Darkest Hour blu-ray anmeldelse

 
Darkest Hour blu-ray anmeldelse

Darkest Hour blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Darkest Hour blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 time og 5 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 21. juni 2018
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Biografi, Historisk drama
Biograf premiere: 25. januar 2018

Instruktør: Joe Wright
Manuskript: Anthony McCarten
Producere: Tim Bevan, James Biddle, Lisa Bruce
Fotograf: Bruno Delbonnel
Klip: Valerio Bonelli
Musik: Dario Marianelli
 
Skuespiller:
Gary Oldman som Winston Churchill
Kristin Scott Thomas som Clemmie
Ben Mendelsohn som Kong George VI
Lily James som Elizabeth Layton
Ronald Pickup som Neville Chamberlain
Stephen Dillane som Viscount Halifax
 
Beskrivelse: 
Filmen Darkest Hour er en autentisk gengivelse af den mørkeste stund i Storbritanniens historie, hvor 2. Verdenskrig er brudt ud, nazisternes ustoppelige krigsmaskine ruller henover Vesteuropa, og en invasion af Storbritanniens synes nært forestående. Enhver beslutning kan være katastrofal, og landets fremtid balancerer på en knivsæg. Chamberlains politik har spillet fallit og Winston Churchill bliver derfor tilbudt at tage roret, som britisk premierminister på trods af at hverken Kongen, de militære ledere eller hans egne partifæller er begejstrede for ham. Winston Churchill, spillet fantastisk af Gary Oldman, påtager sig ansvaret, og inden længe kastes han ud på politisk dybt vand, da 300.000 britiske soldater fanget i Dunkirk skal reddes hjem, hvis England fortsat skal have en hær. Mens Hitlers tropper truer med fuldstændigt at tilintetgøre den britiske hær i Dunkirk, kæmper Churchill mod sine politiske modstandere i krigskabinettet, der vil presse ham til at indgå en fredsaftale med Tyskland.
 
Darkest Hour blu-ray anmeldelse
 
Darkest Hour kommer kort tid efter Christopher Nolans fantastiske krigsfilm Dunkirk, men hvor Dunkirk brillerede på det visuelle og actionprægede plan, så gør Darkest Hour det samme på det politiske og personrelaterede plan. For det er i princippet den samme historiske episode filmene fortæller om, blot her ’live’ fra regeringens underjordiske hovedkvarter, fremfor ’live’ fra slagmarken. Trods det at historiens udfald er kendt på forhånd, så er filmen alligevel skruet så godt sammen, at man næsten sidder på kanten af stolen i de mere end 2 timer filmen varer. Det historiske indblik, som Darkest Hour giver, både af hvordan Churchill var som person inde bag den bryske facade, samt det politiske stormvejr han var ude i, er simpelthen fantastisk beskrevet. Gary Oldman ER Winston Churchill, både i udseende og tale, og man kommer til at holde af ham, ikke mindst som facaden blødgøres gennem filmens forløb. Filmens øvrige roller er også besat med stjerneskuespillere, som Kristin Scott Thomas, som Churchills støttende kone, Lily James som hans personlige sekretær og Ben Mendelsohn, som Kong George VI.
 
Darkest Hour blu-ray anmeldelse

Billedsiden i Darkest Hour er i fuldskærmsformatet 1:85:1 og i kraft af filmens overvejende indendørsscener, får man indimellem fornemmelsen af at se en historisk tv-serie fremfor en spillefilm. Når det så er sagt, er der ikke noget at udsætte på billedet, som selv i de mørke omgivelser i regeringsbunkeren formår at gengive kontrastfulde billeder med dybe sortniveauer. Farveskalaen anvendt i filmen er afdæmpet i overvejende gråbrune nuancer, men meget naturtro og detaljeringsniveauet er højt, hvilket især ses i nærbilleder af tekstiler og ansigtsdetaljer. De relativt få udendørs scener fra London fungerer upåklageligt, mens scenerne fra det krigshærgede Frankrig virker lidt påklisterede, men dog flot udførte
 
Darkest Hour kommer med et Dolby Atmos lydspor, som er afdæmpet, men med gode atmosfæregivende baggrundslydeffekter fra f.eks. summen af støj fra parlamentets bagerste rækker, raslen fra metroen eller bare rumklang fra Churchills akavede besøg ved Kongen. Det er ikke demo materiale, men lydsporet gør hvad det skal. Dialogen, som er det bærende element i filmen, fremstår i alle scener højtopløst og velplaceret i lydbilledet, mens filmmusikken fremgår veldefineret og bredspektret.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet juli 2018. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser