Jumanji Welcome to the Jungle blu-ray anmeldelse

 
Jumanji Welcome to the Jungle blu-ray anmeldelse
 
Jumanji Welcome to the Jungle blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Jumanji Welcome to the Jungle blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C kodefri
Spilletid: 1 time og 59 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 31. maj 2018
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Komedie, Familie
Biograf premiere: 25. december 2017
 
Instruktør: Jake Kasdan
Manuskript: Chris McKenna & Eric Sommers
Producere: bl.a. Ted Field, Dany Garcia, Hiram Garcia
Fotograf: Gyula Pados
Klip: Steve Edwards
Musik: Henry Jackman

Skuespiller:
Dwayne Johnson som Spencer
Kevin Hart som Fridge
Jack Black som Bethany
Karen Gillan som Martha
Rhys Darby som Nigel
Bobby Cannavale som Van Pelt
Nick Jonas som Alex
 
Beskrivelse: 
Jack Black, Kevin Hart og Dwayne Johnson gi'r den maks gas, og det er hylemosomt!
 
I denne sjove eventyrkomedie bliver fire teenagere suget ind i videospillet Jumanjis verden og er nødt til at spille det farlige spil til ende for at slippe ud.
 
Jumanji Welcome to the Jungle blu-ray anmeldelse
 
Vi skal tilbage. Helt tilbage. Faktisk skal vi helt tilbage til slutningen af VHS båndets guldalder. I 1995 filmatiserede instruktør Joe Johnston børnebogen Jumanji skrevet af Chris Van Allsburg, der havde høstet stor succes for den vidunderlige historie om brætspillet, der blev en del af virkeligheden. Filmen var pjattet, lidt irriterende og meget underholdende, for den trak det bedste frem i Robin Williams, som vi stadig savner den dag i dag. Jeg har ikke genset originalen, fordi jeg tænker, at den velsagtens fungerer bedst i en tåge af nostalgi – og sandsynligvis ikke ville gøre sig godt i et moderne hjemmebio setup. Derfor var det også en lettere anstrengt anmelder, der satte sig i stolen for at se den direkte fortsættelse, hvilket allerede gav anledning til bekymring.

Den bekymring fortog sig dog ganske hurtig. Man skal nemlig ikke se særlig mange minutter af Jumanji: Welcome To The Jungle, før man må overgive sig. Historien, der nu foregår i et aldrende konsolspil, er både dum, pjattet og helt igennem vanvittig. Ikke desto mindre er det nærmest umuligt ikke at grine af filmen, der er så gennemført, at man umuligt kunne have forudset det. Hvis man spillede spil tilbage i 90erne vil man kunne huske utilgivende baner, umulige bosser og alskens overflødig historie. Jumanji: WTTJ leveres præcis samme oplevelse, hvor de fire hovedroller mister liv, skal igennem cut-scenes og møder nærmest umulige udfordringer. Det hele er pakket ind i en plat humor, der bare virker fra første scene. Selv de mest forudsigelige vittigheder ender med at være morsomme – og det er godt skuldret af en film, som man på forhånd burde hade som pesten.

Skuespillet er hverken dårligere eller bedre end hvad man kan forvente af en komedie. Det er overspillet, opskruet og lidt for meget af det gode, men det passer ganske fint til filmens udtryk og stil. Der er fuld fart gennem hele filmen og de få stille scener binder fint resten sammen, selv om enkelte scener er en tand for forklarende. Men om ikke andet er alle med, når man når den forudsigelige slutscene, der naturligvis lægger op til en fortsættelse.

Jumanji_ Welcome to The Jungle er en sjov film. Den prøver heller ikke at være med, hvilket er ganske befriende. En overraskende krølle på halen er også, at filmen ikke prøver at være overdreven politisk korrekt, hvilket giver mig forhåbninger for fremtidige komedier, for måske har vi set toppen af politisk korrekthed fra Hollywood?

Mangler man en sjov film for hele familien er den nye Jumanji scene for scene sjovere end sin forgænger. Den har mere kant, mere humor og tager bestemt ikke sig selv alvorligt. Man savner dog stadig Robin Williams.
 
Jumanji Welcome to the Jungle blu-ray anmeldelse
 
Jumanji: Welcome to The Jungle er en film baseret på de visuelle virkemidler. Derfor er det vigtigt, at billedet på BD står knivskarpt, har smukke farver og et godt sortniveau. Derfor gør det mig ekstra glad, når en film der kræver så meget også leverer på samtlige parametre.Der er lidt problemer med scener, der går fra lys til mørk, men ellers leverer denne Bluray et billede i top kvalitet.
 
Nu hvor man med UHD bliver forkælet med lækre lydspor i Dolby Atmos,kunne man måske godt frygte et spor i DTS HD MA 5.1. Det er der dog ingen grund til, for selv om det naturligvis lyder en del anderledes end Atmos, leverer lydsporet en lækker lyd med bunkevis af flotte effekter, klar og tydelig dialog og et musikalsk underspor gennem hele filmen.
 
  • Gag Reel
  • Meet The Players
  • Surviving The Jungle
  • Attack of The Rhino
  • Journey Through The Jungle
  • Celebrating The Legacy of Jumanji
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet juni 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser