Avengers Infinity War Part 1 blu-ray anmeldelse

 
Avengers Infinity War Part 1 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Avengers Infinity War Part 1 blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C (Nordisk udgave) 
Spilletid: 2 timer & 29 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 30. august 2018
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Sci-fi, action
Biografpremiere: 25. april 2018

Instruktør: Anthony Russo, Joe Russo
Manuskript: Christopher Markus, Stephen McFeely
Producer: Victoria Alonso, Mitchell Bell, Ari Costa
Fotograf: Trent Opaloch
Klip: Jeffrey Ford, Matthew Schmidt
Musik: Alan Silvestri
 
Skuespiller:
Robert Downey Jr. som Tony Stark / Iron Man
Chris Hemsworth som Thor
Mark Ruffalo som Bruce Banner / Hulk
Chris Evans som Steve Rogers / Captain America
Scarlett Johansson som Natasha Romanoff / Black Widow
Benedict Cumberbatch som Doctor Strange
Josh Brolin som Thanos
Tom Holland som Peter Parker / Spider-Man
Chadwick Boseman som T'Challa / Black Panther
Chris Pratt som Peter Quill / Star-Lord
Zoe Saldana som Gamora
Dave Bautista som Drax
 
Beskrivelse:
I Avengers Infinity War Part 1 må alle heltene fra de efterhånden utallige Marvel film stå sammen mod superskurken Thanos, som har sat sig for at udrydde halvdelen af befolkningen på hver enkelt planet i universet for at skabe bedre overlevelsesmuligheder for den resterende halvdel. Men for at kunne gøre det må han først samle de 6 såkaldte infinity sten, som vil give ham den ultimative magt, og disse sten bevogtes nidkært af bl.a. Doctor Strange og Vision. Thanos sender sine hjælpere ud for at stjæle stenene og vores helte er nu trods deres superkræfter pludseligt blevet jaget vildt.
 
Avengers Infinity War Part 1 blu-ray anmeldelse
 
Avengers Infinity War Part 1 lægger hårdt ud med at Thanos dræber et par af vores ’helte’ inden for de første 10 minutter, så er vi ligesom i gang. Handlingen fortsætter hvor Thor 3 sluttede i rumskibet med den flygtende befolkning fra Asgard ledsaget af Thor, Loke og Heimdal, men som sagt får Thanos hurtigt forpurret den flugt. Indledningen er betegnende for resten af filmen, for der er virkeligt knald på fra start til slut i de 2½ timer filmen varer, og uden et kedeligt øjeblik. Det kan måske virke en anelse overlæsset med så mange superhelte i én film, men det er virkeligt elegant at se hvordan hver især bruger deres særlige evner i kampen mod Thanos og hans kumpaner. Man skal måske også lige ind i universet igen og acceptere en ny uovervindelige superskurk, men så kan man ellers godt læne sig tilbage og nyde de episke kampscener, der ikke står tilbage for noget fra filmatiseringen af Ringenes herre, eller beundre de fantastisk detaljerede landskaber og scenarier. Historien er krydret med herlige One liners, for det giver basis for god humor når f.eks. den flabede vaskebjørn Rocket skal samarbejde med selveste Thor. Doctor Strange og hans evner til at bøje tid og sted har også fået en stor rolle i denne film og der er også levnet god plads til den nye Spiderman. Uden at ville afsløre for meget efterlades der noget af en cliffhanger til Avengers Infinity War Part 2, som forventes til maj næste år.
 
 Avengers Infinity War Part 1 blu-ray anmeldelse

Avengers: Infinity War part 1 på Blu-ray er en førsteklasses udgivelse fra Disney med ekstremt detaljerede og farvemættede billeder i høj opløsning, hvad enten det er ansigterne på skuespillerne eller de computeranimerede karakterer, eller de gigantiske settings, hvor de forskellige scener foregår. Sortniveau og skyggeeffekter imponerer også og giver god dybde i både de indendørs og udendørs scener. Alt sidder lige i skabet og får hvert eneste billede til at virke troværdigt og levende.
 
Avengers Infinity War Part 1 kommer med et 7.1 DTS-HD MA lydspor, som ligesom resten af filen er er yderst effektfuldt og potent i filmens mange action- og kampscener. I forhold til standardkalibreringen af ens anlæg skal der nok skrues lidt højere op for at få det fulde udbytte af lydeffekterne, men det problem er til at løse. Der er hele tiden gode retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, der er med til at placere lytteren midt i brændpunktet for de intense og gigantiske kampe, og samtidigt er der godt med drøn på subwooferen. Dialogen fremstår alle steder højtopløst, tydeligt og perfekt integreret i lydbilledet.

Anmeldelse skrevet september 2018.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser