The Looming Towers blu-ray anmeldelse

 
The Looming Towers blu-ray anmeldelse

The Looming Towers blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
The Looming Towers blu-ray anmeldelse
 
Zone B
Spilletid: 8 timer og 12 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Aspect Ration: 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 1. november 2018
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment / Warner
Antal disk: 2 x Blu-ray.

Genre: Drama, Historie
 
Skuespiller:
Jeff Daniels som John O'Neill
Tahar Rahim som Ali Soufan
Peter Sarsgaard som Martin Schmidt
Wrenn Schmidt som Diane Marsh
 
Beskrivelse: 
The Looming Towers, der er baseret på Lawrence Wrights Pulitzerprisbelønnede fagbog af samme navn, går i sporene af den stigende trussel fra Al-Qaeda i slutningen af 1990erne. Serien sætter fokus på det meget anstrengte forhold der var mellem FBI og CIA og sætter spørgsmålstegn ved om 9/11 kunne være forhindret.
 
The Looming Towers blu-ray anmeldelse
 
The Looming Tower er en fiktiv tilpasning af Lawrence Wrights anerkendte bog om de begivenheder og faktorer, der førte til 11. september terrorangrebene. Det besværlige ved at filmatiserer sådan en begivenhed er, at alle kender slutningen hvilket potentielt kan være dræbende for handlingen. Det kan være alt for fristende at spole frem til konklusionen eller understrege pointen i overflødige dialoger eller overdreven tale. Hele problemet er at hvis det virker for godt, eller for dramatisk bekvemt til at være sandt, vil publikum tro at det er det, selv med en sand historie som denne.

Hoppende mellem flere begivenheder der begynder i 1998 og vidnesbyrd i en fælles kongres høring fra 2004 om 9/11, bruger serien i vid udstrækning sidstnævnte til faciliterer førstnævnte. Serien bliver skudt i gang med et vidneudsagn af FBI-agenten Ali Soufan (Tahar Rahim), der fortæller udvalget, at CIA tilbageholdt vitale efterretninger om Osama bin Ladin og al-Qaeda fra FBI, efterretninger de var lovligt forpligtet til at dele. Denne erklæring sender os tilbage i tiden til en professionel krig mellem to efterretningschefer: Martin Schmidt (Peter Sarsgaard) og Soufan's chef John O'Neill, spillet af Jeff Daniels.

Schmidt er en krævende, besat stationschef, der kører bin Laden enhed i CIA. Han har gjort det til hans mission at spore og eliminere al-Qaida og han er villig til at gøre alt, hvad der kræves for at få det gjort. Nogle af Schmidt erklæringer kan føles nærmest chokerende kolde, erklæringer som han retfærdiggør med en stærk nationalistisk mentalitet. Han stoler ikke på nogen, og hans beskyttende natur gør ham stædig, trist og farlig. O'Neill derimod er så skræmmende og uforskammet, at han fremmedgør halvdelen af de mennesker han har brug for, for at hjælpe ham. Hans team er voldsomt loyalt, til det punkt, hvor de vil tilsidesætte alt andet for ham, men han tvinger folk til ekstremer: Du er enten den bedste eller den værste, med ham eller imod ham. Jeff Daniels ejer alle O'Neill's grandiose kvaliteter både de positive og negative og han er bestemt en hovedfaktor i seriens fremtoning. Schmidt og O'Neills had til hinanden kunne næsten bære serien alene.

80 procent af Wrights bog involverede slet ikke amerikanere. Det drejede sig om Mellemøsten - ikke kun Osama bin Ladin og hans al-Qaida-kollega Ayman al-Zawahri, men en legion af jihadister, politikere, herskere, lærere, hustruer og døtre. Det snakkes ikke om hvordan Amerika svigtede, men hvordan og hvorfor en lille gruppe af islamister lykkedes at komme til hvor de er i dag, begyndende med hvorfor de hader Amerika så meget. Altså er historien reduceret til de 20 procent af bogen der har med amerikanerne at gøre. Wright er taget ind i samarbejdet omkring serien så det er en bevidst og godkendt handling, men det er vigtigt at pointerer der er mere til historien end som så.

The Looming Tower er en rigtig god serie jeg ikke kan lade være med at sammenligne med de tidlige sæsoner af House of Card mixet sammen med Homeland. Det er en super spændende historie, hvis man har interesse for dette emne og tempoet bliver holdt højt næsten alle 10 afsnit igennem. Den få de varmeste anbefalinger herfra og er et must-see hvis man har bare en smule interesse for de nævnte emner
 
The Looming Towers blu-ray anmeldelse
 
Serien bliver leveret i et 1.78:1 1080p/MPEG-4 AVC transfer med en god dybde og detaljegrad, der igennem hele serien bliver holdt meget stilren og konsekvent. Hvert afsnit er af en varighed på ca. 50 minutter og der er fem afsnit på hver Blu-ray skive plus ekstra materiale. Det virker lidt presset og kan også ses i billedet hvor detaljegraden engang imellem dykker en smule og især i CGI-scenerne er det synligt udgivelsen godt kunne have brugt en ekstra skive. Når det er sagt er det et pænt billede man bliver præsenteret for og det er næppe alle som vil ligge mærke til alle førnævnte små fejl der må siges at være skønhedsfejl i den større helhed.

Lydsiden bliver leveret af et fint DTS-HD Master 5.1 lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort et lidt bedre arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter og action sekvenserne. Dialogen som er vigtig i en serie som denne går rent igennem. Når det kommer til seriens action sekvenser, hvilket der ikke er så mange af, bliver lyd kilderne fordelt fint imellem kanalerne og virker retningsbestemt. En rigtig hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 
 
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet november 2018. 

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser