Roman J. Israel, Esq. blu-ray anmeldelse

 
Roman J. Israel, Esq. blu-ray anmeldelse

Roman J. Israel, Esq. blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Roman J. Israel, Esq. blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 2 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. juli 2018
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Drama
Biograf premiere: 8. februar 2018.

Instruktør: Dan Gilroy
Manuskript: Dan Gilroy
Producere: bl.a. Todd Black, Jennifer Fox, Denzel Washington
Fotograf: Robert Elswit
Klip: John Gilroy
Musik: James Newton Howard
 
Skuespiller:
Denzel Washington som Roman J. Israel, Esq.
Colin Farrell som George Pierce
Carmen Ejogo som Maya Alston
Tony Plana som Jessie Salinas
Sam Gilroy som Connor Novick
 
Beskrivelse: 
Roman J. Israel, Esq. er en dramafilm med Denzel Washington i hovedrollen som den idealistiske forsvarsadvokat, hvis liv bliver vendt på hovedet, da han bliver udfordret i forhold til de grundholdninger, der har defineret hans karriere.
 
Roman J. Israel, Esq. blu-ray anmeldelse
 
Manden der gav os en af 2014 mest overraskende film, Nightcrawler, med en fremragende Jake Gyllenhaal, er tilbage. Navnet er Dan Gilroy og han har denne gang både skrevet manuskriptet og efterfølgende siddet i instruktørstolen på Roman J. Israel, Esq. som har Denzel Washington i hovedrollen. Gilroy har det med at få det bedste ud af sine hovedroller så ligesom det var tilfældet med Jake Gyllenhaal tilbage i 2014 så er Denzel Washington ligeledes blevet nomineret flere gange for sin hovedrolle i Roman J. Israel, Esq. Filmen fik ikke den store opmærksomhed herhjemme da den gik i biograferne tilbage i februar måned og den får det nok ligeledes svært når den er udkommet på de fysiske medier samt diverse streaming tjenester.

Grunden til at jeg mener filmen får det svært, er ikke at historien er uinteressant, men derimod at det er en uinteressant film der er kommet ud af historien. Hovedelementet i filmen er som titlen tydeligt angiver advokaten Roman J. Israel, Esq. som længe har levet i det skjulte og lavet alt det praktiske for hans makker som elsker at være i retssalen hvor Roman derimod elsker at sidder og læse lovgivningen som han kender ud og ind. Det er også tydeligt at dette er en film som Dan Gilroy har arbejdet længe på og virkelig ønsker at fortælle, filmen har desværre bare slet ikke den kant og attitude som gjorde Nightcrawler til en succes.

Advokaten Roman J. Israel, Esq. er ikke just den typiske heltemodige jurist som Hollywood elsker at portrætterer, tværtimod. Han er buttet, behåret, antisocial og generelt bare ekstremt kikset. Han bor alene, når han kommer hjem fra sit arbejde lytter han til klassisk jazz til langt ud på natten og klager til Los Angeles politi om lokale støjgener. Men er der noget han kan finde ud af så er det loven, han kan loven ud og ind og derfor er han ekstremt dygtig til, i hvert fald i teorien, at få frikendt sine klienter. Da hans samarbejdspartner en dag dør og Roman pludselig skal ind i retssalen og praktiserer loven falder det hele dog til jorden, da han ikke ved hvordan man færdes i en retssal og hvordan verden egentlig fungerer.

Efter samarbejdspartneres død er det uvist hvor Roman nu havner, men en anden dygtig og succesfuld advokat ser at Roman ret faktisk kan noget selv om hans optræden i en retssal ikke har hans stærke side. Roman bliver ansat i et nyt prestigefyldt advokatfirma og langsomt begynder Roman at tilpasse sig måden hvorpå tingene gøres på. I dette tilpasningsskifte begynder Roman dog at gå på kompromis med sig selv og sine egne grundværdier der fører til en krise og nødvendigheden af en ekstrem handling.
 
Denzel Washington gør det virkelig godt som Roman J. Israel, Esq. og det er fuldt ud fortjent at han har fået op til flere nomineringer for sin præstation, desværre kan filmen som nævnt ikke leve op til hans skuespil. Historien falder til jorden, for selv om Roman er en interessant person, bliver det hele fremstillet i et tempo der virker søvndyssende. Jeg savner i bund og grund den skarphed og intensitet der var i Gilroys Nightcrawler.
 
Roman J. Israel, Esq. blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 1.85:1 MPEG-4 AVC transfer med en rigtig god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og sår samt skrammer virker troværdige. Billedet er forholdsvist mørkt i store dele af filmen, men detaljerne kan stadig ses og det virker utrolig godt for filmen og bidrager til stemningen at der primært er blevet brugt mørke farver. Når det er sagt er farverne holdt i den naturlige stil og er sjældent fremhævede. Kameraet er også holdt i en rolig stil og man slipper i denne film for de meget populære rystende billeder.
 
Roman J. Israel, Esq. kommer med et DTS-HD 5.1 Master lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. En rigtig hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet september 2018. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser