Pacific Rim: Uprising blu-ray anmeldelse

 
Pacific Rim: Uprising blu-ray anmeldelse

Pacific Rim: Uprising blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Pacific Rim: Uprising blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 51 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 9. august 2018
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Action, Sci-Fi
Biograf premiere: 22. marts 2018.

Instruktør: Steven S. DeKnight
Manuskript: Steven S. DeKnight, Emily Carmichael
Producere: Jay Ashenfelter, John Boyega, Cale Boyter
Fotograf: Dan Mindel
Klip: Dylan Highsmith, Josh Schaeffer
Musik: Lorne Balfe
 
Skuespiller:
John Boyega som Jake Pentecost
Scott Eastwood som Nate Lambert
Cailee Spaeny som Amara Namani
Burn Gorman som Hermann Gottlieb
Charlie Day som Dr. Newton Geiszler
Tian Jing somLiwen Shao (as Jing Tian)
Jin Zhang som Marshal Quan (as Max Zhang)
Adria Arjona som Jules Reyes
 
Beskrivelse: 
I anden ombæring af Pacific Rim serien er truslen fra Kaiju nu blevet nedkæmpet og verdens byer er for hovedparten blevet genopbygget. Jake Pentacost, som er søn af Stacker Pentacost, en af heltene fra den første film, er droppet ud af militærakademiet og lever nu liv som luksus bums, hvor hans indtægt kommer fra elektronikskrot han stjæler fra kasserede kæmperobotter eller Jaegere, og sælger igen. Her kommer han i kontakt med en ung pige, Amara, som også samler robotdele, men for at bygge sin egen robot. Under et tyveri anholdes de begge og de får valget om at ryge i fængsel eller indgå som rekrutter i uddannelsen til Jaeger piloter. Samtidigt som et værn mod fremtidige angreb er en hær af dronestyrede kæmperobotter nu under udvikling. Som en del af disse robotters kunstige intelligens har man anvendt Kaiju hjerne og ved hjælp fra den gale videnskabsmand Dr. Newton Geiszler varer det ikke længe før truslen fra Kaiju igen er reel og vores unge helte må trække i robotudstyret for at redde verden.
 
Pacific Rim: Uprising blu-ray anmeldelse
 
Pacific Rim: Uprising er mere fra samme skuffe, som vi så i den første film; fuld smadder på episke kampe mellem kæmperobotter og mystiske kæmpeuhyrer, mens hele bymidter smadres på deres vej, men hvor den første film drog fordel af at være et frisk pust i filmlandskabet for actionfilm og samtidigt blev understøttet af de imponerende effekter, så er Pacific Rim: Uprising tynget af et dårligere skabelonskåret manuskript og væsentligt dårligere skuespillere. Nogle af de kinesiske skuespillere der medvirker spiller katastrofalt ringe, mens Charlie Day, som spiller den gale videnskabsmand, lyder som en mellemting mellemting mellem Holger Bech Nielsen og Doofenshmirtz fra Phineas og Ferb. John Boyega, kendt fra Star Wars, og Cailee Spacey som Amara gør det udmærket, men det er ikke noget der løfter filmen. Samtidigt er plottet med at en række børn/unge er den eneste udvej for at redde verden set lidt for mange gange og virker søgt og urealistisk i denne forbindelse, mens den fjollede og tegnefilmsagtige videnskabsmand, er det der for alvor vælter filmen for mig.
 
Pacific Rim: Uprising blu-ray anmeldelse
 

På billedsiden lader Pacific Rim: Uprising ikke noget tilbage at ønske. Billederne er ultraskarpe og sprøde, hvilket især kommer til udtryk i de imponerende robotkampe der ofte forgår i fuldt dagslys. Jaegerne virker realistiske opbygget i af en blanding af slidte brugte og nye højglans polerede dele, mens detaljeringsgraden og farveskalaen for ansigter og andre teksturer også fremstår farvemættet og realistisk. De flotte holografiske effekter i forbindelse med Jaeger styringen bør også fremhæves, mens sortniveauet i de lidt mørkere scener fungerer upåklageligt. Alt i alt kan Pacific Rim: Uprising sagtens anbefales som demomateriale for en ny skærm.
 
Det samme kan siges om lydsiden for Pacific Rim: Uprising's Dolby Atmos soundtrack, som er lige så sprødt som de tilhørende billeder. Lydsporet er yderst effektfuldt og præcist i filmens mange kampscener og med fede lydeffekter fra Jaegernes og rumvæsnernes våben og sammenstød med hinanden og med de omkringliggende bygningers glasfacader. Der er gode og fantastisk præcise retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, hvor man tydeligt fornemmer projektiler, fly og andet materiale suse forbi, mens der samtidigt gives fuld gas på subwooferen i de flot udførte actionsekvenser. Dialogen fremstår klart alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet. Opsummeret så vil Pacific Rim: Uprising være oplagt demo materiale for et godt Atmos surround anlæg, for her får man virkelig smæk for skillingen.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet oktober 2018. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser