Big littles lies sæson 1 blu-ray anmeldelse

 
Big littles lies sæson 1 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Big littles lies sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
Zone B (DK udgave)
Spilletid: 6 timer og 10 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080p

Blu-ray udgivelsesdato: 28. september 2017
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 3 x Blu-ray
 
Genre: Thriller, drama, miniserie
 
Skuespiller:
Reese Witherspoon som Madeline Martha MacKenzie
Zoë Kravitz som Bonnie
Shailene Woodley som Jane Chapman
Nicole Kidman som Celeste Wright
Alexander Skarsgård som Perry Wright
Laura Dern som Renata Klein
 
Beskrivelse: 
Efter den indledende titelsekvens der akkompagneres af den fantastiske titelmelodi, starter Big Little Lies med blå blink og et mordoffer, som der ikke bliver sat ansigt på. Herefter skifter scenariet til noget der kunne betegnes som Desperate Housewifes i Monterrey, Californien hvor de rige overklassekvinder og -mødre ikke skyr nogle midler for at vinde over de andre kvinder i byen. Indledning med mordet hæver suspense niveauet fra starten, men det er den troværdige karakteropbygning og et overdrevet højt niveau på de castede skuespiller, der gør serien til en af årets bedste efter min mening, hvilket bekræftes af de adskillige Emmy nomineringer og priser den har modtaget.
 
Big littles lies sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
Historiefortællingen i Big Little Lies er sammensat af den primære handling samt puslespilsbrikker fra hovedpersonernes flashbacks og politiets vidneafhøringer, der bidrager til opklaringen af det mord der indledningsvis er præsenteret, men som endnu ikke foregået. Det er en effektiv spændingsopbyggende måde at skrue en serie sammen på, da man ikke ved hverken hvem der skal myrdes og hvem der gør det. Uden at gå i detaljer med karaktererne, er seriens styrke samtidigt personskildringen, hvor hovedpersonerne, som på overfladen kan virke usympatiske og overfladiske, som serien skrider frem pludseligt fremstår som hele mennesker og man forstår bedre deres handlinger og kan relatere sig til dem.
 
Min eneste anke er at der ikke er flere afsnit eller sæsoner at hente, men man kan håbe på at HBO kommer på bedre tanker efter den positive modtagelse denne sæson har fået.

Big Little Lies er en anbefalesværdig miniserie i 7 dele i utrolig høj HBO kvalitet. Som titlen antyder er omdrejningspunktet de skeletter og løgne der vælter ud af skabet hos de ellers på overfladen perfekte kvinder, som serien skrider frem.
 
Big littles lies sæson 1 blu-ray anmeldelse

De smukke billeder fra Californien står skarpt i tv-formatet 1:78, mens farverne i de mange udendørs scener er naturlige og sortniveauet er som det skal være. Belysningen er generelt god i indendørsscener og nærbilleder er detaljerige.
 
Lydsporet leveres i et DTS-HD Master Audio 5.1 soundtrack, der fungerer glimrende. Serien er dog primært dialogbaseret, så der er ikke plads til mange lydeffekter i handlingen. Dialogen fremstår hele tiden tydeligt og velplaceret i lydbilledet. Soundtracket indeholder masser af god musik, ikke mindst titelmelodien som er en sikker ørehænger.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet oktober 2017.

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser