Anmeldelse: Billions sæson 1

 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang set på HBO
 


Skuespiller:
Paul Giamatti som Chuck Rhoades
Damian Lewis som Bobby Axelrod
Maggie Siff som Wendy Rhoades
Malin Akerman som Lara Axelrod
Toby Leonard Moore som Bryan Connerty
David Costabile som Mike Wagner 'Wags'
Condola Rashad som Kate Sacher
Daniel K. Isaac som Ben Kim
Susan Misner som Terri McCue
 
Beskrivelse: 
Bobby Axelrod er finansmand på Wall Street og leder hedgefonden Axe Capital, han lever livet i luksus sammen med hans kone og to sønner. Bobby er eneste overlevende i firmaet da World Trade Center kollapsede. Han så dengang muligheden for at tjene hurtige penge på katastrofen, og det gør den dag i dag at der ikke er den ting han ikke kan købe. Han er fræk og provokerende i hans handler, og netop dette gør at advokaten Chuck Rhoades går til angreb på Bobby. Chuck har vundet samtlige af hans sager, mod alle de uærlige finanshajer på Wall Street. Chuck ved at Bobby ikke er kommet hæderligt til alle hans penge, og da han sætter en fælde op som Bobby falder direkte i, så begynder jagten.
 
Billions Sæson 1 HBO anmeldelse
 
Anmeldelse:
Paul Giamatti og Damian Lewis er begge to nogle forrygende gode skuespillere, så de har hovedrollerne i Billions og er med til at holde serien oppe på et højt niveau. Damian der spiller Bobby Axelrod har en så fræk attitude som finansmand, selvom han ikke er kommet ærlig til en eneste dollars, så er det alligevel ham der heppes på. Bobby har så mange penge at han aldrig ville kunne nå at bruge dem. Han har en helikopter der står til rådighed døgnet rundt. Han køber et hus for sjov til en pris på svimlende 83 millioner dollars, og sådan fortsætter det nærmest i det uendelige. Alt det han ikke har, det skal købes og han bliver aldrig tilfreds.

Paul Giamatti der spiller Chuck Rhoades er stik modsat af Bobby. Han er total retskaffen og alt går efter bogen. Han har nedlagt den ene finanshaj efter den anden og nu er turen nået til Bobby Axelrod. Når Chuck er på arbejde så går alt perfekt og det er ham der bestemmer. Når han har fri så dukker der nogle ting op som helst skal holdes så hemmeligt som muligt. Ham og hans kone har nogle ret så perverse sex lege, og det er konen der er den dominerende. Hans kone Wendy arbejder i øvrigt som psykolog for Bobby og hans ansatte, så det giver også nogle komplikationer hen af vejen.Wendy der spilles af Maggie Siff som er kendt fra Sons Of Anarchy, spiller den dominerende kone til Chuck.

Noget der efter min mening ødelægger serien en del, er at Chucks kone Wendy arbejder for Bobby som Psykolog for hans medarbejdere, og ud over dette så er Wendy med i inderkredsen. I den virkelige verden ville dette jo aldrig kunne ske. Hverken hendes mand eller hendes chef ville jo være tjent med dette. Det er selvfølgelig med til at holde serien på kogepunktet, og hun bliver da også en meget interessant person i serien. At hun så spiller helt fantastisk godt er jo kun et stort plus.
 
Billions Sæson 1 HBO anmeldelse

Lewis spiller Bobby Axelrod der kommer fra en fattig familie, og tilfældighedernes spil gør at han udnyttede World Trade Centers kollaps, og tjente styrtende mange penge på dette. Trods det at han er styrtende rig, så er han på nogle måder helt nede på jorden. Han møder op til en forkælet rigmandsfamilie i en Metallica t-shirt. Han møder også Metallica til en koncert og selvom det er kort tid de er med så er det en fed scene.

Når alt kommer til alt så er Billions en god serie, men alligevel ikke sådan at når en episode slutter så skal det næste bare startes op. Der savnes at Chuck og Bobby farer mere i flæsket på hinanden end de egentlig gør, og det gør serien mere til katten efter musen uden de helt store konfrontationer. Når det er sagt så leveres der andre spændende konfrontationer med Bobby og hans ansatte og ikke mindst deres konkurrenter, men det bliver kun til en middel karakter.

 
Anmeldelse skrevet april 2016.