Daddys Home 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Daddys Home 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

Daddys Home 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen
 
Daddys Home 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 39 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 1.78:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 12. april 2018
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: komedie
Biograf premiere: 23. november 2017

Instruktør: Sean Anders
Manuskript: Sean Ander & John Morris
Producere: bl.a. Molly Allen,Sean Anders, Will Ferrell, Chris Henchy
Fotograf: Julio Macat
Klip: Brad Wilhite
Musik: Michael Andrews
 
Skuespiller:
Will Ferrell som Brad
Mark Wahlberg som Dusty
Mel Gibson som Kurt
John Lithgow som Don
Linda Cardellini som Sara
Alessandra Ambrosio som Karen

Beskrivelse: 
Når det handler om børneopdragelse, har deleforældrene Dusty og Brad styr på det, indtil Dustys far og Brads far kommer til byen og kaster familien ud i kaos. Gamle konflikter bryder ud, og Dusty og Brads forhold sættes på en prøve, der giver begrebet "sammenbragt familie" en ny betydning.
 
Daddys Home 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Verden er i forandring. Moden skifter, trends skifter og alle de ting, som vi kender og ved noget om, forandrer sig med tiden. En ting, der dog aldrig forandrer sig er sandsynligheden for, at middelmådige komedier får en efterfølger, der både kan synes unødvendig og ligegyldig. Fællesnævneren for fortsættelserne er, at de sjældent bidrager med noget nyt i forhold til den første film, men derimod fortsætter i præcis samme rille uden at egentlig være andet end spild af tid, hvis man allerede har kæmpet sig gennem første film. Velkommen til Daddy’s Home 2.

Skulle man ikke have set den første film, kan man roligt se denne film i stedet, for selv om tilføjelsen af den ekstra generation er et fornøjeligt twist, bliver plottet hverken bedre eller mere interessante at være vidne til. Den første film fra 2015 var en gennemsnitlig oplevelse af Will Ferrell på slap line i kamp med den aldrig morsomme Mark Wahlberg,, der som henholdsvis stedfar og far sloges om børnenes gunst. Sidder du nu, som jeg, og tænker at Mark Wahlberg ikke hører til i komedier, hvis han da overhovedet hører til på et filmlærred, så bare vent til du oplever Mel Gibson i en komedie. Den falmende stjerne fra 80erne og 90erne er i den grad en tåkrummende oplevelse gennem hele filmen.

Til gengæld er der opmuntring at hente. John Lithgow har en uimodståelig kemi med Will Ferrell, der af flere omgange fik denne sure anmelder til at grine højlydt. For selv om jeg, med udgangspunkt i den første film, mægtig gerne ville hade denne oplevelse af en komedie, så er den med distance bedre end sin forgænger. Havde man valgt at udlade Wahlberg/Gibson fra filmen, havde den med garanti været endnu bedre, for deres hårde og kyniske skuespil er set bedre i andre komedier.

Selve historien er gennemsnitlig for denne type letbenede komedier, hvor ingen kan blive stødt, fornærmet eller overrasket over komedien, leveringen eller præsentationen af filmens plotpunkter. Det er meget pænt og tilforladeligt med et par scener, der kammer helt over og bliver morsomme fordi man tør mere end i resten af filmen.

Skal man se Daddy’s Home, så bør man for sin egen skyld vælge fortsættelsen. Den er sjovere alene på grund af tilføjelsen af John Lithgow – og man er underholdt så længe han og Will Ferrell har tid på skærmen. Konklusionen på derfor være, at hvis filmindustrien insisterer på en endeløs række af fortsættelser af ligegyldige komedier, så bør de tage notits af denne film. Og brug endelig John Lithgow lidt mere. Han pynter på denne type film.
 
Daddys Home 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

UHD udgaven af Daddy’s Home er absolut en flot oplevelse. Et knivskarpt og roligt billede, der med et væld af nuancer og detaljer trækker sig helt ud af skærmen – er en ret lækker visuel oplevelse af en film, der hverken disker op med vanvittige effekter eller andet CGI.
 
At anmelde et Dolby Atmos lydspor på en film, der i bund og grund ikke har behov for Atmos kan synes, som en noget urimelig opgave, for hvad er der egentlig at fremhæve? Lyden er rigtig fint mixet sammen og dialogen står klar og tydelig, men alt for få scener giver mulighed for at fremhæve Atmos oplevelsen, hvilken ikke burde trække ned, for i virkeligheden burde man have droppet et Atmos lydspor. Ikke desto mindre er den lyd man får helt igennem fejlfri.
 
  • Deleted, Extended & Alternate Scenes
  • Making a Sequel
  • Co-Dads: Mark & Will
  • The New Dads In Town
  • Gag Reel

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet juni 2018. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser