The Dark Knight UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Dark Knight UHD 4K blu-ray anmeldelse

The Dark Knight UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
The Dark Knight UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 33 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1 og 1.78:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 18. december 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 3  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray + blu-ray med ekstra

Genre: Action
Biograf premiere: 23. juli 2008

Instruktør: Christopher Nolan
Manuskript: Christopher Nolan og David S. Goyer
Producere: bl.a. Emma Thomas, Charles Roven, Kevin De La Noy
Fotograf: Wally Pfister
Klip: Lee Smith
Musik: Hans Zimmer
 
Skuespiller:
Christian Bale som Bruce Wayne
Heath Ledger som Joker
Aaron Eckhart som Harvey Dent
Gary Oldman som Gordon
Morgan Freeman som Lucius Fox

Beskrivelse: 
I opfølgeren til Batman Begins, The Dark Knight, fortsætter instruktøren Christopher Nolan samarbejdet med hovedrolleindehaveren Christian Bale, som nok engang spiller Batman i sin fortsatte kamp mod Gothams kriminelle elementer. Med hjælp fra politiinspektør Gordon og statsadvokat Harvey Dent sætter Batman sig for at knuse den organiserede kriminalitet i Gotham en gang for alle. Partnerskabet er effektivt, men snart bliver de ofre for den intelligente men sindssyge person kun kendt som Jokeren.
 
The Dark Knight UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Så er jeg tilbage i Nolan arkivet og denne gang er det blevet et kig på efterfølgeren til Batman Begins. The Dark Knight er kendt for mange ting, men det filmen nok er allermest kendt for, er Heath Ledgers rolle som Jokeren. Den nu hedengangne skuespiller bragede igennem skærmen og formåede at gøre Joker karakteren helt sin egen, hvilket bevirkede at han som den første skuespiller modtog en Oscar efter sin død. Jeg har taget et nærmere kig på The Dark Knight på UHD og kan allerede afsløre her af filmen absolut ikke skuffer på dette format.

The Dark Knight finder sted ca. et år efter begivenhederne i Batman Begins. Batman er stadig fuldt beskæftiget af at bekæmpe kriminalitet i Gotham, et job som aldrig synes at stoppe. Den kriminelle underverden er dog begyndt at frygte nattens flagermus og den opkommende statsadvokat Harvey Dent gør også sit for at få buret Gothams kriminelle inde. En ny trussel ulmer i form af en endnu ukendt person, der efterlader joker spillekort på diverse gerningssteder. Manden skyr ingen midler og bliver hurtigt frygtet af både gode og onde da han er komplet hensynsløs i jagten på sit endelige mål. Dette bevirker at overhovederne i underverdenen beder Jokeren om at tage kampen op mod Batman så de igen kan operere uden at frygte natten.

Jokeren er dog en person man ikke kan kontrollere og før vi får set os om er Gotham et stort kaos og alle er jaget vildt i jagten på Batmans sande identitet. Batman jager selvfølgelig ligeledes Jokeren, men har svært ved at komme tæt på da hans fortid samt nutid er et sort hul, ingen ved hvor denne psykopat er kommet fra. Gordon og Batman gør deres for at undgå forstående anarki og som en konsekvens af Jokerens angreb på uskyldige vokser potentielt endnu større trusler frem. Det står klart at Jokeren må stoppes, koste hvad det vil, også hvis det betyder at konsekvensen for Batman er, at han bliver den onde i folks øjne.

Mere vil jeg ikke afsløre her og mon ikke de fleste derude i stuerne allerede har set dette mesterværk fra Nolans hånd. Skuespiller ensemblet er om end endnu stærkere end i Batman Begins og endnu engang har folkene bag virkelig gjort sig umage med at finde de rette skuespillere til rollerne. Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman og Gary Oldman gentager deres roller på fremragende vis og deres præstationer bliver forstærket af deres nye modstykker i form af Heath Ledger, Aaron Eckhart og Maggie Gyllenhaal.

På den mere tekniske front er stort set samtlige folk tilbage og det er tydeligt at Wally Pfister og Nolan har ønsket at fortsætte den visuelle stil som de grundlagde i Batman Begins. Hans Zimmer er heldigvis også tilbage og leverer denne gang et yderst bombastisk soundtrack der konstant underbygger den pressede stemning som Gotham er underlagt. Det er et eminent stykke arbejde Christopher Nolan har lagt i The Dark Knight som jeg personligt synes er hans bedste film og hvis du endnu ikke har fået den set, så se da lige at få det gjort.
 
The Dark Knight UHD 4K blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 2.40:1/1.78:1 HEVC / H.265 transfer, som er fremragende behandlet på denne udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Igen ”hopper” billedet lidt rundt når Nolan skifter til og fra IMAX formatet, men det er ikke noget der sker så ofte at det er generende, men det er bestemt noget man bemærker. Farverne er dejlig varme og forstærket i de fleste scener for virkelig at fremhæve alt hvad Gotham har at tilbyde. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også god hvor der tydelig ses både skægstubbe og ar på folk samt skrammer på biler og andet udstyr fremstår utrolig godt. I det hele taget en rigtig flot billedside hvor selvfølgelig især UHD formatets HDR bidrager til førnævnte detalje så man virkelig føler man får valuta for pengene.
 
The Dark Knight kommer med et lækkert DTS HD Master Audio 5.1 der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden så det er bare med at skrue op for volumen på denne film som jeg bestemt vil anbefale folk gør om ikke andet så for at nyde Zimmers fremragende soundtrack.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet februar 2018. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser