Three Billboards Outside Ebbing, Missouri UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri UHD 4K blu-ray anmeldelse

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 55 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.39:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 28. juni 2018
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Drama, Komedie
Biograf premiere: 11. januar 2018

Instruktør: Martin McDonagh
Manuskript: Martin McDonagh
Producere: bl.a. Martin McDonagh, Daniel Battsek, Rose Garnett
Fotograf: Ben Davis
Klip: Jon Gregory
Musik: Carter Burwell
 
Skuespiller:
Frances McDormand som Mildred Hayes
Sam Rockwell som Dixon
Caleb Landry Jones som Red Welby
Woody Harrelson som Willoughby
Zeljko Ivanek som Desk Sergeant

Beskrivelse: 
Komedie-dramaet 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' handler om den fandenivoldske Mildred Hayes, der efter flere måneder uden nyt om sin datters mord, selv tager sagen i egen hånd. Hun presser politiet med en række reklamesøjler på vejen ind mod byen, hvor hun udpeger deres inkompetence i sagen. Det skaber stor national opmærksomhed omkring Mildred, der både får det positive og negative at føle ved episoden, som skaber en større strid med de lokale håndhævere end hun havde regnet med.
 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri er en mørk komedie, der har en lang række af a-liste skuespillere tilknyttet med navne som Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, John Hawkes, og Peter Dinklage. Forfatteren og instruktøren Martin McDonagh (In Bruges, Seven Psychopaths) har virkelig overgået sig selv med denne film. Dybest set alt i denne film fungere, historien, dialogen og skuespillet er i top. McDormand giver os en af hendes karrieres største præstationer, der leverer humor trods den store smerte der tydeligt præger hendes ansigt. Rockwell giver også sin bedste præstation her som en betjent, der ikke er den skarpeste kniv i skuffen og er mere end bare lidt racistisk.

Mildred Hayes (McDormand) er en fraskilt enlig mor, der bor sammen med sin søn i udkanten af en lille fjerntliggende by. Hun havde også en datter, men pigen blev voldtaget og dræbt på en stille bjergvej ikke langt fra deres hjem. Frustreret over det manglende fremskridt i undersøgelsen, beslutter Hayes at leje tre forfaldne reklamesøjler hvormed hun med meget lidt tekst offentligt anklager den lokale politichef for inkompetence. Ved at gøre dette, tiltrækker hun sig en stor opmærksomhed fra medierne og ikke mindst lokalsamfundet og forårsager en række af stadig mere voldelige handlinger.

Selv om filmen handler om sorg, vrede, hævn og vold, er den ekstremt morsom. Frem for alt på grund af Mildred Hayes stædige karakter og hendes evne til verbalt at ydmyge folk ved hendes skarpe tunge. Den monolog, hun leverer, når en præst besøger hendes hus for at fortælle hende, at hun er gået for vidt, er uvurderlig og er blot en, af en lang række herlige dialoger der pryder denne film. Heller ikke når det kommer til filmens små bifigurer er noget overladt til tilfældighederne og virker bestemt som om McDonagh har lavet sig inspirerer af Coen brødrene. Den atmosfæriske lille by er fuld af farverige figurer. Der er en racistisk betjent, en venlig dværg, en smart reklame fyr og en smuk pige, der er så dum hun ikke kender forskellen mellem Polo og polio. Det virker som om en af de sværeste ting at gøre i filmen i dag, er at afbalancere komedie og drama. Men denne film gør det ubesværet. Hver en scene har den helt rigtige mængde af komedie og drama, og nogle gange, på trods af at du griner, er det nemt at glemme, at der ligger rigtig meget arbejde bag vittighederne.

Historien som faktisk ender med at være sekundær i forhold til de førnævnte karakterdrevne dialoger, er dog fuld af uventede drejninger og gradvist sker der en forandring af hovedpersonernes forhold hinanden imellem. Ingen af figurerne er endimensionale, de afslører overraskende dele af deres personligheder, som historien bevæger sig fremad.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri er nok en af de mest uforudsigelige film jeg har set i lang tid. Der er scener, hvor du tror, at du ved, hvor plottet er på vej hen, men så midtvejs gennem det hele vender scriptet. Igennem hele filmen blev jeg holdt fanget af hvad der foregik på skærmen. Den har en perfekt spillelængde og ender præcis der hvor den skal.
 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri UHD 4K blu-ray anmeldelse

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri bliver leveret i et 2.39:1 HEVC / H.265 transfer med en fin dybde og detaljegrad, der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren og konsekvent. Farverne er dejlig varme, til tider en anelse fremhævede, men det er med til at give filmen et flot look og står godt på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også utrolig god hvor skægstubbe, ar og andre skrammer tydeligt kan ses og panoramabilleder som pryder filmen får virkelig byen til at se indbydende ud. Det er i det hele taget en rigtig flot film og på UHD udgivelsen får man selvfølgelig glæde af HDR som giver de dejlige sommerbilleder et fremragende farvespektrum.
 
Filmen kommer med et DTS-HD 5.1 Master lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. En hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet juli 2018. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser