Vaiana blu-ray anmeldelse

 
Vaiana blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Vaiana blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 47 minutter 
Lyd: DTS 5,1 Engelsk, Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 16. juni 2017
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Animation, Komedie, Musical
Biografpremiere: 2. februar 2017
Instruktør: Ron Clements, Don Hall
Manuskript: Jared Bush, Ron Clements
Producer: Nicole P. Hearon, John Lasseter, Osnat Shurer
Klip: Jeff Draheim
Musik: Opetaia Foa'i, Mark Mancina, Lin-Manuel Miranda
 
Skuespiller som ligger stemme til original udgaven:
Auli'i Cravalho som Vaiana
Dwayne Johnson som Maui
Rachel House som bedstemor Tala
Temuera Morrison som Høvding Tui
 
Beskrivelse:
Fra Disney får vi historien om den modige høvdingedatter Vaiana, der sætter sejl på en dristig mission for at redde hendes folk. Stammefolket mener, at høsten er slået fejl, fordi den drilske halvgud Maui har vakt gudenernes vrede. Trods sin fars formaninger sejler Vaiana ud på det åbne hav for at finde Maui, så han kan gøre skaden god igen. Men havet er stort og fuldt af overraskelser og Vaiana får også sit hyr med at holde styr på den selvglade Maui.
 
Vaiana blu-ray anmeldelse
 
I Vaiana er det en uafhængig og stærk pige der er heltinden, hvilket er set før, men hendes drivkraft er ikke kærlighed til en prins eller lignende. I stedet stævner hun ud for at redde sit folk og ikke mindst for at finde sig selv inden hun skal overtage høvdingetronen. Historien har en god fremdrift og actionsekvenserne afvikles i et hæsblæsende tempo og er af høj klasse, så der er aldrig et kedeligt øjeblik. Musikken og sangene i filmen er også af høj kaliber, så det vil ikke undre om vi snart ser Vaiana som musical. Hovedpersoner og bifigurerne er karismatiske og sjove og giver mange gode grin gennem hele filmen.

Vaiana er en fantastisk og musikalsk fortælling der gør hele familien i godt humør. Historien er glimrende, sangene er gode og karaktererne har masser af humor og charme. Det er muligt man har set historien før, men når den fortælles med et sådant overskud af det hele gør det ikke så meget.
 
 Vaiana blu-ray anmeldelse

Som de fleste andre moderne animationsfilm byder Vaiana på et fantastisk flot og farvestrålende billede, som fremstår skarpt og detaljeret. Lyssætningen på de mange sekvenser på havet, de frodige grønne omgivelser, detaljer og teksturer, det hele er utroligt smukt, og animationerne er også i topklasse. 
 
Lydensiden i filmen er også ganske imponerende, trods det på denne udgivelse er holdt i DTS digital 5.1. Lydeffekter i filmens action scener er velpositionerede og præcise hvad enten de skal placere hovedpersonerne i stormvejr, tordenvejr eller i de kæmpestore bølgers brusen.

Musik, sange og dialog fremstår altid velprioriteret og tydelig positioneret midt i lydbilledet og de amerikanske skuespillere virker velvalgte til rollerne. Danske stemmer leveres af Clara Rugaard-Larsen, Kasper Leisner, Stig Rossen, Grethe Mogensen og de gør det også glimrende.


Anmeldelse skrevet juni 2017.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser