Find Dory blu-ray anmeldelse

 
Find Dory blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Find Dory blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time & 36 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Dolby Digital 5.1 Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 24. november 2016
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Animation, eventyr, action
Biografpremiere: 25. august 2016

Instruktør: Andrew Stanton, Angus MacLane (co-director)
Manuskript: Andrew Stanton
Producer: Lindsey Collins,John Lasseter,Bob Roath
Klip: Axel Geddes
Musik: Thomas Newman
 
Skuespiller som ligger stemme til original versionen:
Ellen DeGeneres som Dory
Albert Brooks som Marlin
Ed O'Neill som Hank
Kaitlin Olson som Destiny
Hayden Rolence som Nemo
Ty Burrell som Bailey
Diana Keaton som Jenny
Eugene Levy som Charlie
Idris Elba som Fluke
Dominic West som Rudder
Sigourney Weaver som Sigourney Weaver
 
Beskrivelse:
Dory er den utrolig glemmesomme Kirurgfisk der er venner med Marlin og Nemo. Hun husker normalt intet overhovedet, men nu er hun kommet i tanke om at hun har en familie. Hun husker kun meget små bidder af hendes opvækst. Hun vil for alt i verden finde tilbage til hendes familie, men med en hukommelse som en si, så bliver hun nødt til at få hendes venner til at hjælpe hende. Deres vej dertil er utrolig spændende og farefuld.
 
Find Dory blu-ray anmeldelse
 
 Kristian Fuglsang karakter til filmen
 Børnenes karakter til filmen
 
Der findes vel næppe nogle der ikke kender mesterværket Find Nemo fra Pixar. Her 13 år efter er turen kommet til Find Dory. Hvis vi går tilbage til Dory i Find Nemo, så huskede hun absolut intet. At hun så her i sin egen film, pga et slag i hovedet, begynder at huske små glimt fra sin barndom, det kan virke som en lidt svag historie til en to'er. Som sagt så er hun begyndt at huske små bidder fra sin barndom, og inden vi ser os om så er Dory, Marlin og Nemo igen på en storslået rejse for at finde hendes forældre.

Vi følger den lille Dory, fra helt spæd hvor hun bliver væk fra hendes forældre, og til hun er blevet voksen. Historien foregår et år efter Nemo blev væk. Heldigvis møder hun ret hurtigt Marlin og Nemo, for uden dem ville hun være helt fortabt. Selvom Nemo er med i filmen er han langt fra ham der har hovedrollen. Det er mere Dory og den lidt underlige blæksprutte med kun 7 arme der styrer løjerne her. Noget der bare ikke hænger sammen, hvis vi skal sammenligne Dory fra Find Nemo, det er hvor utrolig glemsom Dory var dengang. Hun kunne aldrig uden hjælp klare sig selv. Dette problem har hun egentlig ikke her i sin egen film.

Dory som helt lille har nok den sødeste stemme og det sødeste udseende Pixar/Disney nogensinde har lavet. Selv voksne sidder og siger nåårhh hvor er hun nuttet. Da har de ramt plet hvis man vel og mærket ser den på original sproget. Dory som voksen spilles af Ellen DeGeneres og til tider kan hun godt være lidt belastende at høre på. Blæksprutten Hank er utrolig morsom, og især børnene er flade af grin over alle hans finurligheder og sjove indslag. Det er Ed O'Neil der lægger stemme til Hank og det gøres til topkarakter. Et lille plus er Sigourney Weaver der lægger en yderst behagelig stemme til det der foregår i California Marine Life Institute.

Heldigvis er det ikke kun Dory, Marlin, Nemo og Hank der præger historien. Som biroller der iøvrigt er meget sjove er der hvalhajen Destiny der er mere end nærsynet. Hun ramler ind i alt omkring sig. Hun får dog hjælp af hvidhvalen som også kæmper med hans egne problemer, men i fællesskab lykkedes det alligevel for dem at finde en mening med livet. Set på originalt sprog er sammensætningen af skuespillerne i topklasse. Hvorimod den danske udgave, da halter det gevaldigt. Men ses den med mindre børn giver det jo mere mening at vælge den danske udgave.
 
 Find Dory blu-ray anmeldelse
Det er et helt fantastisk flot billede, med fantastiske farver og landskaber under vandet. Der er virkelig kræset for billederne og helt ned til de mindste detaljer har de fået med. Især rundt i Marine Life Institute er det utrolig flot lavet. I de helt hurtige panoreringer er der lidt tendens til efterslæb, men ikke noget der betyder noget som sådan. Nærbillederne er så skarpe og tydelige at man ofte føler dyrerne er inde i stuen hos en.
 
Original lydspor DTS-HD Master 5,1
Dansk lydspor Dolby Digital 5,1
 
Den engelske udgave er i dts-hd Master 5.1 og det betyder rigtig meget for især surround delen. I de scener hvor der virkelig er gang i den, da føler man sig virkelig som midtpunkt i filmen. Lyden hænger perfekt sammen og dialogerne er krystal klare hele filmen igennem. Subben kommer også fint på arbejde ind i mellem og den giver lige det sidste der skal til for at man kommer i god stemning.
 
Næsten som altid er der mindst en lille ny kortfilm, og det er der også her. Det kan kun anbefales at se ekstra materiale fra Pixar.

- Piper.
- Marinbiokogiske interviews.
- Blæksprutten der knækkede Pixar. 
- Hvad var det nu vi snakkede om.
- Samkørsel.
- Animation og Skuespil.
- Dybt nede i tangen.
- At spille roller som dyr.
- Kommentarerspor.

Anmeldelse skrevet december 2016.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser