Red Sparrow UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Red Sparrow UHD 4K blu-ray anmeldelse

Red Sparrow UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Red Sparrow UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 20 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 19. juli 2018
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Drama, Thriller
Biograf premiere: 1. marts 2018

Instruktør: Francis Lawrence
Manuskript: Justin Haythe
Producere: bl.a. Garrett Basch, Mary McLaglen, Peter Chernin
Fotograf: Jo Willems
Klip: Alan Edward Bell
Musik: James Newton Howard
 
Skuespiller:
Jennifer Lawrence som Dominika Egorova
Joel Edgerton som Nate Nash
Matthias Schoenaerts som Vanya Egorov
Charlotte Rampling som Matron
Jeremy Irons som General Korchnoi

Beskrivelse: 
Dominika er en tidligere ballerina, der tvinges til at slutte sig til Sparrow-skolen, et hemmeligt regeringsprogram, der forvandler hende til en agent, der kan manipulere, forføre og dræbe.
 
Red Sparrow UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Red Sparrow er en amerikansk spion thriller instrueret af Francis Lawrence og skrevet af Justin Haythe. Den er baseret på en roman af samme navn af Jason Matthews. Matthews har tidligere arbejdet for CIA hvilket selvfølgelig kan være med til at give et godt indblik i verdenen, men som med alt andet skal man være lidt påpasselig, for jeg tvivler på han må afsløre noget som helst og hvad han lavede for dem er også uvist. Det gør dog ikke historien mindre interessant og da Red Sparrow er første bog i en trilogi er der en mulighed for at historien kan fortsætte på det store lærred hvis den bliver en succes.

Dominika Egorova en berømt russisk ballerina der i dagtimerne støtter og forsørger sin syge mor og om aftenen optræder på de skrå brædder. Under en optræden kommer Dominika dog ud for en skade som desværre må afslutte hendes karriere. Ivan som er Dominikas onkel og vicedirektør for SVR, tager kontakt til hende og tilbyder hende et arbejde. Hun skal forføre en russisk gangster og til gengæld fortsætter hendes mor med at modtage lægehjælp. Efter en mere eller mindre succesfuld eksekvering af sin opgaver tilbyder Ivan Dominika at begynde at arbejde for SVR, eller at blive henrettet. Valget er let og Dominika bliver sendt til State School 4, en specialistuddannelsesskole for 'spurve', SVR agenter i stand til at forføre deres mål og løse den pågældende opgave med alle midler.

Nate Nash er en amerikansk CIA agent placeret i Moskva. Nash har et flerårigt samarbejde med en muldvarp som går under navnet Marble der er leveringsdygtig i dybdegående efterretninger. Under et møde med Marble i Gorkij Park konfronteres de af politiet. Nash skaber en afledning for at sikre hans muldvarp undslipper uidentificeret, men ved denne handling afslører han også sig selv som amerikansk agent. Nash bliver sendt tilbage til USA, men insisterer på, at han er den eneste person som Marble vil arbejde med.

Nash får ret, for efter sin hjemsendelse kan CIA ikke skabe kontakt til Marble som er deres største aktiv i Rusland. Da Nash ikke kan vende tilbage til Rusland, bliver han tildelt en plads i Budapest, hvor han skal genindlede kontakten med Marble. Ikke overraskende er SVR på sporet af denne manøvre så Dominika bliver sendt til Budapest for at forføre Nash og afslører Marble. Hvad der videre sker skal jeg ikke afslører her, men historien udvikler sig næppe som folk forventer.

En af de helt store negative udtalelser af Red Sparrow er casting af Jennifer Lawrence som Dominika Egorova. Det negative går ikke så meget på Lawrence som skuespiller, men mere hendes russiske accent og ja den sidder ikke lige i skabet, men jeg synes personligt at det er bagateller. Det er generelt blevet populært at hade Lawrence, men jeg er ikke hoppet på denne vogn og er nu godt tilfreds med hende i filmen selv om enkelte elementer godt kunne være bedre. Joel Edgerton fungerer godt som hendes modpart i form af Nate Nash og synes kemien de to imellem fungerer.

Som du nok har kunnet læse mellem linjerne er jeg ret glad for Red Sparrow. Jeg synes historien fungerer godt selv om der er visse egenskaber ved Dominikas karakter som mangler at blive beskrevet og hun virker lidt for dygtig lidt for hurtig, men tænker at det er elementer fra bogen som ville have været tidsrøvere i en allerede forholdsvis lang film. Med en spilletid på næsten 2 en halv time er det en lang film og omkring halvvejs føles det lidt som om filmen er gået i stå, men så tager farten fat igen og så sker der ellers ting og sager.
 
Red Sparrow UHD 4K blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 2.40:1 HEVC / H.265 transfer, som er fremragende behandlet på denne udgivelse. Der er masse af både dags og natte scener som betyder at farveskalaen bør udnyttes til fulde og det sker bestemt for denne udgivelse der selvfølgelig også udnytter HDR understøttelsen i de mange overdådige og flotte scener som bryder filmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde i de mange mørke scener der også pryder filmen. Detajlegraden er også god hvor der tydelig ses både skægstubbe, detaljer i tøjet samt ar og sår er superdetaljerede. Man får virkelig et overdådigt visuelt indtryk for alle pengene med denne film
 
Red Sparrow kommer med et lækkert Dolby Atmos lydspor. Lydsporet sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Det er et meget atmosfærisk lydspor, der får en til at føle at man reelt befinder sig i den givne situationer godt supporteret af en god baggrundsmusik. Alle de små lyde er med og der bliver gjort meget ud af selv de mindste detaljer. Der er virkelig kælet for øregangene hvad angår effekter og musik. Udgivelsen formår at gøre plads til både tale, action og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Alle kanalerne bliver brugt, både for og bag. Det hele virker yderst kontrolleret og tilpas. Det er i det hele taget en rigtig effektiv lydside som klart supplerer den visuelle stil fremragende.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet august 2018. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser