Star Trek Into Darkness UHD blu-ray anmeldelse

 
Star Trek Into Darkness UHD blu-ray anmeldelse

Star Trek Into Darkness UHD blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
Star Trek Into Darkness UHD blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 13 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 8. september 2016
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = UHD blu-ray + Blu-ray.

Genre: Sci-fi
Biograf premiere: 6. juni 2013.

Instruktør: J.J. Abrams
Manuskript: Robert Orci, Gene Roddenberry, Damon Lindelof & Alex Kurtzman
Producere: bl.a. J.J. Abrams, Bryan Burk & Roberto Orci
Fotograf: Daniel Mindel
Klip: Maryann Brandon & Mary Jo Markey
Musik: Michael Giacchino
 
Skuespiller:
Chris Pine som Kirk
Zachary Quinto som Spock
Eric Bana som Nero
Zoe Saldana som Uhura
John Cho som Sulu
Anton Yelchin som Chekov

Beskrivelse: 
J.J. Abrams fortsatte sin æresrunde i Star Trek-universet med denne efterfølger, som endelig puster nyt liv i den mystiske karakter, Khan. Konceptet er nået til nye højder og franchisen fortsætter med at udvikle sig gennem denne voluminøse produktion.
 
Star Trek Into Darkness UHD blu-ray anmeldelse
 
Filmen fortsætter Kaptajn Kirks (Chris Pine) rejse rundt i universets hjørner. Udflugten bliver dog sat på pause, da Kirk opdager, at en trussel med verdensfreden befinder sig inden for deres egne rækker. Kirk og co. rejser til en krigszone for at stå ansigt til ansigt med det levende masseødelæggelsesvåben, Khan.

Filmen lever op til trenden om den ’mørke toer’, hvor man i etteren brugte tiden på at lære karaktererne at kende med en masse humor, skæve portrætter og drama. Toeren går lidt mere til kødet på følelserne, og kaster vores hovedpersoner ud i et kaotisk univers, hvor ingen kan føle sig sikre. Man får en skurk, som topper de fleste, og som kan give en skrækindbydende effekt på handlingen og udviklingen i plottet. Benedict Cumberbatch i rollen som den fjendske Khan er helt fænomenal – med sit stærke skuespil og tilgang til rollen formår han at få hårene til at rejse sig på armene.

Filmen bevæger sig uden for komfortzonen og kaster vores ellers ’sikre’ karakterer ud, hvor de ikke kan bunde. Det giver en overvældende spænding, som selv etteren ikke kan leve op til. Originaliteten er dog større i etterens oprindelseshistorier og narrative udvikling, men spændingen og indlevelsen i universet har langt større effekt i toeren.

Det visuelle fortsætter også sit benhårde niveau – blandt andet i starten, hvor jeg sjældent har oplevet så storslået, farverig og tempofyldt begyndelse. Man bliver kastet hovedkulds ud i det farverige, eksotiske univers, og der er ikke sparet på detaljerne og opfindsomheden. Abrams fortsætter med at overraske og overrumple seeren med sine genistreger, og toeren er ikke en undtagelse på underholdningsfronten.

Samlet set er Star Trek Into Darkness som forventet den værdige efterfølger til 2009s store remake-overraskelse. Der er kul under tempoet, stærke, visuelle elementer, solidt skuespil og ikke mindst en nervepirrende intensitet fra start til slut.
 
Star Trek Into Darkness UHD blu-ray anmeldelse

4K-opgraderingen kommer for alvor på prøve i denne hektiske efterfølger, som lige topper tempoet og det visuelle univers en smule i forhold til etteren. Heldigvis er der svimlende knivskarp kvalitet over hele linjen, og en rendering, som gør hele oplevelsen mere realistisk og dybdegående. Der er kælet for alle detaljer og Into Darkness ser helt i gennem fantastisk ud i UHD. Som sin forgænger i 4K er denne film skabt til konceptet, og 4K er kommet for at blive!

Lydmæssigt topper filmen som forventet også kvalitetsskalaen. Den mørke mentalitet, som gennemsyrer filmens plot, smitter også af på underlægningsmusikken. Der er langt flere dystre og voldsomme toner i spil, hvilket skaber den nødvendige stemning til konceptet. Der er sat ekstra meget fokus på symbiose mellem intensiteten i handlingen og lyden, og det sætter sine tydelige spor i den lydmæssige oplevelse.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet september 2016. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser