Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows UHD blu-ray anmeldelse

 
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows UHD blu-ray anmeldelse

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows UHD blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows UHD blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 52 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 27. oktober 2016
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = UHD blu-ray + Blu-ray.

Genre: Komedie/Action
Biograf premiere: 2. juni 2016.

Instruktør: Dave Green
Manuskript: Bl.a. Josh Appelbaum, André Nemec & Peter Laird
Producere: bl.a.  Michael Bay, Basil Grillo & Scott Mednick
Fotograf: Lula Carvalho
Klip: Bob Ducsay & Jim May
Musik: Steve Jablonsky
 
Skuespiller:
Megan Fox som April
Stephen Amell som Casey Jones
Noel Fisher som Michelangelo
Jeremy Howard som Donatello
Pete Ploszek som Leonardo
Alan Ritchson som Raphael

Beskrivelse: 
Siden deres første publicering i 1984 har den famøse gruppe af fire antropomorfe skildpadder underholdt flere generationer med karate, jokes og pizza. I 2014 blev konceptet støvet af og skabt i moderne CGI, og nu er efterfølgeren klar til fansene.
 
 
Filmen følger endnu en gang de fire padder, som bekæmper kriminalitet i byen, mens de gemmer sig i mørket og fra omverdenen. Shredder forsvinder under en fangetransport og pludselig dukker en ny skurk op i byen – Krang. Sammen med de klassiske, og nyforvandlede skurke Bebop og Rocksteady forsøger de at overtage verdensherredømmet.

Filmen fortsætter nærmest, hvor etteren slap. Man kastes ind i et hektisk tempo med et par ADHD-ramte skildpadder, som i toeren er mere fokuseret på at blive en del af samfundet. Humoren er mere møntet på de indbyrdes samtaler, hvilket af og til bliver lidt for søgt. Etteren havde lidt mere humor og originalitet, hvor fokusset på den famøse Shredder stod mere klart og tydeligt.

Etteren er efter min mening noget bedre på mange punkter, da vi både får oprindelseshistorien om de famøse skildpadder og desuden får et mere stabilt og velfungerende manuskript. Begge film er langt fra Oscar og andre priser, men underholdningsmæssigt er de meget godt konstrueret – fans sætter uden tvivl pris på den stærke dynamik i gruppen, mens almindelige filmentusiaster sætter pris på den lidt mere voluminøse og anderledes fortolkning af padderne udseende.

Dog er toeren mere relateret til de klassiske tegneserier i denne omgang, da man endelig introduceres for Krang, Bebop og Rocksteady. De er ganske veludførte og minder meget om de skikkelser, man kan huske fra de gamle tegneserier. Selvom filmen af og til bliver et enormt kaos af slagsmål og ødelæggelse, så er udførslen af denne ganske godt håndteret. Man får action fra start til slut og filmen bliver en herlig affære, hvor man lægger hjernen på hylden og nyder lidt platkomisk action-underholdning.

Samlet set Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows en efterfølger, som vi egentlig ikke har brug for, men alligevel er ret underholdende, når det kommer til stykket. Med genoplivelsen af flere klassiske tegneseriefigurer bliver filmen en lille hyldest til de klassiske tegnestrøg – krydret med lidt modernitet og mere action!
 

4K brillerer endnu en gang i sin opskalering af kvaliteten og desuden den filmiske oplevelse. Dog er filmen konstrueret på den måde, at man måske lægger mere mærke til de voldsomt urealistiske CGI-effekter på denne udgivelse, da det hele kommer til at fremstå mere skarpt – og dermed lidt mere kunstigt. Det giver en dybde, men også en lille forstyrrelse på balancen i forhold til konstruktionen. Samlet set en fin billedside.
Lydmæssigt er filmen meget kaotisk på både den gode og den dårlige måde. Filmen er klippet sammen på en sådan måde, at man forsøger at få så mange akrobatiske badutspring med i handlingen som muligt, hvilket smitter af på lydkvaliteten. Der er mange voldsomme lyde, som skaber stemningen, men ofte bliver det et virvar, hvor man ikke rigtig kan skelne mellem tonerne. Samlet set en udmærket lydside.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet oktober 2016. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser