Ice Age 5: Den vildeste rejse UHD blu-ray anmeldelse

 
Ice Age 5: Den vildeste rejse UHD blu-ray anmeldelse

Ice Age 5: Den vildeste rejse UHD blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
Ice Age 5: Den vildeste rejse UHD blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 34 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Tysk, Engelsk.
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 24. november 2016
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray.

Genre: Animation/eventyr
Biograf premiere: 7. juli 2016.

Instruktør: Mike Thurmeier & Galen T. Chu
Manuskript: Michael J. Wilson, Michael Berg & Yoni Brenner
Producere: bl.a. Lori Forte, Chris Wedge & Carlos Saldanha.
Klip: Erin Crackel & James Palumbo
Musik: John Debney
 
Skuespiller som ligger stemme til:
Denis Leary som Diego
John Leguizamo som Sid
Ray Romano som Manny
Jesse Tyler Ferguson som Shangri Llama

Beskrivelse: 
Ice Age dukkede op tilbage i 2002, hvor den skæve trio af uddøde skabninger og dovendyr stjal opmærksomheden hos børn og voksne med deres humor, hjertevarme og flotte animationer. Filmen blev så populær, at vi nu her 14 år senere kan se den femte film i franchisen, Den vildeste rejse "Collision Course".
 
Ice Age 5: Den vildeste rejse UHD blu-ray anmeldelse
 
Filmen sætter atter en gang en katastrofe i spil forårsaget af det ihærdige men ganske uheldige egern Scrat. Pludselig begynder den moderne verden at komme tættere på i form af kontinenternes dannelse. Manfred og co. bliver skilt fra familien og driver ud i havet på en isflage – her møder de en notorisk piratbande, som kender vejen tilbage til kontinentet, men de bliver bestemt ikke nemme at overtale.

En af de ting, som gjorde alle de fire tidligere film i franchisen ganske underholdende, var deres evne til at komme op med noget nyt og originalt på sin helt egen måde. Femmeren har også sin originalitet med i form af den famøse piratgruppe og ikke mindst en overraskelse mod slutningen, men den hviler alligevel af og til lidt for meget på brugbare elementer fra de foregående film. Det giver et glædeligt gensyn med visse ansigter, men formår ikke rigtig at sende filmen af sted på en ordentlig måde fra starten af.

Heldigvis samler den tempoet op godt inde i filmen, hvor den dynamiske trio igen er på spil i mod den store vide verden. Dog har den lille Scrat fået overraskende meget spilletid i denne film – karaktereren har været umenneskelig populær hele vejen i gennem, og det er bestemt en fornøjelse at se ham i aktion. Dog giver det lidt antydninger af, at man nærmere har smidt en række kortfilm med egernet ind frem for at få dem til at spille helt og aldeles sammen med resten af narrativet – Scrat er jo årsagen til katastroferne i filmens handling, men hans evindelige jagt kan godt blive lidt for selvstændig.

Selve universet har ændret sig meget siden den første tur, og det smitter også af på denne femte film. Animationerne er meget mere detaljerede og gennemførte, og det får også førsteprioritet frem for handlingen i visse scener. Heldigvis er det en ren fornøjelse at kigge på, så man glemmer ofte, at handlingen måske er en smule udtømt og udvandet. Femmeren rummer en masse nye, sjove bikarakterer, som er med til at bringe grinene frem på skærmen. Nogle er ganske overflødige, men visse af dem formår at være ret så originale og brugbare i sammenhængen.

Samlet set er Ice Age 5 ikke den bedste film i rækken og indikerer måske, at idétanken er ved at nå sin bund. Alligevel formår den at underholde ganske godt på mange punkter og den skæve trio med vedhæng formår atter en gang at tage os med på en herligt eventyr.
 
Ice Age 5: Den vildeste rejse UHD blu-ray anmeldelse

Billedmæssigt er filmen ganske fremragende – 4K-opløsningen gør, at man får en større dybde og ikke mindst flere detaljer i de allerede flotte animationsmønstre. Farverige elementer og flotte kombinationer er hovedpunktet i denne film, og det formår den også at levere til punkt og prikke – alt fra den klumpede pels på dovendyret til de mere strålende krystalfarver på meteoritten. Samlet set en fantastisk billedside.

Lydmæssigt er filmen også ganske imponerende. Dialogerne er som forventet knivskarpe og fokuseret på at frembringe de særegnede dialekter og talemåder. I filmens mere ’eksplosive’ scener er lyden meget velbalanceret og tilpas storslået i forhold til de naturkatastrofer, som sker i handlingen. Samlet set en ganske imponerende lydside, som passer fint sammen med billedet.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet november 2016. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser