Quarry sæson 1 dvd anmeldelse

 
Quarry season 1 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Quarry season 1 dvd anmeldelse
 
Tid: 7 timer 44 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 1.78:1

Udgivelsesdato: 23. februar 2017
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 3  = dvd
 
Genre: Thriller, film noir, krimi
 
Skuespiller:
Logan Marshall-Green som Mac Conway / Quarry
Jodi Balfour som Joni
Damon Herriman som Buddy
Edoardo Ballerini som Karl
Nikki Amuka-Bird som Ruth
Peter Mullan som The Broker

Beskrivelse: 
Quarry handler om den netop hjemvendte marinesoldat Mac, som i 1970'erne kommer hjem fra vietnamkrigen til et USA, hvor stemningen i befolkningen er vendt mod krigen og han selv og hans makker anklages for krigsforbrydelser i pressen. Han kontaktes snart af en organisation, ledet af den mystiske The Broker, der vil hyre ham som lejemorder.
 
Quarry season 1 dvd anmeldelse
 
Mac afviser i første omgang tilbuddet, men da hans soldaterkammerat Arthur accepterer, indlader Mac sig alligevel på at hjælpe ham med den første opgave. Under den første opgave går alt galt og Mac indfanges i nettet, da han skal arbejde den nu afdøde Arthurs gæld til the Broker af, for at undgå at Arthur’s familie kommer i klemme.

Quarry er en miniserie i 8 dele i vanlig høj HBO kvalitet med gode skuespillere, også i birollerne og utroligt gennemførte tidstypisk omgivelser i form af bymiljøer, tøj, biler mv. Den højst dramatiske og mystiske indledning og den interessante og stadig aktuelle vinkel på en hjemvendt soldat, der kommer hjem med store psykiske problemer, giver serien et rigtigt godt afsæt. Desværre daler intensitet i serien derefter og der går vel meget soap i den med ægteskabelige problemer mellem Mac og Jodi og Ruth’s udfordringer som aleneforsørger efter Arthurs pludselige død. Disse scener afløses selvfølgelig af veludførte actionscener, hvor Mac er ude på opgave, ofte sammen med den excentriske Buddy, men det giver serien et lidt svingende niveau. Derudover er der visse plotmæssige huller, som f.eks. hvorfor hyrer the Broker en modvillig og psykisk ustabil soldat, som lejemorder når de andre i organisationen tydeligvis er mere effektive til at dræbe. Dette forsøger man at samle op i det sidste afsnit sammen med andre løse tråde, men det holder ikke helt.

HBO serien Quarry når trods interessante karakterer placeret i et autentisk 70’er miljø i sydstaternes USA, ikke det niveau man kender fra andre HBO serier, som True Detective, Sopranos, the Wire osv. Dertil er spændingsniveauet for ujævnt og der kan til tider være langt i mellem de virkeligt spændende sekvenser.
 
Når det er sagt er Quarry bestemt seværdig ikke mindst for den historisk korrekte skildring af denne periode af USA’s historie samt de troværdige skuespiller præstationer.
 
Quarry season 1 dvd anmeldelse
 
Billede: Selv på dvd er billedkvaliteten ganske udmærket, mens billedkompositionerne virkelig er toppen af poppen og alle detaljer sidder lige i skabet. Alt virker autentisk og troværdigt og selv Mac’s mareridtssekvenser har en fantastisk stil over sig.

Lyd: På dvd er lydsiden er holdt i et Dolby Digital 5.1 soundtrack, og på nær i nogle få scener i Mac og Joni’s hus, som lyder lidt kulisseagtige, så fungerer det glimrende. Der er også er også inkluderet en masse god sydstatsblues og rock i soundtracket.

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet marts 2017.

Tilbage til serie anmeldelser