The Boss Baby UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Boss Baby UHD 4K blu-ray anmeldelse

The Boss Baby UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
The Boss Baby UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 37 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.35:1

Blu-ray udgivelsesdato: 14. september 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray.

Genre: Komedie/animation
Biograf premiere: 6. april 2017.

Instruktør: Tom McGrath
Manuskript: : Michael McCollers & Maria Frazee
Producere: Rebecca Huntley, Ramsey Ann Naito & Jed Schlanger
Klip: James Ryan
Musik: Steve Mazzaro & Hans Zimmer
 
Skuespiller som ligger stemme til:
Alec Baldwin som Boss Baby
Steve Buscemi som Francis Francis
Miles Bakshi som Tim
Jimmy Kimmel som far
Lisa Kudrow som mor

Beskrivelse: 
DreamWorks har længe været det produktionsselskab, som virkelig prøver kræfter med nye, originale koncepter hele tiden. Hvor Disney måske sidder på monopolet over de mest populære film, som er de ofte meget ‘sikre’ i deres beslutninger. DreamWorks tager nogle vilde beslutninger i deres karriere, og det giver en masse interessante oplevelser på godt og ondt. Den seneste kreation er The Boss Baby, og den kigger vi nærmere på nu.
 
The Boss Baby UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen tager sit udgangspunkt hos en helt almindelig familie, hvor sønnen Tim har en ganske livlig fantasi. Han leger utrolige lege hver eneste dag, men fantasien bliver afbrudt, da han pludselig får en lillebror ind i sit liv. Ikke bare en almindelig lillebror, men derimod en boss-baby, som kommer ind i familien med jakkesæt, arbejdsmappe og ikke mindst evnen til at tale, planlægge og skabe forretning. Hvordan skal familien hænge sammen nu?

Ved første øjekast på projektet frygtede jeg, at det ville blive en alt for langt ude historie, hvor man blot forsøgte at underholde den yngste målgruppe uden at tage hensyn til de voksne. Det var heldigvis ikke tilfældet, da selve handlingen og måden, hvorpå fantasi og virkelighed sammensmeltes i denne film er helt fantastisk. Jeg blev utroligt positivt overrasket over filmen, da den virkelig rammer en interessant tematik med søskendekærlighed på en ny og anderledes måde.

Hvem havde troet, at en baby, som Alec Baldwin lagde stemme til, ville være en interessant karakter? Figuren er sprængfyldt med humor og i spænd med den unge Tim formår de at skabe et eventyr ud af de trivielle hverdagsting. Humoren er i højsædet hele vejen, hvilket bliver hjulpet på vej af et heftigt tempo, som på intet tidspunkt virker til at sænke farten. Den er skarp i replikken, hvilket skaber den nødvendige dybde, som gør, at voksne også kan kigge med.

Som altid kommer der en lækker dynamik mellem filmens virkelighed og en alternativ virkelighed, hvor man for alvor kan slippe fantasien fri. Konceptet med, hvordan babyer bliver udvalgt til forskellige funktioner i livet understreger, at filmen nærmest er en stor symbol for, hvordan kun fantasien sætter grænser. Filmen er i sig selv en udforskning af, hvad fantasien kan præstere og det er en lækker potpourri af interessante scenarier.

Samlet set er The Boss Baby overraskende underholdende, og formår på trods af nogle få historiepræmisser at underholde fra start til slut. Baldwin som baby er et hit!
 
The Boss Baby UHD 4K blu-ray anmeldelse

Animationerne er overraskende velskabte og meget naturlige i deres streger - DreamWorks laver ofte en del fortolkninger og abstrakte elementer, men her holder de sig meget i ro og sørger for, at de interessante personligheder bliver det største trækplaster. UHD-skiven sørger for, at man får alle detaljerne med og filmen viser tydeligt, hvordan animationsbranchen har nået et punkt, hvor man kan kreere virkelighedstro elementer inden for rammerne af et fiktivt univers. Samlet set en billedside, som kæler for animationerne og skaber en troværdig farveskala.
 
Lydmæssigt er filmen spækket med skarp musik og velovervejede lydsekvenser, som skaber et lydmix, der passer perfekt til det pompøse og farverige univers. Dialogerne sidder lige i skabet og der er knivskarpe klipninger imellem hver scene som gør, at filmen glider ufatteligt godt uden at miste noget tempo i svinget. Samlet set en meget positiv lydside.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet oktober 2017. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser