TAG blu-ray anmeldelse

 
TAG blu-ray anmeldelse

TAG blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
TAG blu-ray anmeldelse
 
Zone B
Spilletid: 1 time og 40 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Aspect Ration: 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 6. december 2018
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Komedie
Biograf premiere: 22. juni 2018.

Instruktør: Jeff Tomsic
Manuskript: Rob McKittrick, Mark Steilen, Mark Steilen
Producere: Bl.a. Richard Brener, Walter Hamada, Hans Ritter
Fotograf: Larry Blanford
Klip: Josh Crockett
Musik: Germaine Franco
 
Skuespiller:
Ed Helms som Hogan 'Hoagie' Malloy
Jon Hamm som Bob Callahan
Jake Johnson som Randy 'Chilli' Cilliano
Isla Fisher som Anna Malloy
Jeremy Renner som Jerry Pierce
 
Beskrivelse: 
En måned hvert år kaster fem meget konkurrencelystne venner sig ud i en uhæmmet tagfat, som de har leget siden første klasse – og de sætter dermed førligheden, jobbet og deres forhold på spil i kampen om at få hinanden ned med kampråbet “You’re It!” Denne komedie baseret på en virkelig historie viser, hvor langt nogle fyre vil gå i en dyst mod hinanden.
 
TAG blu-ray anmeldelse
 
Det hører ikke just til sjældenhederne, at en film er baseret på en sand historie, men nogle gange kommer der en film i denne gerne, som man ikke lige havde set komme og TAG er så absolut en af dem. Warner Brothers og New Line har nemlig lavet en film baseret på en gruppe venner, der har leget TAG (nok bedst kendt som ”Du er den” på dansk) i flere årtier, lige fra barndommen og nu voksenalderen og spillet fortsætter. Ikke just et plot der får en til at føle at man går ind til en dyb og menneskelig historie med karakterstærke personer, men derimod en komedie der kun er lavet for at spinde guld til filmselskaberne. Skinnet kan dog til tider bedrage, så vi har kigget nærmere på TAG for at se om den har mere at byde på end en gruppe voksne der stadig kan lide at lege.

Og man kan spørge sig selv om hvorfor denne gruppe af voksne mennesker bliver ved med at lege TAG. De mener at legen holder dem unge eller i det mindste opfatter de sig selv sådan, indtil alderdommen minder dem om kroppens tilstand under legen. Ironisk nok holder spillet også disse konkurrencedygtige venner på afstand. Da Jerry planlægger sit bryllup til maj, sender han ikke engang sine venner en invitation fordi hans forlovede skal have drømme brylluppet netop i den måned hvor spillet altid afholdes. Hvis de deltager, vil de nemlig bare tackle ham på prædikestolen. Det skal dog ikke afholde vennerne fra at prøve at få Jerry, han er nemlig aldrig blevet snuppet og de ser det som den ideelle chance for at få ham op i et hjørne hvor han ikke kan undslippe.

Jeg indrømmer at det alt sammen lyder dumt og jeg havde så absolut heller ikke de højeste forventninger til denne film og alligevel synes jeg den kan et eller andet. Når man ser bort fra den dumme handling og at det primært er voksne hvide amerikanere tilsat en afroamerikaner der falder helt ved siden af, altså stereotyper på ræd og række, så var jeg faktisk underholdt i store dele af filmen. Filmens spilletid på 100 minutter skulle nok max have været 90 minutter, da der er flere unødvendige scener, men hvis man skære ind til benet er der alligevel gemt et budskab om godt kammeratskab og at holde fast på sine venner uanset afstand og civil stand.

Filmen er som tidligere nævnt baseret på en virkelig historie, hvor dette spil har holdt en stor kreds af venner fysisk samlet siden barndommen og det er vi nok flere der kan lære noget af, i en alder hvor sociale medier har vundet stort ind. Jeg vil lade min barnlige sjæl løbe af med mig og sige at denne film var en langt mere positiv oplevelse end forventet, smid dit voksenliv til pause i hjørnet, slå humørorganet til og nyd filmen som den er
 
TAG blu-ray anmeldelse

TAG bliver leveret i et 2.40:1 transfer, som er rigtig flot behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke de store fingre at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og bløde som der forventes i denne slags film og den står fint på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor også den sorte får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er også god hvor konjekturen i huden, sår og skrammer fremstår klar og tydelig, en fin detaljemængde. I det hele taget en billedside som er meget venligt for øjet og af meget høj kvalitet.

Filmen kommer med et DTS-HD 5.1 Master lydspor. Taget billedesiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i filmen går rent igennem. En rigtig hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet December 2018. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser