The Prestige UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Prestige UHD 4K blu-ray anmeldelse

The Prestige UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
The Prestige UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 10 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 18. december 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 3  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray + blu-ray med ekstra

Genre: Drama
Biograf premiere: 5. januar 2007

Instruktør: Christopher Nolan
Manuskript: Christopher Nolan og Jonathan Nolan
Producere: bl.a. Christopher Nolan, Aaron Ryder, Emma Thomas
Fotograf: Wally Pfister
Klip: Lee Smith
Musik: David Julyan
 
Skuespiller:
Christian Bale som Alfred Borden
Hugh Jackman som Robert Angier
Michael Caine som Cutter
Scarlett Johansson som Olivia Wenscombe
David Bowie som Tesla

Beskrivelse: 
I dette elektrificerende, spændingsfyldte drama fra instruktøren Christopher Nolan spiller Hugh Jackman og Christian Bale to tryllekunstnere, hvis drabelige forsøg på at overgå hinanden får dem til at kaste sig ud i livsfarlige bedrag. Scarlett Johansson spiller assistenten, der både er en marionet og en medspiller i deres rivaliseren. For at overgå hinanden tyr de to rivaler ingen midler og det kommer til at koste dem dyrt.
 
The Prestige UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Vi har netop modtage den store Nolan samling på UHD, første film vi anmeldte var Dunkirk og den næste jeg kaster mig over er illusionsdramaet The Prestige. Når man sidder og ser en række Nolan film lige efter hinanden bliver hans kendetegn ekstra tydelige og man må sige at manden er konsistent især hvad angår kameraføring og den måde han fortæller sine historier. The Prestige indeholder udover en fængslende historie en lang række af Hollywoods topskuespillere og det gavner filmen som jeg anser for at være en af Nolans bedste.

Nolan har virkelig gjort sig umage med The Prestige og det starter allerede med titlen som har flere betydninger. Som Michael Caine så smukt fortæller i starten af filmen består et tryllenummer af tre dele: Indledningen eller oplægget om man vil, vendingen hvor selve tricket sker og så til slut højdepunktet som hedder the Prestige på engelsk som er stykket afslutning. Titlen kan dog også referer til netop den sult der er efter præstigen ved at være den bedste som de to hovedrolleindehavere hungre efter. Dette er de to mest indlysende betydninger, men igennem filmen kommer der endnu flere og det viser bare den genialitet som er Nolan.

I The Prestige følger vi de to illusionister, eller tryllekunsterne, Angier (Hugh Jackman) og Borden (Christian Bale) der efter en fatal ulykke tidligt i deres karrierer, har skabt en dødelig rivalisering mellem de to. Den ene helmer ikke før han har overgået den anden og de skyr inden midler for at afslører hinandens tricks koste hvad det vil. Der er dog en forskel mellem de to, hvor Angier er den store showman og entertainer er Borden den fødte illusionist der vil gøre alt for den perfekt illusion. Da Borden endelig afslører sin perfekte illusion for omverden er den så simpel at folk ikke forstår den, men Angier ser genialiteten i nummeret selv om han ikke forstår hvordan Borden gør det.

Med tiden vokser interessen for Bordens perfekte illusion og det står klart for Angier at han må overgå Borden hvis han skal leve op til sine egen ambitioner om at være den bedste tryllekunster i verden. Han drager til USA hvor fysikeren, opfinderen og elektroingeniøren Tesla arbejder på at noget stort med hjælp af strøm. Han beder Tesla fremstille en maskine der kan overgå Bordens trick og det lykkedes også, Tesla beder om aldrig at bruge den, men destruere den, da den kun vil bringe ulykke. Hvad historien ender med skal jeg ikke afslører her selvom de fleste Nolan entusiaster nok allerede her set den, men kan afsløre at der sker adskilelige krøller på historien før vi oplever det såkaldte Prestige.

Udover det faktum at filmen er skruet utrolig godt sammen og indeholder alle de elementer der skal til for at skabe en spændende og fængslende film har Nolan som tidligere nævnt også fundet de helt rette skuespillere til at medvirke i filmen. Samtlige roller er besat af virkelig dygtige folk og det er nemt at se hvorfor adskillige skuespillere går igen og igen i Nolans film, samarbejdet mellem instruktør og skuespiller er alfa og omega for at skabe film som denne. Jeg kan kun give The Prestige mine varmeste anbefalinger og der er virkelig ikke nogle undskyldninger for ikke at få set denne fantastiske film.
 
The Prestige UHD 4K blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 2.40:1 HEVC / H.265 transfer, som er rigtig flot behandlet på denne UHD udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er forholdsvis naturlige, til tider en anelse fremhævede, men det er med til at give filmen et flot look og står godt på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde i de mere mørke scener som der er en del af. Detajlegraden er også utrolig god hvor skægstubbe, ar og andre skrammer tydeligt kan ses og de store illustrationer er flot gengivet. Der er ikke så meget at komme efter på den visuelle del af filmen, den er som man forventer det for en udgivelse fra Nolans side.
 
Filmen kommer med et DTS-HD 5.1 Master. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. En rigtig hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op. David Julyan score er subtil og til tider forholdsvis anonym men kan hele tiden fornemmes og bakker stemningsfuldt op om filmens store vendingspunkter.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet januar 2018. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser