The Killing of a Sacred Deer blu-ray anmeldelse

 
The Killing of a Sacred Deer blu-ray anmeldelse
 
The Killing of a Sacred Deer blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

The Killing of a Sacred Deer blu-ray anmeldelse
 
Zone: B (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 1 minut
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 19. marts 2018
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Gys, Thriller
Biograf premiere: 9. november 2017
 
Instruktør: Yorgos Lanthimos
Manuskript: Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Producere: Daniel Battsek, Will Greenfield, Ed Guiney
Fotograf: Thimios Bakatakis
Klip: Yorgos Mavropsaridis

Skuespiller:
Colin Farrell som Steven Murphy
Barry Keoghan som Martin
Nicole Kidman som Anna Murphy
Raffey Cassidy som Kim Murphy
Sunny Suljic som Bob Murphy
Alicia Silverstone som Martin's mor

Beskrivelse: 
Steven, spillet af Colin Farrell er en succesfuld hjertekirurg og lever det perfekte liv sammen med sin smukke kone Anna og to velfungerende børn. Han har dog et skelet i skabet: At han var påvirket af alkohol under en hjerteoperation der endte med patientens død. Han forsøger at råde bod på sin skyldfølelse ved at tage patientens teenagesøn Martin, spillet af Barry Keoghan under sine vinger og besøger ham og moderen i hjemmet og inviterer også Martin hjem for at han kan hygge sig med Stevens egne børn. Martin og moderen begynder dog hurtigt at kræve mere end Steven er villig til at levere og pludselig rammes Stevens yngste søn af en mystisk lammelse forårsaget på mystisk vis af Martin, som kræver gengældelse for faderens død. Martin giver Steven et ultimatum, at han må ofre enten et af sine børn eller konen, ellers vil de alle tre dø, en efter en. Dette sætter Steven under et voldsomt pres, der til sidst tvinger ham til desperate handlinger.
 
The Killing of a Sacred Deer blu-ray anmeldelse
 
The Killing of a Sacred Deer er en meget foruroligende film, som formår at holde interessen fanget fra start til slut, blandt andet fordi man er nødt til at se hvordan Stevens mareridt ender, men også fordi den ikke giver alle svarene på forhånd og man selv må navigere i de løse ender der er undervejs. The Killing of a Sacred Deer følger efter Yorgos Lanthimos film fra 2015, The Lobster, og i forhold til den, er denne film klart mindre syret og urealistisk. Man skal dog stadig æde præmissen om at Martin på afstand kan påvirke Stevens børn fysisk og ultimativt slå dem ihjel uden at Steven umiddelbart kan gøre noget for at forhindre det. Det bliver derfor et interessant studie i hvordan den naturvidenskabeligt funderede læge Steven går fra benægtelse til at være villig til at foretage grænseoverskridende handlinger for at komme ud af den frygtelige knibe han og familien er endt i, og for at undgå at skulle foretage det umulige valg. Filmen er castet med gode og kendte skuespillere i hovedrollerne, hvor især Colin Farrells hovedrolle og Barry Keoghans præstation, som den psykopatiske Martin, bør fremhæves.
 
The Killing of a Sacred Deer blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden i The Killing of a Sacred Deer er der ikke noget at udsætte på, men der er heller ikke noget specielt at fremhæve. Den er holdt i en afdæmpet og naturalistisk stil og farveskala. Detalje niveauet er højt, og der gøres ofte brug af close ups, hvor detaljerne i ansigterne står knivskarpt.
 
The Killing of a Sacred Deer kommer er udstyret med et afdæmpet DTS-HD Master Audio 5.1 soundtrack, som generelt fungerer udmærket, men uden vilde lydeffekter der kan imponere. Dialogen, som er det bærende element i filmen, fremstår klart alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet maj 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser