The shape of water UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The shape of water UHD 4K blu-ray anmeldelse

The shape of water UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen
 
The shape of water UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 3 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 1.85:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 25. juni 2018
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Drama
Biograf premiere: 22.februar 2018

Instruktør: Guillermo Del Toro
Manuskript: Guillermo Del Toro & Vanessa Taylor
Producere: bl.a. J. Miles Dale,Guillermo del Toro,T.K. Knowles
Fotograf: Dan Laustsen
Klip: Sidney Wolinski
Musik: Alexandre Desplat
 
Skuespiller:
Sally Hawkins som Elisa Esposito
Michael Shannon som Richard Strickland
Richard Jenkins som Giles
Octavia Spencer som Zelda Fuller
Michael Stuhlbarg som Dr. Robert Hoffstetler

Beskrivelse: 
Guillermo del Toro's historie Shape Of Water, er historien om en usædvanlig kærlighedshistorie under den kolde krig i USA omkring 1962.

I det hemmlige regeringslaboratorium, hvor hun arbejder, er ensomme Elisa (Sally Hawkins) fanget i et liv af isolation. Hendes arbejde optager al hendes tid, dagene er trivielle og uden spænding.

Elisas liv ændres for evigt, da hun og hendes kollega Zelda (Octavia Spencer) opdager et hemmeligt eksperiment, de ikke burde kende til. Eksperimentet er et unikt amfibisk væsen, der holdes i fangenskab, skjult fra menneskeheden...
 
The shape of water UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Ind imellem støder man på film, der ikke nødvendigvis rammer ind i filmhjertet, men i stedet provokerer hjernen, udfordrer tankerne og pirrer ens nysgerrighed. Det er typisk film, der på ydersiden kan virke ganske banale, men når man dykker ned i dem kan være indviklet, uforståelige og uløselige som en professorterning i uprøvede hænder. Velkommen til The Shape of Water.

Allerede fra de første scener, bemærker man hvordan Guillermo Del Toros verden ikke er den verden, som vi andre lever og ånder i. Enkelte ting er simpelthen anderledes og tager man dem og deres verden for givet, vil man meget hurtigt acceptere forskellene og ikke bemærke, hvad der rent faktisk foregår i filmen. Del Toros verden i Shape of Water er ikke ulig den Pythonske Terry Gilliam, der også har det med at introducere vanvid som helt normalt.

Udover at være en interessant, intens og ind imellem ret spændende film – er hver enkelt scene også visuelt smuk. Det er ikke svært at følge den visuelle tråd fra andre af Del Toros film, som eksempelvis Pan’s Labyrint. Man ikke alene drages ind i filmens verden, men man benoves, imponeres og fascineres af sceneriet og effekterne.

Der er dog også elementer, der ikke virker så godt, som man måske kunne have ønsket. Der går lidt komedie i enkelte scener og det fungerer ikke altid lige godt med resten af filmens stemning. Samtidig bliver dele af historien meget forudsigelige og det er tydeligt, at disse scener fungerer som transportscener, for at bringe publikum fra et sted til et andet i historie og plot.

Skuespillet i The Shape of Water er vidunderligt underspillet med en kant af skævhed, som man kender, hvis man har set andre af Del Toros film. Instruktøren er på en mission, som han har stort held med, for samtlige skuespillere fungerer som statister i et eventyr, hvor selve fortællingen spiller hovedrollen. Det er film magi, når det fungerer allerbedst.

Jeg var meget tidligt solgt. Faktisk elskede jeg filmen efter ganske få minutter. Den måtte genses en ekstra gang, for at få det hele med, men selv anden gang var filmen fremragende. Så skulle man få nok af sol, sommer og strand – så kan man roligt bruge et par timer med The Shape of Water. Det er en blændende film!
 
The shape of water UHD 4K blu-ray anmeldelse

At lave UHD film i 4K kan være en svær øvelse. Det må det også have været med Shape of Water, der i stor grad er afhængig af billedet for at historien skal virke. Filmen er skudt i 2K – og det er ikke løst uden problemer at skalere filmen op til UHD 4K. Da Shape of Water er en ganske mørk film, lider opskaleringen af grønne skygger, der skæmmer de mørke scener ret så meget. Farverne bliver af samme årsag en tand udvasket, hvilket er en skuffende omgang, når man nu har købt en 4K film.
 
Alexandre Desplat stå for musikken i Shape of Water. Den er fængende, rørende og meget veleksekveret sammen med filmen. Det kan derfor undre, at man ikke har mixet filmen i Dolby Atmos, for der er bestemt scener, hvor det ville have være påskønnet. Omvendt gør DTS HD MA 5.1 sporet det glimrende i de scener, hvor der rigtig er fart på effekterne.
 
  • A Fairy Tale for Troubled Times
  • Anatomy of a Scene
  • Shaping the Waves
  • Guillermo Del Toro Master Class
  • Trailers
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet juli 2018. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser