Rampage UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Rampage UHD 4K blu-ray anmeldelse

Rampage UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Rampage UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 48 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 23. august 2018
Distributør: Warner Bros
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Action, Eventyr
Biograf premiere: 12. april 2018

Instruktør: Brad Peyton
Manuskript: bl.a. Ryan Engle, Carlton Cuse, Ryan J. Condal
Producere: bl.a. Richard Brener, Michael Disco, Toby Emmerich
Fotograf: Jaron Presant
Klip: Bob Ducsay og Jim May
Musik: Andrew Lockingtonl
 
Skuespiller:
Dwayne Johnson som Davis Okoye
Naomie Harris som Dr. Kate Caldwell
Jeffrey Dean Morgan som Harvey Russell
Malin Akerman som Claire Wyden
Jake Lacy som Brett Wyden

Beskrivelse: 
Primatologen Davis (Dwayne Johnson) er tæt knyttet til den intelligente bjerggorilla George. Da et genetisk eksperiment forvandler George og andre dyr til aggressive monstre, må Davis forsøge at finde en modgift, hvis en verdensomspændende katastrofe skal undgås, og det frygtindgydende væsen, der engang var hans ven, skal reddes.
 
Rampage UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Der er vist ingen tvivl om, at den helt store action helt i Hollywood for tiden er Dwayne ”The Rock” Johnson. Hans film skovler penge ind, nærmest uanset kvalitet, og det virker i det hele taget som om at alt hvad denne mand rører ved bliver til guld. Hans seneste action eventyr Rampage, fik en lunken modtagelse blandt anmelderne da den ramte biografen, hvorimod de glade action hungrende fans som egentlig bare gerne vil underholdes var ret glade for filmen. Det handler vel som altid om forventninger og indhold og der må man bare konstatere at det almene publikum tit ser noget anderles på sagerne en filmkritiker.

Rampage har nu ret diverse streaming tjeneste og fysiske medier så vi har selvfølgelig kigget nærmere på udgivelsen. Os der er af den lidt ældre årgang og har spillet en del på arkademaskiner, uanset om det var i en spillehal eller den lokale pølsepusher, husker måske det originale Rampage spil fra 1986. Har tog man som spiller kontrollen over gigantiske monstre i et forsøg på at overleve angreb af militære styrker. Hver runde af spillet afsluttedes, når en bestemt by var helt reduceret til murbrokker. Afhængigt at hvordan man anskuer plottet kan man enten konkluderer at spillet og filmen ikke har super meget til fælles eller faktisk har ret meget til fælles. Monstre der ønsker at smadre en by som prøver at blive stoppet af militæret lyder meget lige som filmen. I filmen er det bare ikke monstrene man skal heppe på, men derimod Johnson som nærmest ene og alene skal stoppe monstrene, hvis altså man lige ser bort fra at han har en kæmpe abe som makker.

Kort fortalt handler filmen om et ondt selskab som udfører genetiske forsøg på dyr på en rumstation. De gør det ikke på deres laboratorier på jorden fordi sådanne forsøg er ulovlige på jorden så det er lidt mere skjult ude i rummet. Disse genetiske forsøg går selvfølgelig galt, rumstationen eksploderer og det genmanipulerende materiale dyrene udsættes for ender selvfølgelig på jorden. Her finder vi Davis (Dwayne Johnson) som arbejder med aberne i en zoologisk have. En af aberne udsættes selvfølgelig for det nedfaldne materiale, ligeliges gør to andre dyr på det amerikanske kontinent. Det onde selskab ønsker selvfølgelig at få fingre i deres forskning så ved hjælp af noget flagermus DNA i dyrenes DNA kan de kalde på dem og få dem mod Chicago hvor hovedkvarteret ligger. Davis som den tidligere leder af USA's anti-krybskytte korps viser sig at være den eneste mand som kan håndtere situationen og rede Chicago så han sætter selvfølgelig alle kræfter ind på at klarer ærterne.

Jeg er godt med på at denne beskrivelse i nogens øre, hvis ikke alles, kan lyde meget generisk og komisk, men det er reelt handlingen i filmen og der er bestemt ikke noget nyt under solen. Det er helt klart Dwayne Johnson som skal sælge filmen og han gør det egentlig meget godt. Rampage er en typisk The Rock film med hvad dertil hører af en god blanding af action og komedie, noget han selv leverer rigeligt af i denne film. Det er ren popcornsunderholdning og skal håndteres som sådan og ud fra de kriterier var jeg faktisk ret godt underholdt.
 
Rampage UHD 4K blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i 2.40:1 HEVC / H.265 transfer med en fin dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren og konsekvent. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og eksplosioner, sår og andre konsekvenser af vilde aktionssekvenser ses tydeligt. Panoramabillederne som pryder filmen får scenariet til at se indbydende ud og vi slipper heldigvis for alt for mange sekvenser med rystende kameraer. Kontrast og skarphed er god og i det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde og i det hele taget spiller en stor rolle i filmen.
 
Filmen kommer med Dolby Atmos lydspor. På denne action pakkede udgivelse bliver der gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de eksplosive kampscener når filmens soldater og monstre folder sig ud. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som film som denne jo skal høres på, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet september 2018. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser