The Death of Superman blu-ray anmeldelse

 
The Death of Superman blu-ray anmeldelse

The Death of Superman blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
The Death of Superman blu-ray anmeldelse
 
Zone B
Spilletid: 1 time og 20 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Aspect Ration: 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 11. oktober 2018
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment / Warner
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Animationsfilm
Biograf premiere: er ikke vist i biograferne

Instruktør: Jake Castorena, Sam Liu
Manuskript: Peter Tomasi
Producere: Bl.a. James Tucker, Sam Register, Sam Liu
Klip: Greg Emerson
Musik: Frederik Wiedmann
 
Skuespiller som ligger stemme til:
Jerry O'Connell som Superman / Clark Kent
Rebecca Romijn som Lois Lane
Jason O'Mara som Batman
Rosario Dawson som Wonder Woman
Rainn Wilson som Lex Luthor
 
Beskrivelse: 
En asteroide falder ned i havet og udløser en ustoppelig kraft kaldet Doomsday. Batman, Wonder Woman og resten af Justice League samles i kamp mod denne trussel af en anden verden. Men der skal en styrkeprøve af dimensioner mellem Superman og Doomsday til for at afgøre planetens skæbne i denne helt nye film baseret på den roste grafiske novelle.
 
The Death of Superman blu-ray anmeldelse
 
Superman er både elsket og hadet blandt fans. Nogle mener at han i princippet burde være uovervindelig grundet hans mange super kræfter og at grunden til at han til tiden fejler, er at han ikke bruger dem korrekt, og derfor hader ham. Andre mener at han netop er menneskelig trods sine super kræfter og at det lykkedes ham at holde menneskelighedens fane højt og samle folk. Derfor er det ikke overraskende at tegneserien The Death of Superman, da den udkom blev et kæmpe hit og solgte ekstremt godt. Det folk som regel husker den for er den voldsomme kamp mellem Superman og Doomsday, men ikke så meget hele historien omkring Clarks interne kamp angående hans identitet og kærligheden til menneskeligheden. Det er heldigvis et aspekt der ikke er glemt i animationsfilmen af samme navn som fortsætter DC Films fremragende animations lanceringer.

Man kan mene hvad man vil om Batman v Superman: Dawn of Justice, men det kan være svært at være uenig i, at introduktionen af og kampen mod Doomsday i filmens sidste 15 minutter, kan retfærdiggøre Supermans ultimative offer ved filmens slutning. Det der måske er den nye animationsfilms største styrke er, at den etablerer Metropolis, introducerer os for et hav af personligheder samt vigtigst af alt beskriver Superman og Lois forhold perfekt i sin første handling, længe før vi får et glimt af Doomsday.

Doomsday selv behandles som superhelt ækvivalenten af en horrorfilm antagonist, der slagtede atlantiske vagter i blodige undervandsskyer og kun har jordens totale ødelæggelse i tankerne. Han er tro mod hans tegneserie visualisering, og hans opvarmningsrunde mod Justice League tjener samme formål som det gjorde i tegneserierne, at vise hvor ustoppelig han er. Følelsesmæssigt er dette rigtig godt skruet sammen og da vi når til den endelige kamp mellem ham og Superman, uanset om vi ved hvordan det slutter eller hvor mange versioner af denne historie vi har set, er det tilfredsstillende og følelsesmæssigt.

The Death of Superman ender med at være en kærkommen og tiltrængt fortælling, i denne tid hvor der ofte er alt for meget fokus på action i disse film, i stedet for person historier. Fortællingen er selvfølgelig dyster grundet filmens slutning, men den er også fyldt med menneskelighed og næstekærlighed. Det er så absolut rigtig god underholdning for alle pengene.
 
The Death of Superman blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 1.78:1 1080p/ MPEG-4 MVC transfer, som er fremragende behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme som man forventer det med denne slags udgivelser. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde og i det hele taget spiller de mørke farver en utrolig stor rolle i denne film, da mange af scenerne foregår om aftenen. Det hele bliver leveret i den sædvanlige DC Films stil så hvis man har set de andre udgivelser fra dem kan man forvente mere af det samme.

Vi får heldigvis den danske udgivelse med et DTS-HD Master 5.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de action fyldte scener. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Ligesom med billedsiden er dette som det plejer at være fra DCs side.
 
 
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet November 2018. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser