Solo A Star Wars Story blu-ray anmeldelse

 
Solo A Star Wars Story blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Solo A Star Wars Story blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C (Nordisk udgave) 
Spilletid: 2 timer & 15 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 29. september 2018
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 2 = Blu-ray

Genre: Sci-fi, action, eventyr
Biografpremiere: 23. maj 2018

Instruktør: Ron Howard
Manuskript: Jonathan Kasdan, Lawrence Kasdan
Producer: Will Allegra, Rob Bredow
Fotograf: Bradford Young
Klip: Pietro Scalia
Musik: John Powell
 
Skuespiller:
Alden Ehrenreich som Han Solo
Joonas Suotamo som Chewbacca
Woody Harrelson som Beckett
Emilia Clarke som Qi'ra
Donald Glover som Lando Calrissian
Thandie Newton som Val
Phoebe Waller-Bridge som L3-37 (voice)
Paul Bettany som Dryden Vos
Jon Favreau som Rio Durant (voice)
 
Beskrivelse:
Han Solo vokser på den barske planet Corelia styret af den ækle Lady Proxima, der tvinger andre til at udføre ulovligheder mod at give dem husly. Han Solo og kæresten Qi'ra beslutter sig for at flygte og finde lykken et andet sted, men i flugten bliver de adskilt. Han ser ingen anden udvej en at lade sig rekruttere til Imperiet hær, først som pilot, hvor hans oprørske element dog ikke vækker begejstring, og derefter som kanonføde i hæren på mudderplaneten Mimban, hvor han snart forsøger at undslippe. Ved tilfældighedernes spil møder han Chewbacca og de slår sig sammen med en bande, der vil røve et tog med det værdifulde brændstof coaxium. Planen går dog i vasken og coaxiummet op i røg og de nu står i gæld til halsen til den onde Dryden Vos, og må nu på en farefuld færd for at generhverve det tabte coaxium.
 
Solo A Star Wars Story blu-ray anmeldelse
 
Kan man lave en rigtig Star Wars film uden jedier? Ja det kan man faktisk godt. Solo: A Star Wars Story er en fed underholdende actionfilm i den gamle tradition for eventyrfilm, som Indiana Jones, Terminator og andre klassefilm fra 80’erne, men som foregår i Star Wars universet. Filmen har styr på at få introduceret de nødvendige Star Wars karakterer, som Han Solo, Chewbacca, Lando og Tusindårsfalken mv., men samtidigt er den ikke bange for at introducere nye karakterer eller udelade andre, som vi møder i de senere Star Wars film. Her er der ingen Dark Force, jedier eller lyssværd og selv Imperiet er kun meget lidt til stede i filmen. Til gengæld er der masser af røverbander, helte, oprørere og andre banditter, som både har charme, selvtillid og lækkert hår samt gode replikker nok til, at man ikke savner resten. Det klæder filmen at den ikke giver sig ud for mere end handlingen kan bære og at den er præget af en lethed og humor, som passer til karaktererne. Alden Ehrenreich er fremragende frisk og flabet som Han, Donald Glover fungerer glimrende, som den flamboyante Lando Calrissian, mens Woody Harrelson er troværdig som Beckett. Øvrige roller varetages også af gode skuespillerkræfter som omfatter bl.a. Thandie Newton, Emilia Clarke og Paul Bettany.
 
 Solo A Star Wars Story blu-ray anmeldelse

Den visuelle side af Solo: A Star Wars Story er til gengæld af lidt svingende kvalitet og nogle scener virker decideret grovkornede med deres klodsede scenografi: Der er flotte udendørs scenarier med sneklædte bjerge, troværdigt havnemiljø på Corelia eller flotte detaljerede omgivelser i Dryden Vos’s kontor. Derfor kan interiør og tilhørende robotter i scenerne på mineplaneten samt interiøret i Lady Proximas hule virke påfaldende primitivt. Scenerne i Lady Proximas hule er desuden holdt i et skarpt neonblåt lys, som giver et kunstigt og fladt udtryk, mens krigsscenerne på Mimban er holdt i en mørk sortgrå farveskala, som måske passer meget godt til handlingen, men også gør det svært at orientere sig. Efter kupscenen tør farveskalaen op og der kommer mere lys og spræl på billederne, hvilket helt klart med til at løfte helhedsindtrykket.
 
Solo: A Star Wars Story leveres med et DTS-HD Master Audio 7.1 lossless soundtrack, som lige skal justeres en anelse op for at man opnår det normale lydtryk i sin hjemmebio. Når det er gjort får man til gengæld et fremragende soundtrack, som både har de fine detaljer med, som dryppende vand i Lady Proximas hule og overvældende surroundeffekter i krigsscenerne på Mimban, som næsten ligner og lyder som noget fra Saving Private Ryan. Ellers kan fremhæves gode lydpanoreringer i alle surroundhøjttalerne i flugtscenen fra Corelia, kupscenen med toget og generelt i de mange skuddueller og kampscener i filmen. Dialogen fremstår i alle scener klart og tydeligt samt centreret i lydbilledet.

Anmeldelse skrevet oktober 2018.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser