You Were Never Really Here blu-ray anmeldelse

 
You Were Never Really Here blu-ray anmeldelse

You Were Never Really Here blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
You Were Never Really Here blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 29 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 2. august 2018
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Action, Thriller, Mysterie
Biograf premiere: 22. marts 2018.

Instruktør: Lynne Ramsay
Manuskript: Lynne Ramsay, Jonathan Ames
Producere: Jonathan Ames, Rosa Attab,Pascal Caucheteux
Fotograf: Thomas Townend
Klip: Joe Bini
Musik: Jonny Greenwood
 
Skuespiller:
Joaquin Phoenix som Joe
John Doman som John McCleary
Alex Manette som Senator Albert Votto
Judith Roberts som Joe's Mother
Frank Pando som Angel
 
Beskrivelse: 
I You Were Never Really Here spiller Joaquin Phoenix rollen som Joe, en krigsveteran med masser af traumer fra Irak krigen og en voldelig far i bagagen. For at undslippe hans indre dæmoner erhverver han sig med at opspore forsvundne piger som er kidnappet til sexindustrien for rige familier. Kun bevæbnet med en hammer går han hårdt og brutalt til værks og viser ingen nåde overfor hverken bagmænd eller kunder. Via hans faste arbejdsgiver John McCleary involveres han i sag om en forsvunden datter af en senator, men opdager inden længe at sagen har tråde til den politiske top, og snart er han selv jaget vildt.
 
You Were Never Really Here blu-ray anmeldelse
 
You Were Never Really Here er kort og godt en fantastisk film. Efter den lettere chokerende start, hvor man kortvarigt bliver i tvivl om Joe er skurken eller helten, så tager den ene fabelagtige scene den anden og man er med det samme hooked på historien og på karaktererne. Filmen formår hele tiden at overraske med et plot tvist, man ikke lige havde set komme og Joachim Phoenix spiller intenst, som den selvmordstruede og sammensatte Joe, så man virkeligt føler hans smerte gennem det lukkede ydre. Han er rå og brutal overfor de forbrydere han jager, men samtidigt udstyret med et stort omsorgsgen overfor bl.a. hans gamle og skrøbelige mor, som han bor sammen med. Joes selvmordsyner er voldsomme og så realistiske for ham selv, så han til tider har svært ved at vurdere hvad der er virkelighed og hvad der er mareridt og det er med til at gøre filmen uforudsigelig, da man ikke kan være sikker på hvor vores hovedperson er på vej hen. De beskedne halvanden time filmen varer flyver afsted, og med de alenlange superhelte eposser vi ellers ser så mange af, er det faktisk en fornøjelse. Ud over Joaquin Phoenix er filmen primært besat med forholdsvis ukendte kræfter, som dog alle spiller fremragende, men der er dog et godt gensyn med John Doman, kendt fra The Wire og en række andre serier.
 
You Were Never Really Here blu-ray anmeldelse
 

Billedet i You Were Never Really Here er skarpt og detaljeret, hvor ansigtsdetaljer og teksturer tydeligt fremstår. Farveskalaen er overvejende naturalistisk mens en række scener hælder lidt ekstra blå toner på. Scenerne fra bordellet virker unaturligt grå-gullige og lidt som taget fra et overvågningskamera, mens det kan være lidt svært at orientere helt om hvad der foregår i skyggerne i de mørkere scener. Begge dele giver dog en god effekt, der helt klart understøtter filmens handling undervejs
 
 You Were Never Really Here's 5.1 DTS-HD MA lydspor, er på én gang både dynamisk og detaljeret med små detaljer flettet indover handlings lydsporet, som f.eks. den hviskende nedtælling i starten, og samtidigt ganske effektivt og realistisk i forbindelse med biljagter og kampscener, hvor man nærmest rammes af mur af lyd. Filmen følges af et fedt soundtrack med en overliggende 80’er syntetiser lyd, der fik mine tanker over på Nicholas Refn’s Driver, men faktisk er det Jonny Greenwood fra rockbandet Radiohead der har komponeret musikken. Dialogen fremstår i alle scener klart og tydeligt i lydbilledet.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet september 2018. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser