Call Me By Your Name blu-ray anmeldelse

 
Call Me By Your Name blu-ray anmeldelse
 
Call Me By Your Name blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Call Me By Your Name blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C kodefri
Spilletid: 2 timer og 12 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 7. juni 2018
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Drama, Romantik
Biograf premiere: 28. oktober 2017
 
Instruktør: Luca Guadagnino
Manuskript: James Ivory & André Aciman
Producere: bl.a. Naima Abed,Margarethe Baillou,Tom Dolby
Fotograf: Sayombhu Mukdeeprom
Klip: Walter Fasano
Musik: Gerry Gershman

Skuespiller:
Armie Hammer som Oliver
Timothée Chalamet som Elio
Michael Stuhlbarg som Mr. Perlman
Amira Casar som Annella Perlman
 
Beskrivelse: 
Nomineret til 3 Golden Globes for Bedste Film, Bedste Hovedrolle og Bedste Birolle.

Under en pragtfuld sommer i Italien i 1980 oplever Elio og Oliver den berusende skønhed ved det spirende begær, som vil ændre deres liv for altid.
 
Call Me By Your Name blu-ray anmeldelse
 
Der er efterhånden en tendens i vor kultur, der i al almindelighed går ud på, at man kan kalde alle film, tv serier eller bøger, der bekræfter fordomme om seksualitet og religion for vigtige. Det er efterhånden så udbredt, at man ikke længere tager stilling til mediets indhold eller kvalitet længere. Ej heller gør man sig særlig umage på kildekritik, for kan man få bekræftet sine fordomme er resten ikke længere særlig interessant. Call Me By Your Name er en coming of age film om spirende homoseksualitet. Det må derfor være en vigtig film.

Historien om unge Elio, der på den ene side er fascineret af piger, men på den anden side er mystisk tiltrukket af den ældre Oliver er historien om vokse op. Det er en historie om forvirringen, som alle unge mennesker oplever, når de skal lære at være seksuelle væsener – og det er super godt sat sammen. For Elio er ikke bare fysisk interesseret i Oliver, men er også tiltrukket af manden, der gebærder sig som en voksen, siger voksne ting og opfører sig voksent. Alle ting en valuta, som de fleste 17-årige ønsker sig brændende, når man bare stadig er et barn og VIL være voksen i en fart.

Det er et spændende koncept, som er set mange gange før, men denne film er smuk og stilsikker hele vejen igennem Billederne, landskabet og omgivelserne er blændende og selv om historien kan virke fortærsket er der stadig guldkorn og fantastiske scener, der løfter filmen over de fleste andre, der behandler samme type unge skæbner.

Skuespillet er eminent. Den unge Elio bevæger sig mellem usikker og selvsikker med mange fine nuancer og Timothee Chalamet, som Elio, stjæler mange af scenerne med sin blotte tilstedeværelse. Armie Hammer er perfekt i rollen som Oliver, der virkelig træder frem som stærk, rolig og velformuleret i det meste af filmen.

Hvis der er et behov for endnu flere film, der behandler seksuel forvirring og uro, bør man bruge Call Me By Your Name som skabelon, for selv om den kan være frygtelig romantisk (på grænsen til forfærdelig) justerer scenerne ligesom sig selv, så tingene aldrig fremstår som fuldkommen kammet over på den romantiske klinge.

Call me By Your Name er en god film, der ikke overrasker synderligt. Den tager et fint udgangspunkt i tanker og følelser – set gennem øjnene og oplevet af en 17-årig. Historien er fint konstrueret og man bliver, gennem de smukke billeder, holdt fint i hånden fra start til slut. Jeg vil aldrig kalde den for en vigtig film, for i år 2018 må vi som moderne samfund være kommet videre fra tåbelige fordomme.
 
Call Me By Your Name blu-ray anmeldelse
 
Call Me By Your Name er ikke skudt digitalt, så vi år en dejlig naturligt grynet 35mm film, som dengang hvor man stadig kunne lave film uden digtiale effekter. Det kan man så tale for eller imod, men jeg elskede det rolige billede, de smukke farver og sortniveauet, der sagtens kunne have været bedre men slet ikke skuffer.v
 
Lyden på filmen følger billedet. Her får man et roligt lydniveau, hvor underlægningsmusikken fint er tilpasset filmens rytme. Dialogen er tydelig, behagelig og fint centreret i DTS HD MA lydsporet, der leverer præcis hvad man måtte forvente for denne type film.
 
  • Snapshots of Italy
  • In conversation with director and actors
  • Commentary by Chalamet and Stuhlberg

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet juli 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser