Captain America: Civil War blu-ray anmeldelse

 
Captain America: Civil War blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Captain America: Civil War blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 2 timer & 28 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Tysk, Engelsk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 6. oktober 2016
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Eventyr, action
Biografpremiere: 28. april 2016

Instruktør: Anthony Russo, Joe Russo
Manuskript: Christopher Markus, Stephen McFeely
Producer: B.la. Victoria Alons,Mitchell Bell, Ari Costa
Klip: Jeffrey Ford, Matthew Schmidt
Musik: Henry Jackman
 
Skuespiller:
Chris Evans som Steve Rogers/Captain America
Robert Downey Jr. Som Tony Stark/Iron Man
Scarlett Johansson som Natasha Romanoff/Black Widow
Sebastian Stan som Bucky Barns/Winter Soldier
Anthony Mackie som Sam Wilson/Falcon
Don Cheadle som Lieutenant James Rhodes/War Machine
Jeremy Renner som Clint Barton/Hawkeye
Chadwick Boseman som T'Challa/Black Panther
Paul Bettany som Vision
Elizabeth Olsen som Wanda Maximoff/Scarlet Witch
Paul Rudd som Scott Lang/Ant-Man
Emily VanCamp som Sharon Carter
Tom Holland som Peter Parker Spider-Man
Daniel Brühl som Zemo
Frank Grillo som Brock Rumlow/Crossbones
 
Beskrivelse:
Den Amerikanske regering har besluttet at alle personer med overnaturlige evner skal registreres. Dette sker på baggrund af de mange mennesker der mistede livet i Age of Ultron og igen døde der en masse mennesker i en mission i Afrika. Nu skal alle superhelte ind under FN, så der er styr over dem. Captain America er imod denne aftale, men hans irriterende ven Iron-Man er med på ideen. Efter kort tid bliver de to rygende uenige og det ender helt galt. Hver især finder de deres sande venner som står bag dem, og de brager løs imod hinanden. Alt imens er der en dødbringende fjende som vil dem alle til livs, og det er nærmest umuligt at klare sig uden at hele holdet er samlet.
 
Captain America: Civil War blu-ray anmeldelse
 
Nogle tænker sikkert- endnu en superhelte film i én stor endeløs række. Man skal da nok heller ikke begive sig ud i at se denne her, hvis ikke man har set de to første Captain America film. Men er disse set, så er det en fornøjelse at se Civil War. Og der er faktisk en mening med galskaben. Dette er film nr 13 i Marvels univers, og til de helt hardcore fans, da er der faktisk en rød tråd gennem alle filmene, men vil gå så langt til at sige at man virkelig skal være en Marvel nørd for at finde den.

Der er et hav af superhelte med denne gang. Nogle meget kendte, men også helt nye superhelte. Nogle af dem får kun meget kort spilletid, og det kan til tider virke noget forvirrende da det trods alt skal presses sammen til lidt over to timers spilletid. Den nok mest kendte og elskede helt for rigtig mange er Tony Stark der også er Iron-Man. Som altid spiller han provokerende med hans knivskarpe bemærkninger der slynges ud uden filter. Dog er han her i Civil War noget mere alvorlig gennem hele filmen. Captain America der spilles af Chris Evans hopper ligeledes med på samspillet mellem ham selv og Iron-Man og de har hver især rigtig gode meninger om hvad der er bedst for hele holdet. De mange fans af de forskellige superhelte bliver ligeså splittet op med hvad den bedste løsning er.

Vi får et lille møde med den nye Peter Parker som Spider-Man (Tom Holland) og han virker ret sjov og sej. Ant-Man får også lidt spilletid i en af action scenerne og han er da helt klart et plus for filmen og giver et smil på læberne når han er på. Der er intet mindre end 11 superhelte og skurke med i filmen. Nogle har selvfølgelig mere spilletid end andre, men de har som tidligere nævnt fået fint plads til alle sammen. Det største samspil er dog mellem Captain America, Iron-Man og Winter Soldier.

Men når alt kommer til alt så er det jo underholdningen det drejer sig om. De politiske kampe er der nok af i den virkelige verden, og her har vi lov til at koble helt fra og nyde de fantastiske kampe. Dem er der til gengæld rigtig mange af, og de er utrolig flotte lavet. Computer effekterne bliver bare bedre og bedre med filmene. I The Avengers seneste film da bar den præg af at man ofte tydeligt kunne se det var lavet på en computer. Dette er der intet af her i Civil War efter min mening.

Det er tredje film af Captain America og hvor især toeren var en smule kedelig og action scenerne var ikke super godt lavet. Det er der så sandelig lavet om på her. Det er en rigtig god historie, der er flere superhelte med end nogensinde før, og en del superskurke også. Derfor skal man som seer være oppe på mærkerne hele filmen igennem, ellers er den virkelig svær at finde hoved og hale i. Der er et super samspil mellem de forskellige skuespillere, og det mærkes også og giver en helhed til filmen. Det er lykkedes rigtig godt for brødrene Anthony og Joe Russo med Captain America: Civil War.

Samlet set er Civil War en rigtig god film, men man sidder og får følelsen af at det hele er set før. Kampene hvor de smadrer den ene bygning efter den anden er set mange gange før. Fjenderne de banker løs på er også set før, så der er egentlig ikke noget nyt under solen hvad det angår. Filmen kunne også som alle de andre film være skåret ned til under to timer. Den bliver til tider lidt langtrukken. Men det rokker ikke ved at det er top underholdning, og det er jo også det der er meningen. Så frem med colaerne og popcornene og skru godt op for lyden.
 Captain America: Civil War blu-ray anmeldelse
Som altid er der skruet helt op for computer effekterne, og det er lige efter bogen denne gang. Det er helt utrolig flotte kampscener hele filmen igennem. Der er rigtig flotte farver som er knivskarpe. Panoreringerne i filmen er også helt perfekte. Selv i de meget hurtige scener hvor der er håndholdte optagelser er der ingen slør at se. Det er virkelig lækkert lavet. Det er en skam at Disney ikke er hoppet på Ultra HD vognen endnu, for denne film ville helt sikkert have været fantastisk i det nye format.
 
Lydmæssigt er det rigtig lækkert lavet. Dialogen i filmen er krystal klar og tydelig hele filmen igennem. Der er fint samspil med surround kanalerne, og subben brager løs i actionscenerne. Det er virkelig en film hvor man føler sig som midtpunkt gennem hele filmen. Når superheltene skyder deres våben afsted føles det som om de flyver lige forbi ens krop.
 
- The making of Captain America part 1 & 2
- Deleated scenes & extended scenes
- Gag reel
- Audio cemmentary
- Sneak peek Doctor Strange

Det er blevet til knap 45 minutters interessant ekstra materiale. Der forklares lidt om hvordan filmen er lavet og hovedpersonerne giver også nogle kommentarer med undervejs.

Anmeldelse skrevet oktober 2016.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser