The Greatest Showman UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Greatest Showman UHD 4K blu-ray anmeldelse

The Greatest Showman UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen
 
The Greatest Showman UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 45 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 17. maj 2018
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Musical
Biograf premiere: 25. december 2017

Instruktør: Michael Gracey
Manuskript: Jenny Bicks & Bill Condon
Producere: bl.a. Peter Chernin producer, Tonia Davis, Deb Dyer
Fotograf: Seamus McGarvey
Klip: Tom Cross, Robert Duffy & Jon Poll
Musik: John Debney
 
Skuespiller:
Hugh Jackman som P.T. Barnum
Michelle Williams som Charity Barnum
Zac Efron som Phillip Carlyle
Zendaya som Anne Wheeler
Rebecca Ferguson som Jenny Lind
Austyn Johnson som Caroline Barnum
Cameron Seely som Helen Barnum
Keala Settle som Lettie Lutz

Beskrivelse: 
Allerede som ung i 1800-tallets New York nærer P.T. Barnum et stort ønske om at bringe morskab og underholdning til sine medmennesker. Han narrer en bank til at låne sig penge, så han kan åbne et museum, der fremviser særlinge og freaks.

Da en kritiker nedsættende kalder museet for et cirkus, tager Barnum ham på ordet og lancerer et overdådigt underholdningsshow med sang, dans og luftakrobatik.
 
The Greatest Showman UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Hvis der er noget, som jeg virkelig hader, så må det være musicals. Jeg hader dem mere end stegt lever, skattetrykket og Disneys udvanding af Star Wars universet tilsammen. Jeg må desværre konstatere, at jeg åbenbart går imod strømmen, for Hollywood har alle dage elsket genren – og så gider jeg slet ikke at nævne, hvordan det fuldkommen har taget overhånd her i Danmark, hvor vi efterhånden kun mangler Tamilsagen – The Musical for at have været samtlige populistiske emner fra de sidste årtier igennem. Nu er tiden så kommet til at sætte musik og sang til en anden udateret aktivitet, som ingen velsagtens gider at bruge deres tid på længere: Cirkus!

Historien er en overdramatiseret fortolkning af en ellers rigeligt interessant historie om P.T. Barnum, der var manden bag Barnum & Baileys Circus, der eksisterede i mere end 146 år. Sjovt nok lukkede det famøse cirkus blot syv måneder før denne film fik biografpremiere, da publikum udeblev på grund af årelange kontroverser omkring behandlingen og mishandlingen af dyr. De mange problemer gennem årene afholdt imidlertid ikke ingen fra at lave en film om det berømte cirkus – og så endda en musical!
Historie i The Greatest Showman er lige ud af landevejen, for hvad denne genre af film typisk leverer. En god idé bliver mødt af en masse modgang, intriger og udfordringer, for at ende i et festfyrværkeri af sang, glæde og begejstring. Er man mere til en tur gennem København i Metroen end en tur i rutsjebanen, kan man roligt glæde sig over både plot og historie. Der er ingen overraskelser i vente, for den velsmurte Hollywood maskine kører al kvalitet gennem kødhakkeren, så det hele smager af den samme velkendte fars.

Musikken har jeg ikke så meget at udsætte på. Man nynner sig igennem nogle trivielle numre, der ikke prøver at være mere end gennemsnitlige og næppe kan bringe nogens ører i brand. I sidste ende er det i virkeligheden musikken, der gør filmen udholdelig, for man slipper for det alt for teatralske skuespil, der synes fuldkommen unødvendig selvhøjtidelig for en film, der bare er endnu et udstyrsstykke af ligegyldigheder.

Skuespillet halter i den grad gennem hele filmen. Hugh Jackman i hovedrollen virker fuldkommen fejlcastet til trods for, at han i den grad har udvist begejstring for at have medvirket i filmen. Resten af skuespillerne gør sit for at deltage i de middelmådige festligheder, der gudskelov ender efter en time og tre kvarter, hvilket var det absolut maksimale man kunne trække ud af denne tyndbenet historieforvanskning.

The Greatest Showman er præcis hvad man forventer, hvis man regner med at få en musical, der kører på samme spor, som alle andre film i genren. Sidder man og bare glæder sig til at en sang presser sig på, som afbrydelse af et elendigt plot i en elendig spillet historie, kan man roligt glæde sig. Selv bryder jeg hellere i gråd end i sang, men hvad ved jeg andet end en enkelt ting. Jeg hader stadig musicals.
 
The Greatest Showman UHD 4K blu-ray anmeldelse

UHD udgaven af The Greatest Showman er bortset fra selve filmen en ufattelig smuk visuel oplevelse. Detaljegraden er fuldkommen spektakulær gennem hele filmen, hvor selv de mindste ting træder ud af billedet i en fuldkommen overlegen grad. Farverne er smukke og tydelige, hvor især billederne fra det farverige cirkus er værd at nævne. Sortniveau sidder også lige i skabet – og især gråtoner imponerer i skygger og mørke scener. Man kunne ikke ønske sig en smukkere film.
 
Et ekstremt energisk Dolby Atmos spor er glasuren på den smukke lagkage, der i den grad gør oplevelsen af filmen helstøbt. Enkelte sekvenser med meget action bliver til en audio-visuel nydelse, hvor man virkelig kan mærke hvorfor 4K + Atmos bare er en oplevelse, som ingen bør snyde sig selv for. Dialogen står knivskarpt og sangene træder fint frem uden at på nogen måde have en effekt på resten af lydbilledet.
 
  • The Family Behind The Greatest Showman
  • The Songs
  • The Spectacle
  • Sing Along
  • Directors Commentary

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet maj 2018. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser