Maze Runner: The Death Cure UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Maze Runner The Death Cure UHD 4K blu-ray anmeldelse

Maze Runner The Death Cure UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Maze Runner The Death Cure UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 4 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.39:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 14. juni 2018
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Action, Science fiction
Biograf premiere: 25. januar 2018

Instruktør: Wes Ball
Manuskript: T.S. Nowlin
Producere: bl.a. Wes Ball, Eddie Gamarra, T.S. Nowlin
Fotograf: Gyula Pados
Klip: Paul Harb, Dan Zimmerman
Musik: John Paesano
 
Skuespiller:
Dylan O'Brien som Thomas
Giancarlo Esposito som Jorge
Barry Pepper som Vince
Aidan Gillen som Janson
Ki Hong Lee som Minho

Beskrivelse: 
Thomas sætter det sidste ind for at finde en kur mod den altødelæggende sygdom, der forvandler mennesker til zombie-lignende væsner. Sammen med gruppen af de undslupne 'Gladers', skal de bryde ind i den legendariske by 'Last City', der viser sig at være den farligste labyrint, de nogensinde har stået overfor.
 
Maze Runner The Death Cure UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Så er sidste film i The Maze Runner serien landet på mit anmelderbord. Filmens titel følger endnu engang bogens og bliver derfor på danske kaldet Maze Runner: Dødskuren. Som de fleste nok ved er filmene baseret på en bogserie af samme navn skrevet af den amerikanske forfatter James Dashner. Dødskuren fortsætter ikke lang tid efter hvor vi blev efterladt efter den forrige film og da vi ved, at dette er den sidste film i serien, er der en masse ender som skal lukkes af før filmen kan afsluttes.

For dem der ikke aner hvad Maze Runner universet er, kommer her et ultra kort resume: Vi befinder os et stykke ude i fremtiden hvor solens stråler har gjort stor skade på vores planet. Dette har medført stor ressourcemangel blandt jordens befolkning, derfor diskuterer en koalitionen bestående af verdens ledere hvordan de kan indføre en befolkningskontrol, der ville fjerne et stort antal mennesker hurtigt og humant. Man tyr selvfølgelig til videnskaben i form af et biologisk våben, løsningen bliver godkendt og frigives. Dens virkelige virkninger er dog langt mere aggressiv end først antaget og nu er den resterende befolkning truet hvis en kur ikke findes på denne altædende virus.

I denne tredje og sidste film er Thomas og resten af gruppen vi stødte på i slutningen af forrige film stadig på flugt fra WICKED som ikke skyr nogle midler for at få fingre i kuren. Vince kæmper stadig for at slippe væk fra fastlandet og sejle væk og finde en ø hvor de alle kan være i fred. Den er alle med på, problemet er blot at Thomas og de fra labyrinten ikke vil drage afsted uden Minho som blev taget til fange i forrige film. Efter flere fejlede forsøg lyder rygtet på at han er blevet ført til den sidste tilbageværende by, selvfølgelig styret af WICKED, hvor han holdes fanget, højst sandsynlig for at lokke Thomas frem fra sit skjul.

Thomas tager selvfølgelig kampen op, ellers ville der jo ikke være nogen film, og snart står han over for at bryde ind i en labyrint. På vejen støder han dog på dog på mennesker der er villige til at hjælpe og en person fra fortiden vender tilbage. Der er nemlig andre end Thomas og Vince der er imod WICKED, en modstandsgruppe findes i byen og en alliance med denne vil bestemt fremme Thomas’ sag.

Maze Runner: Dødskuren er på både godt og ondt meget mere af det samme. Det hele er dog vendt på hovedet denne gang, da vores helte er blevet de aggressive og som tidligere nævnt skal bryde ind i byens labyrint kontra det at slippe ud fra den tidligere labyrint. Der er også en del ender som skal afsluttes og det formår filmen at gøre på en forholdsvis god måde. Enkelte scener hen imod slutningen bliver en anelse sukkersøde, men det kan man ikke komme uden om når der både skal være action, drama og romantiske handletråde der skal slås knude på.

Så hvis man var til de forrige Maze Runner film skal man selvfølgelig ikke snyde sig for denne afslutning. Og hvis man ikke har set de forrige film, er denne tredje film et dumt udgangspunkt, da man slet ikke vil fatte hvad der sker. Denne filmserie skal ses i en kronologisk orden, andet dur bare ikke. Jeg var personligt fint underholdt mens det stod på, men man skal ikke tænke alt for meget over tingene før man kan begynde at pille det hele lidt fra hinanden og jeg tror heller ikke serien som sådan er en jeg vil vende tilbage til igen og igen.
 
Maze Runner The Death Cure UHD 4K blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 2.39:1 HEVC / H.265 transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og sår samt skrammer virker troværdige. Billedet er forholdsvist mørkt i store dele af filmen, men detaljerne kan stadig ses og det virker utrolig godt for filmen og bidrager til stemningen at der primært er blevet brugt mørke farver. Når det er sagt er farverne holdt i den naturlige stil og er sjældent fremhævede. Kameraet er også holdt i en rolig stil og man slipper i denne film for de meget populære rystende billeder.
 
Lydsiden bliver leveret af et lækkert DTS-HD 5.1 Master lydspor. På udgivelsen bliver der virkelig gjort bMaze Runner kommer med et Dolby Atmos der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system ligesom de to forrige film i rækken. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden så det er bare med at skrue op for volumen.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet juli 2018. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser