The Mountain Between Us blu-ray anmeldelse

 
The Mountain Between Us blu-ray anmeldelse

The Mountain Between Us blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
The Mountain Between Us blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 52 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. april 2018
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Drama, Romantisk thriller
Biograf premiere: 6. oktober 2017.

Instruktør: Hany Abu-Assad
Manuskript: J. Mills Goodloe
Producere: Fred Berger, Peter Chernin, Dylan Clark
Fotograf: Mandy Walker
Klip: Lee Percy
Musik: Ramin Djawadi
 
Skuespiller:
Idris Elba som Ben Bass
Kate Winslet som Alex Martin
Beau Bridges som Walter
Dermot Mulroney som Mark
 
Beskrivelse: 
Ben Brass, spillet af Idris Elba, er en prominent neurokirurg, der strander i en lufthavn sammen med reportagefotografen Alex, spillet af Kate Winslett. Deres fly aflyses pga. en kommende storm, men da Ben skal hjem til en vigtig operation, mens Kate skal giftes dagen efter, slår de sig sammen og chartrer et lille propelfly, der kan flyve dem til Denver. Skæbnen vil selvfølgelig at piloten får et ildebefindende undervejs og flyet styrter ned i de øde sneklædte bjerge. Ben og Alex samt pilotens hund overlever flystyrtet og de må nu forsøge at kæmpe sig tilbage til civilisationen gennem snemasserne og den barske natur, trods Alex’s ben er brækket og forsyningerne er sparsomme.
 
The Mountain Between Us blu-ray anmeldelse
 
The Mountain Between Us er en klassisk overlevelsesfilm med det umage par der skal overleve strabadserende oplevelser i naturen. Det er dog ikke nogen god overlevelsesfilm, dertil er den alt for langtrukken, forudsigelig og klichefyldt. Desuden virker den opståede romance mellem filmens hovedpersoner underligt kunstig og påklistret. Flashbacks bruges normalt til at fortælle en del af historien, der ligger udenfor den almindelige handling, men her flashbackes rask væk til scener vi har set tidligere i filmen, for at understrege hovedpersonernes følelser, i tilfælde af at vi skulle have glemt disse scener allerede! Der er også adskillelige plothuller som man må sluge, som at himlen ved afrejsen er blå trods stormvarslet og at piloten tilfældigvis har glemt at aflevere en flyveplan, således at det er umuligt at sætte en eftersøgning i gang. Hovedrollerne varetages dog overbevisende af Idris Elba og Kate Winslet, og det er med til at løfte det samlede indtryk af filmen til et seværdigt niveau.
 
The Mountain Between Us blu-ray anmeldelse

Billedsiden i The Mountain Between Us er ganske flot med de smukke naturscenarier fra de vidtstrakte sneklædte landskaber i klare farver og med imponerende dybde i billedet, der effektivt viser hvor langt væk fra civilisationen vores hovedpersoner er endt. Detaljeringsniveauet er også højt hvilket ses i nærbilleder af tekstiler og ansigtsdetaljer.
 
The Mountain Between Us kommer med et 7.1 DTS-HD MA lydspor, som er ganske effektivt og overbevisende især i forbindelse scenerne med flystyrtet. Derefter er lydbilledet mere afdæmpet, men med gode baggrundslydeffekter fra vindens susen og vandreturen i den høje sne. Dialogen, som er det bærende element i filmen, fremstår i alle scener højtopløst og velplaceret i lydbilledet.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet maj 2018. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser