Homeland sæson 6 blu-ray anmeldelse

 
Homeland sæson 6 blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Homeland sæson 6 blu-ray anmeldelse
 
Zone B (DK udgave)
Spilletid: 10 timer
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080p

Blu-ray udgivelsesdato: 26. juni 2017
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 3 x Blu-ray
 
Genre: Thriller
 
Skuespiller:
Stephen Lang som The Blind Man
Jane Levy som Rocky
Dylan Minnette som Alex
Daniel Zovatto som Money
 
Beskrivelse: 
Emmy-belønnede Claire Danes brillerer på ny. Carrie (Danes) bor i New York City og bliver fanget i eftervirkningerne af det amerikanske præsidentvalg, samtidig med at hun kæmper med at håndtere Peter Quinn (Rupert Friend), der er plaget af en skade, og Saul Berenson (Mandy Patinkin), der bliver mere og mere mistænksom. Dar Adal (F. Murray Abraham) træder virkelig frem fra skyggerne og i det store hele er der lagt op til noget stort i denne sæson.
 
Homeland sæson 6 blu-ray anmeldelse
 
I Homeland følger man CIA-agenten Carrie Matheson (Claire Danes) som har det bedst i alverdens brændpunkter, hvor hun gør alt hvad hun kan for at undgå at terroristerne får fodfæste i vesten og USA. Privat kæmper hun med en bipolar lidelse som uundgåeligt påvirker hendes personlige liv og relationer.

Sæson seks af Showtimes intense CIA drama Homeland tager denne gang publikum med tilbage til USA. Showet er skabt af folkene bag tv-hittet 24 og i denne sjette sæson vender adskillige kendte personer tilbage Saul Berenson (Mandy Patinkin), Peter Quinn (Rupert Friend) og Dar Adal (F. Murray Abraham) bare for at nævne et par stykker. Det skal dog siges at før man ser sæson seks, vil det være en god ide i det mindste at have set sæson fem, ideelt hele serien, hvis man ikke har vil jeg påstå at man vil have store problemer med at følge med.

Der er gået et nogle måneder siden sæson fem og karaktererne vi har fulgt indtil nu, er hver især i gang med et nyt kapitel af deres liv. Vi er som tidligere nævnt tilbage i USA og Carrie arbejder nu i New York for en forsvarsadvokat der arbejder med menneskerettigheder, stik modsat at hvad hun hvad hun havde med at gøre i CIA. En ung muslim kommer i vanskeligheder efter at have lavet kritiske oplæg på nettet og får brug for Carries hjælp. Frygten for muslimsk terror er stor i USA og der ses ikke let på folk der opfordre til action set i lyset af det fareniveau CIA arbejder med.

Der er blevet valgt en ny præsident og hun har bedt Carrie arbejde for hende som en slags hemmelig rådgiver. Det har Dar Adal og Saul selvfølgelig fået nys om og de frygter Carries indflydelse på præsidentens politiske dagsorden. Carrie vil dog ikke bekræfte sit nye virke overfor sine tidligere kollegaer, så det skaber selvfølgelig en vis spænding parterne imellem.
Brændpunktet i sæson seks er et forestående terrorangreb på USA som alle selvfølgelig prøver at afværge. Spørgsmålet er bare hvem der egentlig står bag dette angreb når alt kommer til alt.

Med sæson seks har producenterne formået at vende det hele på hovedet. Den egentlig fjende er muligvis intern og man kan aldrig vide sig sikker på hvem man kan stole på og hvem ens egentlige fjender er. Sæsons seks afslutning leder så bestemt frem mod en syvende sæson og ikke ligesom den forrige sæson som egentlig godt kunne have været seriens endeligt. Jeg vil bestemt fortsætte med at følge serien, men er spændt på hvordan serien fortsætter, da visse ting som afsluttes i sæson seks har en central konsekvens for hvad næste sæson bringer. Sæson seks holder absolut dampen oppe og er en af seriens bedste sæsoner til dato. Fans af serien vil uden tvivl blive underholdt og serien føles på ingen måde træt og sløv. Når den nye sæson skydes i gang skal jeg nok endnu engang være at finde foran fjernsynet.
 
Homeland sæson 6 blu-ray anmeldelse

Serien bliver leveret i et 1.78:1 1080p/MPEG-4 AVC transfer med en fornem dybde og detaljegrad, der igennem hele sæsonen bliver holdt meget stilren og konsekvent. Detaljegraden er for det meste utrolig god, og der kan både anes uren hud og dårlige barberinger og panoramabilleder som pryder filmen får virkelig byen til at se indbydende ud. Kontrasten og skarpheden er i top og i det hele taget en billedside, som er meget venlig for øjet.
 
Lydsiden bliver leveret af et lækkert DTS-HD Master 5.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere, som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag, og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de eksplosive kampscener. Der er en del action i denne serie, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden, selv ved en høj lydstyrke, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet juli 2017.

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser