Animal Kingdom sæson 2 dvd anmeldelse

 
Animal Kingdom sæson 2 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Animal Kingdom sæson 2 dvd anmeldelse
 
Tid: 10 timer 13 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 2.40:1

Udgivelsesdato: 5. juli 2018
Distributør: Warner
Antal disk: 3  = dvd
 
Genre: Thriller, drama, krimi
 
Skuespiller:
Ellen Barkin som Janine 'Smurf' Cody
Scott Speedman som Barry 'Baz' Blackwell
Shawn Hatosy som Andrew 'Pope'
Finn Cole som Joshua 'J' Cody
Molly Gordon som Nicky
 
Beskrivelse: 
I den anden sæson af det californiske krimidrama Animal Kingdom spidser familiedramaet i Cody familien til: Efter et fejlslagen kup rettes sønnernes anklagede blikke direkte mod mafia-moderen kaldet Smurf og oprøret ulmer. Ledet af adoptivsønnen Baz beslutter sønnerne sig for selv at planlægge deres kup fremover, for selv at dele kagen og på nær Joshua eller ’J’ flytter de alle ud af familiehuset. Uden den benhårde og manipulerende matriark Smurf i spidsen opstår der dog uro blandt sønnerne, da flere af dem viser sig at have forskellige dagsordner. Samtidigt melder den unge mand, Javier, fra Smurfs fortid sig på banen med krav om godtgørelse for Smurfs andel i mordet på hans far og det sætter Smurf under yderligere pres.
 
Animal Kingdom sæson 2 dvd anmeldelse
 
Udgangspunktet for Animal Kingdom er et remake af den australske film af samme navn, hvor handlingen er flyttet fra Australien til Californiens surfer- og white trash miljø. Efter første sæson, som lagde sig meget op af filmens handling, var min vurdering at serien var udmærket, men virkede overflødig i forhold til filmen, men nu synes jeg at man mærker at serien fungerer på sine egne præmisser. Det altoverskyggende tema for denne sæson er forræderi og det kommer til udtryk i mange former, især overfor Smurf, men der er også andre i familien der får kærligheden at føle. Samtidigt er dramaet omkring Javier, som selv er forbryderboss, meget intenst og det viser sig snart at han vil have andet end penge ud af Smurf.

Den ene hovedrolle som Smurf varetages igen af den karismatiske Ellen Barkin, som hele tiden virker iskold og kontrolleret på overfladen, men hvor man kan fornemme at raseriet brænder indeni. Mens den anden hovedrolle tilhører ’J’ spillet af Finn Cole, kendt fra Peaky Blinders. Han er den mest neutrale og normale person i familien og gennem hans nysgerrighed og undren kan vi som beskuer opleve dramaet på nærmeste hold. De øvrige roller spilles troværdigt af relativt ukendte skuespillere, men som alle er perfekt castet.
 
Animal Kingdom sæson 2 dvd anmeldelse
 
Billede: For en dvd udgivelse at være står billedet i Animal Kingdom Sæson 2 skarpt, farvemættet og detaljerigt, mens sortniveauet også er som det skal være.

Lyd: Lydsiden består af et Dolby digital 5.1 soundtrack, der har glimrende aktivitet i surroundhøjttalerne i scenerne med bil- eller bådjagter og de få scener med skuddueller. Det meste af filmen er dog dialogbaseret og dialogen fremstår hele tiden tydeligt og velplaceret i lydbilledet.
 
Ekstra:
Ekstramateriale består af fraklippede scener fra serien samt en dokumentar der går i dybden med karakteren Pope, den ældste Cody søn.

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet august 2018.

Tilbage til serie anmeldelser