Ready player one UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
 Ready player one UHD 4K blu-ray anmeldelse

Ready player one UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen
 
 Ready player one UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 19 minutter
Lyd: DTolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 9. august 2018
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment / Warner
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Sci-Fi, Action
Biograf premiere: 29.marts 2018

Instruktør: Steven Spielberg
Manuskript: Zak Penn
Producere: bl.a.Steven Spielberg, Bruce Berman, Rick Carter, Ernest Cline
Fotograf: Janusz Kaminsky
Klip: Sarah Broshar
Musik: Alan Silvestri
 
Skuespiller:
Tye Sheridan som Parzival / Wade
Olivia Cooke som Art3mis / Samantha
Ben Mendelsohn som Sorrento
Lena Waithe som Aech / Helen
T.J. Miller som I-R0k
Simon Pegg som Curator / Ogden Morrow

Beskrivelse: 
Året er 2045, og verden er på randen af et kaotisk sammenbrud. Folk har søgt i sikkerhed i en virtuel virkelighed - universet OASIS, skabt af den geniale og excentriske James Halliday (Oscar-vindende Mark Rylance).

Da Halliday dør, efterlader han sin store formue til den, der finder den digitale ledtråd han har skjult et sted i OASIS. Det vil være en konkurrence, der engagerer en hel verden.

Da den unge Wade Watts (spillet af Tye Sheridan) beslutter sig for at deltage i konkurrencen, bliver han kastet ind i en hurtig og svimlende skattejagt gennem et fantastisk univers, fyldt med mysterier og farer.
 
 Ready player one UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Steven Spielberg har instrueret og produceret nogle af popkulturens fineste film gennem fem årtier. Han har nærmest vadet i succes med samtlige af sine film, så hvem andre end Spielberg ville være mere egnet til at filmatisere Ernest Clines hyldest til popkulturen?

Ready Player One er modsat sit forlæg en underlig størrelse. Hvor bogen var skrevet for folk, der var vidner til de første computerspil, de første musikvideoer og de første film på bånd til hjemmemarkedet, virker filmatiseringen helt anderledes. Her er nemlig tale om en film til unge mennesker, baseret på skæve referencer til deres forældres ungdom. Et mystisk valg, når nu man havde en bog, der langt bedre egnede sig til en voksen målgruppe, men money talks – og det er nu engang unge mennesker, der mest går i biografen ”over there”.

Historien er simpel, lidt kluntet sat sammen og alt for forudsigelig. Her er de gode mod de onde sat op efter Star Wars modellen, der allerede var slidt i halvfjerdserne – og ikke gør sig meget bedre i 2018. Der er ingen gråzoner, for alting er, belejligt for SoMe generationen, delt op i den mørkeste sort og den lyseste hvid. Den socialrealistiske del af bogen, der har mange forskellige niveauer af kritik af den moderne verden er stort set skrottet i filmversionen, hvor de fattige er de gode og de rige er de onde.

Filmen er en visuel sag, hvor sanserne konstant bliver bombarderet med flotte billeder akkompagneret af lyd, der understøtter den fulde computeranimeret pakke, der bare blæser der ud af. Det er samtidig også filmens største problem, da man oftest føler sig hensat til et computerspil, hvor man bare skal igennem alle mellemscenerne, for på et eller andet tidspunkt at kunne spille selv.

Hovedpersonerne er ikke særlig interessante og skurken er så karikeret, at selv Marvel Studios ville have kaldt det for meget. Jeg tænkte, af flere omgange under filmen, at det måtte være en slags dårlig vittighed, at man virkelig havde skabt så vanvittig dum en skurk, der konstant er overspillet til et uset niveau af pinlighed.

Men og her kommer et stort MEN, for pokker hvor er det underholdende at fange de mange referencer til popkulturens allerstørste. Det vrimler med dem overalt i filmen, hvilket virkelig er morsomt, fængende og voldsomt spændende. Kunne man ignorere den tåbelige historie, den uinteressante hovedperson og den latterlige skurk – KUN for at finde referencer fra især 80’erne, så havde jeg gerne gjort det og givet filmen en karakter højere.

Har man børn, der ikke levede i 80’erne, men selv var barn eller ungt menneske dengang, så kan man roligt kaste de alt for lange 139 minutter efter Ready Player One. Det er underholdende, larmende og rigtig rigtig dumt hele vejen!

Om Spielberg var den rigtige instruktør, ved jeg ærlig talt ikke. Filmen virker, som mesteren på autopilot, så måske han bare er blevet for gammel til at fortælle en ordentlig historie, men at underholde det kan han endnu!
 
 Ready player one UHD 4K blu-ray anmeldelse

Ready Player One overraskede mig lidt negativt på UHD 4K. Jeg havde forinden set filmen på bluray – og havde forventet mig mere af forskellen på de to versioner. Den er overraskende nok ganske lille. Når det så er sagt er der intet galt med billedet. Det står knivskarpt, hvilket det også burde, når hovedparten af filmen er computeranimeret. Man oplever en uendelig bred vifter af farver og nuancer, der virkelig lægger til underholdningen, når filmen kører i hurtigste gear. Jeg havde dog et problem med sortniveauet, der til tider var for sort, hvilket gjorde enkelte scener endnu mere animeret i sit udseende end godt var.
 
Der er intet at udsætte på det fantastiske Dolby Atmos spor, der er helt ufattelig tæt på reference i mange dele af filmen. Hele scener på 5-8 minutter gør brug af hele dit setup, hvilket giver et overvældende lydbillede, der bare bliver ved med at udvikle sig gennem de store scener. Detaljegraden er virkelig tydelig og dialogen bliver aldrig udvasket. Et imponerende lydspor, som forhåbentlig bliver standard med udbredelsen af Dolby Atmos.
 
  • The 80’s: You’re The Inspiration
  • Game Changer
  • Breaking The Code
  • Effects for a Brave New World
  • Sound of the Future
  • Endgame
  • Ernie and Tyes Excellent Adventure
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet september 2018. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser