LOGAN UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
LOGAN UHD 4K blu-ray anmeldelse

LOGAN UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
LOGAN UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 17 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.38:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 20. juli 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray.

Genre: Action, Science Fiction
Biograf premiere: 2. jmarts 2017.

Instruktør: James Mangold
Manuskript: bl.a. Scott Frank, James Mangold & Len Wein.
Producere: bl.a. Stan Lee, Kurt Williams & Simon Kinberg
Fotograf: John Mathieson
Klip: Michael McCusker & Dirk Westervelt
Musik: Marco Beltrami
 
Skuespiller:
Hugh Jackman som Logan
Stephen Merchant som Caliban
Patrick Stewart som Charles
Dafne Keen som Laura
Boyd Holbrook som Pierce

Beskrivelse: 
Hugh Jackman meldte ud i 2016, at hans sidste præstation som Wolverine ville blive i den nyligt udgivne Logan. Efter 8 film som Wolverine var det på tide at sætte et punktum for en fantastisk karakter, og den mørke, barske og anderledes Logan kunne ikke være en bedre afslutning for Jackman.
 
LOGAN UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen fokuserer på en aldrende Logan (Hugh Jackman), som døjer med alkoholproblemer og sygdom. Sammen med Caliban (Stephen Merchant) passer han på Charles Xavier (Patrick Stewart), som har fået Alzheimers. En ung mutant dukker pludselig op i deres liv, som har adskillige farlige personligheder i hælen – Wolverine må en gang for alle finde ud af, om han vil fortsætte sit liv som alkoholiker, eller hjælpe en mutant i nød en sidste gang i ånden af X-Men.

Filmen giver et helt andet lys til det filmiske X-Men-univers på den mest fantastiske måde. Jeg har altid været fan af de tidligere film i franchisen, men de har altid været lidt ’børnevenlige’ og eventyrlige i deres facon – det fungerer helt eminent for mange af filmene, uden tvivl, men det er alligevel helt fantastisk at se Wolverine gå amok i sin bedste vildskab. Filmen er et mørkt, nuanceret og meget personligt billede af mutanterne, hvilket efter min mening også gør Logan til en af de bedste i hele franchisen.

Den har skåret al glamouren, det farverige eventyrunivers og dragterne væk og ladet Wolverine og Professor X blive ofre for tidens tegn og livets udvikling. Man spotter en interessant dødelighed i denne tilgang, og det gør hele konceptet mere jordbundet og dramatisk. Hvor de andre film i franchisen fokuserer på strålende slagsmål og gnistrende udspil, går denne film tættere på manden bag legenden og viser den blodige, slidte og farlige side af livet som Wolverine.

Det er uden tvivl det bedste portræt af karakteren Logan, da man både får den spændstige og dynamiske heltekarakter, man kender, men mest af alt en anderledes, afdanket og melankolsk udgave, hvilket skaber den nødvendige dynamik, der skal til for at gøre en superheltefilm realistisk og nærgående. Filmen er desuden spækket med fantastisk action og meget blodige slagsmål, hvilket yder den nødvendige retfærdighed til Logan-karakteren i de afskygninger, man ofte ser i tegneserierne.

Forholdet med Logan og den unge mutant giver et skøn far-datter-forhold, som fra start til slut fortæller en rejse gennem den hektiske roadtrip-udvikling. Man kommer helt tæt på karakteren, mens man i små brødkrummer får forståelse for, hvordan filmens 2029-univers passer ind med resten af franchisen.

Samlet set er Logan gennemtænkt, original og helt i gennem fantastisk i forhold til at udnytte det enorme potentiale, der er i en afslutning på Wolverine-æraen. Man kunne ikke forvente mere af en film som denne, og den formår på alle punkter af afslutte Wolverine-karakteren med manér i et hæsblæsende, dystopisk og underholdende univers.
 
LOGAN UHD 4K blu-ray anmeldelse

UHD-udgaven sørger for, at man får alle de grynede, barske og rå detaljer med fra start til slut, og Logan har på samme måde aldrig set bedre og værre ud. Filmen er klippet nøjsomt og gennemtænkt i forhold til at bygge et momentum langsomt op, mens måden hvorpå det visuelle fortæller halvdelen af historien, gør, at man bliver grebet af stemningen med det samme. Og så har man også mulighed for at se den i Noir-udgaven, hvis man virkelig vil have det dystre til at trænge i gennem!
 
Lydmæssigt er filmen også en lille genistreg, da man på mange punkter lader lydsekvenserne fortælle stemningen i de vigtige og banebrydende øjeblikke – det visuelle spiller nemlig perfekt overens med måden, hvorpå lyden konstruerer vores forståelse for indholdet i scenen. Samlet set er lyden afstemt, tilpas øredøvende og ikke mindst velkoreograferet i forhold til at lade den minimalistiske tilgang fortælle historien.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet august 2017. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser