Truth or Dare blu-ray anmeldelse

 
Truth or Dare blu-ray anmeldelse
 
Truth or Dare blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Truth or Dare blu-ray anmeldelse
 
Zone: Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 40 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 

Blu-ray udgivelsesdato: 13. september 2018
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Horror
Biograf premiere: 3. maj 2018
 
Instruktør: Jeff Wadlow
Manuskript: bl.a. Michael Reisz, Jillian Jacobs, Jeff Wadlow
Producere: bl.a. Jeff Wadlow, Jeanette Volturno, Couper Samuelson
Fotograf: Jacques Jouffret
Klip: Sean Albertson
Musik: Matthew Margeson

Skuespiller:
Lucy Hale som Olivia Barron
Tyler Posey som Lucas Moreno
Violett Beane som Markie Cameron
Hayden Szeto som Brad Chang
Sophia Ali som Penelope Amari
 
Beskrivelse: 
Lucy Hale (Pretty Little Liars) og Tyler Posey (Teen Wolf) har hovedrollerne i Blumhouses overnaturlig thriller Truth or Dare. Et harmløst spil “Sandhed eller konsekvens” blandt venner udvikler sig dødeligt, da nogen eller noget begynder at straffe dem, der lyver eller afviser konsekvensen.
 
Truth or Dare blu-ray anmeldelse
 
Hvis der en genre som aldrig løber tør for film, må teen horror genre helt klart være en af kandidaterne. Der har altid været en jævn strøm af film i denne genre, ikke fordi ideerne bag altid er gode, men simpelthen fordi denne genre har vist sig at være økonomisk rentabel. En af de nye film i denne kategori er Truth or Dare som tidligere på året kunne ses i biografen og som nu har fået præmiere på diverse medier. Filmen fik en noget lunken modtagelse i biograferne, hvor den gennemgående kommentar var, at der intet nyt var at komme efter om jeg er enig, kan i læse mere om efter et kort resume.

Filmen bliver skudt godt i gang med en scene på en tankstation hvor en tankpasser spørger en pige der kommer op til kassen om hun vil fortælle sandheden eller tage konsekvensen (Truth or dare legen). Hun vælger konsekvensen for derefter at gå over og sprøjter tændvæske på en tilfældig kunde som hun derefter sætter ild til. Filmen er i gang og det starter jo meget godt.

Vi springer til et venindepar som diskuterer hvad de skal bruge deres sidste spring break på. Efter lidt snak frem og tilbage beslutter tøserne samt deres venner at deres sidste spring break skal fejres med maner så de drager til Mexico hvor sprutten er billig og festerne lange. Deres sidste aften i Mexico forløber dog ikke som forventet. De bliver narret til at tage med til et afsidesliggende kloster hvor de indleder et spil sandhed eller konsekvens som viser sig at have dødelige konsekvenser for spillets deltagere.

Spillet stopper ikke før den sidste deltager er død og der er ikke andre muligheder end at spille spillet færdig. Det viser sig selvfølgelig at denne vennegruppe har de vildeste hemmeligheder for hinanden, så selv det at fortælle sandheden kan have alvorlige konsekvenser. Filmen forsøger også at have et par relevante temaer med, som gruppepres og brugen af sociale medier, men det hele ender med at løbe ud i sandet da det hele ender med at være alt for firkantet og karikeret.

Der er ikke så meget andet at sige end at hvis man forventer en klichéfyldte teen horror så får man bestemt sit ønske opfyldt. Skuespillet er ikke værd at skrive hjem om, historien giver ingen mening, de 'uhyggelige' scener er alt andet end uhyggelige og filmens effekter er alt for billige. Filmen er for mit vedkomne sat tilbage på hylden og bliver næppe taget ned foreløbig
 
Truth or Dare blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, forandrende skægvækst samt en masse detaljer i tøjet. Og så er der naturligvis de mere makabre scener, hvor man i close-up billeder får lov til at se alle de grufulde detaljer hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm.
 
Filmen kommer med et DTS-HD Master 5.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen brummer fra sit skjul. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som gyserfilm jo skal høres på. Det er en udmærket lydside som fint supplerer det pæne billede præcis som forventet.
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet oktober 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser