Mike and Dave Need Weddding Dates UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Mike and Dave Need Weddding Dates UHD 4K blu-ray anmeldelse

Mike and Dave Need Weddding Dates UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
Mike and Dave Need Weddding Dates UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 38 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 19. januar 2017
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray.

Genre: Komedie
Biograf premiere: 1. september 2016.

Instruktør: Jake Szymanski
Manuskript: Andrew Jay Cohen & Brendan O’Brien
Producere: bl.a. Pter Chernin, Nan Morales & David Ready
Fotograf: Matthew Clark
Klip: Lee Haxall & Jonathan Scwartz
Musik: Jeff Cardoni
 
Skuespiller:
Zac Efron som Dave Stangle
Adam Devine som Mike Stangle
Anna Kendrick som Alice
Aubrey Plaza som Tatiana

Beskrivelse: 
Den hjernedøde form for komik har vundet et nyt indpas i det seneste årti med film såsom Pineapple Express, Superbad, Bad Neighbors og 21 Jump Street. Denne gang introduceres vi for Adam Devine og Zac Efrons bromance, som begge har været med i den moderne komedieungdomskultur.
 
Mike and Dave Need Weddding Dates UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen fokuserer på Stangle-brødrene, som i deres øjne er festens midtpunkt, men ved nærmere revurdering opdager, at de rent faktisk ødelægger mere, end de gør gavn. Deres lillesøster skal snart giftes i Hawaii, og derfor har hun i samarbejde med forældrene påtvunget brødrene at finde dates til brylluppet – i forsøget på at få dem til at falde til ro. Deres datemission bliver dog lettere spoleret, da to kvindelige festaber opdager muligheden for en gratis ferie.

Selve filmen virker efter mine præferencer ganske sjov på papiret, og minder meget om humorens stil i blandt andet Bad Neighbors. Desværre er selve filmen ikke særlig underholdende, da den for ofte går for langt over stregen eller overdriver sine elementer. Selvom det er en komediefilm, så kan hændelserne indenfor filmens rammer stadigvæk godt være for urealistiske og kiksede, og det sker lidt for tit i denne film, når først familien er draget til det underskønne Hawaii.

Zac Efron har i gennem de seneste par år vist, at han er kan være en bad-ass i komediefilmens øjemed, og ikke blot være den til tider kiksede smørbolle fra High School Musical. Derfor passer han perfekt til denne film, da hans lidt ’slidte’ attitude går fint i spænd med Adam Devines kvabsede udseende og skæve grimasser. Deres dynamik er den største underholdningsfaktor i filmen, til trods for at Adam Devine overdriver lidt i sin mimik og attitude.

De mest uheldige elementer i filmen er desværre de kvindelige modparter Aubrey Plaza og Anna Kendrick. Plaza har vist med Bad Grandpa, at hun virkelig kan være ’ulækker-sjov’, men her mister det lidt sin effekt i kontrast til Kendricks tåkrummende tilgang til sin karakter. Hun virker alt for overdrevet, usjov og ret pinlig det meste af tiden, hvilket gør, at dynamikken i mellem de fire mangler et tandhjul. Det virker til, at de forsøger at overgå hinanden hele tiden i at være sjovest på en bizar måde, og Efron er faktisk den eneste, som trods alt holder sig en smule tilbage.

Man kunne godt få fornemmelsen af, at det har været sjovere at lave filmen, end selve filmen. Den har et lækkert tempo og nogle gode musikalske undertoner, som gør den ideel til en stille forfest, samt nogle fine, uforudsigelige elementer i handlingen. Men selve sammenhængen og mønstret i den narrative struktur er alt for tynd og de elementer, som skal skabe humoren er for overdrevne og overfladiske Samlet set er filmen desværre lidt en skuffelse – den har sine øjeblikke, men minder mest af alt om et sketchshow, hvor der er overflod af de dårlige.
 
Mike and Dave Need Weddding Dates UHD 4K blu-ray anmeldelse

Billedmæssigt er filmen ganske imponerende, og leverer nogle stærke detaljerede nuancer på den lidt overfladiske handling. Ansigterne står knivskarpe og mimikken kommer for alvor til sin ret på godt og ondt, mens det underskønne Hawaii bliver fremhævet gennem snedige klipninger og en fin balance i farvespillet. 4K er på ingen måde spildt på en film af denne kaliber, da man trods et lettere akavet plot stadig husker at sætte pris på den ultra-skarpe oplevelse.

Lydmæssigt er filmen lidt som en velovervejet playliste til en fest – man har gjort et godt stykke arbejde med underlægningsmusikken og stemningen, da man trods handlingen formår at få en lille fest ud af beatet. Der er skarpe remix-elementer, fin vokal og ikke mindst nogle ganske overbevisende kompositioner. Samlet en udmærket lydside.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet januar  2017. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser