Wind River blu-ray anmeldelse

 
Wind River blu-ray anmeldelse
 
Wind River blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Wind River blu-ray anmeldelse
 
Zone: Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 47 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 24. maj 2018
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Drama/krimi
Biograf premiere: 4. januar, 2018
 
Instruktør: Taylor Sheridan
Manuskript: Taylor Sheridan
Producere: bl.a. Braden Aftergood, Nik Bower, Nicolas Chartier
Fotograf: Ben Richardson
Klip: Gary Roach
Musik: Nick Cave og Warren Ellis

Skuespiller:
Jeremy Renner som Cory Lambert
Elizabeth Olsen som Jane Banner
Graham Greene som Ben
Kelsey Asbille som Natalie
Gil Birmingham som Martin
 
Beskrivelse: 
Den erfarne vildtjæger Cory Lambert (Jeremy Renner) finder en ung kvinde død i sneen i vildmarken i Wyoming. Alt peger på, at hun er blevet brutalt voldtaget og er flygtet barfodet hele natten gennem det øde snelandskab. Til at lede efterforskningen sender FBI en ung nyuddannet agent, Jane Banner (Elizabeth Olsen), fra Las Vegas-kontoret. Sammen begynder det umage par at følge de spor, der kan løse det mystiske mord, og sagen viser sig at trække tråde til Corys egne rødder i det gamle indianerreservat.
 
Wind River blu-ray anmeldelse
 
Taylor Sheridan er måske ikke et navn der siger de fleste det helt store, men hvis man så fortæller at han er manden bag film som Sicario og Hell or High Water, er folk straks med på hvad man snakker om. Begge film har fået fremragende anmeldelser og der er tilmed en fortsættelse til Sicario på vej. Sheridan er nu tilbage med endnu et medrivende krimidrama som har fået titlen Wind River. Filmen bringer Jeremy Renner og Elizabeth Olsen tilbage som har stået overfor hinanden i en meget kendt Marvel serie godt dækket op af folk som Graham Greene og Gil Birmingham.

Handlingen foregår i Wyoming, nærmere bestemt indianerreservatet Wind River som ligger lige øst for bjergkæden Boulder Flats. Den erfarne jager Cory Lambert arbejder for det amerikanske svar på skov og naturstyrelsen og sørger for at områdets dyrebestand holdes i skak. En dag da han er ude på en af sine sædvanlige ture, opdager han den frosne krop af den unge indianer, Natalie. Da det er en føderal forbrydelse, ligger ansvaret hos F.B.I., som sender den uerfarne, men modige agent Jane Banner til ledelse af undersøgelsen. Banner kommer direkte fra et retsmøde i Las Vegas og er ude på dybt vand, hun kender hverken området, befolkningen eller klimaet, så hun foreslår Cory at de to arbejder sammen, da det er tydeligt der er tale om et mord.

Cory indvilger i samarbejdet, men inden længe trækkes hans personlige fortid ind i efterforskningen og det hele ender med at blive en noget personlig affære for ham. Langsomt begynder Banner at bevise sit værd og langsomt kommer hun tættere på sagens kerne som fører hende og Cory ud i ødemarken hvor det endelige opgør skal stå mellem indianerkulturen og den hvide mands indtrængen på deres område.

Wind River starter stille og roligt og tager sig god tid til at fortælle historien. Det kan umiddelbart virke som en noget lang affære lige ved første øjekast, men man bliver virkelig grebet af handlingen og personerne så man sidder klistret til skærmen indtil rulleteksterne kommer frem. Sheridan har endnu engang formået at lave en medrivende film der spiller på samme tangenter som han plejer, men ikke på nogen negativ måde, det er samme fremgangsmåde, men en helt anden fortælling og persongalleri og det er virkelig bare noget der dur.

Til at starte med virkede Elizabeth Olsen en anelse fejlcastet, men som filmen skrider frem og hendes karakter udvikles giver det rigtig god mening at det er hende som er valgt til rollen. Jeremy Renner formår på fornem vis at spille den sørgmodige ensomme, men yderst kyndige jæger med bedrøvelig fortid som står ved sine principper og ikke viger bort fra disse selv om loven siger noget andet. Generelt gør alle det bare kanon godt og jeg forstår fuldt ud hvorfor filmen har fået så mange priser og nomineringer siden den så dagens lys. Jeg kan personligt heller ikke andet end at anbefale Wind River.
 
Wind River blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer med en rigtig god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og sår samt skrammer virker troværdige. Billedet er forholdsvist mørkt i store dele af filmen, men detaljerne kan stadig ses og det virker utrolig godt for filmen og bidrager til stemningen at der primært er blevet brugt mørke farver. Når det er sagt er farverne holdt i den naturlige stil og er sjældent fremhævede. Kameraet er også holdt i en rolig stil og man slipper i denne film for de meget populære rystende billeder.
 
Wind River kommer med et DTS HD Master Audio 5.1 lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. Der er enkelte action sekvenser i filmen, de bliver leveret med en fin mængde detaljer så det føles ægte. En rigtig hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet juni 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser