C.B. Strike dvd anmeldelse

 
C.B. Strike dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

C.B. Strike dvd anmeldelse
 
Spilletid: 6 timer og 41 minutter
Lyd: Dolby Digital 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 15. november 2018
Distributør: 
FOX Paramount Warner Home Entertainment 
Antal disc: 2 = dvd

Genre: Krimi
 
Manuskript: Tom Edge, Ben Richards, J.K. Rowling

Skuespiller:
Tom Burke som Cormoran Strike
Holliday Grainger som Robin Ellacott
Kerr Logan som Matthew Cunliffe
Killian Scott som DI Eric Wardle
Caitlin Innes Edwards som Ilsa
Ian Attard som Nick

Beskrivelse: 
C.B. Strike handler om krigsveteranen Cormoran Strike, som er privatdetektiv med eget bureau i London. Da hans tidligere assistent siger op, ansætter han modstræbende den smukke Robin Ellacott, for bureauet går dårligt og han har praktisk talt ikke har råd til at betale hendes løn. Robin får snart ryddet op på kontoret og strømlinet forretningen og snart begynder klienterne at strømme til. De får snart gang i deres første større sag om en feteret fotomodel, der angiveligt har begået selvmord, men det tror hendes halvbror ikke på og sætter Comoran på sagen. Comorans efterforskning frembringer snart op til flere mistænkte i den spegede sag og det er nu op til Comoran at finde den skyldige.
 
C.B. Strike dvd anmeldelse
 
Hovedparten af C.B. Strike er omtrent lige så spændende som Barnaby, som jeg indimellem er tvangsindlagt til at falde i søvn til en lørdag aften. Handlingen er blot flyttet til London, men bipersonerne er lige så karikerede og handlingen fortalt i et søvndyssende tempo, uden nogen form for kritisk tilklipning af scenerne, som ofte vises i deres fulde kedsommelige udstrækning. Det virker også kunstigt og gammeldags hvordan de mistænkte frivilligt blabrer ud med hele deres version af historien. Hovedproblemet er også at det sjældent bliver rigtigt farligt undtagen i de sidste to afsnit i denne sæson, hvor spændingsniveauet får et tiltrængt løft, da begge vores hovedpersoner trues på hhv. liv og sit gode rygte. Et lyspunkt i serien er skuespilspræstationerne i hovedrollerne; Tom Burke som Cormoran Strike og Holliday Grainger, som Robin Ellacott, spiller deres roller godt og troværdigt og deres samspil virker naturligt med et tvist af en flirt. Tom Burkes bamsebjørn af en detektiv halter lystigt afsted på sin benprotese, med så stor overbevisning at man bliver i tvivl om skuespilleren rent faktisk mangler en del af benet i virkeligheden, mens hans hareskår bringer minder til en anden stor detektiv skuespiller; Stacy Keach. Holliday Grainger er måske en anelse for smuk og veluddannet til at arbejde for en snusket privatdetektiv, men som serien skrider frem falder der et par skeletter ud af skabet, ligesom hendes problemer med kæresten bidrager til at give hendes karakter mere troværdighed.

C.B. Strike sæson 1 er en samling af 3 miniserier på hhv. 2 hhv. 3 afsnit hver; The Cuckoo’s calling, The Silk Worm og Career of Evil. Det er overraskende nok Harry Potters mor, J.K. Rowling, der har været med til at skrive manuskript og bøgerne der ligger til grund for krimiserien. Selvom hendes forsøg i krimigenren absolut er godkendt, så skal der et strammere manuskript og mere interessante historier til, hvis ikke denne sæson af C.B. Strike skal ende som den sidste.
 
Billede: Selv på dvd er billedkvaliteten ganske flot med et højt detaljeniveau i scenerierne fra Londons gader eller fra den smukke engelske landside, som besøges længere henne i serien. Farveskalaen er naturlig og der en god dybde i billedet. Sortniveauet er også tilfredsstillende, mens der aldrig er problemer med at orientere sig i selv de mørkere scener.
 
Lyd: På dvd er lydsiden er holdt i et Dolby Digital 5.1 soundtrack, og det fungerer glimrende uden at overraske, for generelt er der ikke de store actionscener at imponere med. Dialogen som er det bærende element fremstår klart alle steder højtopløst og centreret i lydbilledet.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment 

Anmeldelse skrevet december 2018.

Tilbage til Serie anmeldelser