Molly’s Game blu-ray anmeldelse

 
Molly’s Game blu-ray anmeldelse

Molly’s Game blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Molly’s Game blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 52 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 5. juni 2018
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Drama, Thriller, biografi.
Biograf premiere: 22. februar 2018.

Instruktør: Aaron Sorkin
Manuskript: Aaron Sorkin
Producere: Oren Aviv, Felice Bee, Stuart M. Besser
Fotograf: Charlotte Bruus Christensen
Klip: Alan Baumgarten, Elliot Graham, Josh Schaeffer
Musik: Daniel Pemberton
 
Skuespiller:
Jessica Chastain som Molly Bloom
Kevin Costner som Larry Bloom
Idris Elba som Charlie Jaffey
Michael Cera som Player X
Jeremy Strong som Dean Keith
Chris O'Dowd som Douglas Downey
 
Beskrivelse: 
Molly Bloom var som ung en lovende skisportsstjerne, som efter en alvorlig ulykke indstiller karrieren. For at slippe hjemmefra og væk fra en dominerende psykolog far flytter hun fra midt-vesten til Los Angeles, hvor hun får job, som en slags personlig assistent for Dean, som afholder ulovlige pokerspil for venner og kendisser. Da Molly og Dean rager uklar med hinanden flytter hun pokerspillet inkl. spillere over i hendes egen ’butik’ med stor succes, men de store summer der er på spil og almindelig grådighed gør det langt fra nemt for Molly at holde forretningen kørende og inden længe må hun slås med både mafiaen, FBI og sit eget eskalerende pillemisbrug..
 
Molly’s Game blu-ray anmeldelse
 
Molly’s Game er baseret på Molly Blooms selvbiografi og fortæller den utrolige, men virkelige historie om Molly Bloom, som i perioden 2007-2013 var USA’s ukronede pokerdronning. Resultatet er en film med en interessant historie, som dog som film, er alt for lang til at holde interessen fanget hele vejen, medmindre man er meget poker interesseret. For midtvejs i filmen bruges der meget tid på at udrede strategien i diverse poker spilstrategier, og det hele foregår i et hæsblæsende tempo, hvor man skal spidse blyanten for at følge med. Den monotone fortællerstemme, leveret af Jessica Chastain selv, opremser pokerstrategier i et hurtigt tempo, men speaker også henover episoder der er foregået i fortiden. Dette er netop et væsentligt kritikpunkt ved filmen, for det er med til at tage energien ud at filmen. Den sidste time af filmen er klart den bedste, for der stiger dramaet og hovedpersonen har for første gang for alvor noget på spil og der leveres fantastiske skuespilpræstationer af Jessica Chastain og af Kevin Costner i rollen som hendes far. Idris Elba leverer også en meget troværdig præstation som Mollys advokat. Molly’s Game er i øvrigt Aaron Sorkin, som er en kendt hollywood manuskriptforfatter, debut som instruktør.
 
Molly’s Game blu-ray anmeldelse

Billedsiden i Molly’s Game består primært af dunkle indendørs scener fra pokerspillene eller normalbelyste scener fra advokatkontoret, men generelt leveres de med et højt sortniveau, der giver en god dybde i billedet. Farverne fremstår naturlige og detaljeniveauet er højt, hvilket ses i close ups af pokerkort og jetoner samt i ansigtsdetaljer. Filmens fotograf er danske Charlotte Bruus Christensen, som efter danske succesfilm, som Jagten og Submarino, er ved at skabe sig en international karriere med bl.a. Kvinden i toget, Molly’s game og senest A Quiet Place.
 
Molly’s Game kommer med et 7.1 DTS-HD MA lydspor, som er ganske effektivt i de få action scener filmen byder på, men i størsteparten af filmen er lydbilledet mere afdæmpet, men gør dog god brug af stemningsskabende baggrundslydeffekter og musik. Dialogen, som er det bærende element i filmen, fremstår i alle scener højtopløst og velplaceret i lydbilledet.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet august 2018. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser