Ant-Man blu-ray anmeldelse

 
Ant-Man blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Ant-Man blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time & 55 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk + 3 andre sprog
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 26. november 2015
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Action/eventyr

Instruktør: Peyton Reed
Manuskript: B.la. Edgar Wright, Joe Cornish, Adam McKay, Paul Rudd
Producer: B.la. Victoria Alonso, Louis D'Esposito, Kevin Feige
Fotograf: Russell Carpenter
Klip: Dan Lebental, Colby Parker Jr
Musik: Christophe Beck
 
Skuespiller:
Paul Rudd som Scott Lang / Ant-Man
Michael Douglas som Dr. Hank Pym
Evangeline Lilly som Hope Van Dyne
Corey Stoll som Darren Cross / Yellowjacket
Bobby Cannavale som Paxton
Anthony Mackie som Sam Wilson / Falcon
Judy Greer som Maggie Lang
 
Beskrivelse: 
Hank Pym der er professor i biokemi, har i al hemmelighed skabt en dragt der kan gøre et menneske meget meget lille. Professor Pym holder den skjult da han er sikker på, at hvis denne dragt lander i de forkerte hænder så bryder helvede løs. Og det er lige netop det som sker!. Darren Cross har altid betragtet Professor Pym som hans mentor, men har i mange år vidst at han har holdt noget skjult for ham. Derfor er Cross selv gået igang med at skabe hans egen formel på at gøre ting mindre. Men Cross går skridtet videre og udvikler hans egen dragt kaldet Yellowjacket, og hurtigt er hele verdensfreden truet. Derfor må Professor Pym nu finde en person der kan trække i hans Ant-Man dragt, og stoppe den meget onde Darren Cross.

Ant-Man blu-ray anmeldelse
 
Stor, større, størst er ikke altid bedst! Men det har været dét de seneste års action film har handlet om. Den ene film efter den anden har skulle overgå tidligere film, og det har da også været underholdende at se på de fleste gange. Mange er bare blevet så mættet af at se disse vanvittige superhelte som Thor, Ironman, Hulk og resten af slænget. Først i hver deres film og så samlet i The Avengers hvor de sammen har kæmpet om at redde jorden fra total udryddelse.

Netop derfor bliver Ant-Man budt mere end velkommen på det store lærred. Fra kæmpestort til mikro småt, faktisk så småt, at hovedpersonen kan ride på ryggen af en myre. Det er Marvel der har hevet Ant-Man frem fra hylden, og vi skal tilbage til 1960'eren hvor Ant-Man blev opfundet. Nu kunne man jo godt gå hen og tro at filmen virker uinteressant, når meget af handlingen foregår i mikro størrelse. Men det er alt andet end sandt. Når Scott Lang bliver krympet ned i mikro størrelse, så langer han stadig de heftigste og vildeste øretæver ud til hans modstander. Det er helt rart at se en anderledes modstander i form af en aggressiv hveps, og ikke nogle voldsomme uhyrer fra rummet.

Hovedpersonen Scott Lang der spilles af Paul Rudd, han er et rigtig godt match til denne rolle. Han er både den lidt klodsede type, der i starten egentlig helst vil have The Avengers holdet til at klare det hele. Han klarer det både med rigtig god humor, og når han skal være hård og seriøs klarer han også dette rigtig flot. Evangeline Lily der havde en af hovedrollerne i serien Lost spiller karakteren Hope. Hope er datter til den skøre professor, så hun skal selvfølgelig charmere Ant-Man. Hvorfor hun ikke selv kunne hoppe i hendes fars dragt er lidt af en gåde, men hendes far vil ikke miste hende, så hendes rolle bliver egentlig lidt ligegyldig i filmen.

Corey Stoll spiller den onde skurk. Han er meget meget ond, og helt hvorfor kommer man ikke så meget ind på ud over at Pym og ham har haft nogle uoverensstemmelser, men det vigtigste er jo bare at der er en skurk Ant-Man kan kæmpe imod. Så får man også lige set lidt til Avengers hovedkontor, og da Ant-Man dukker op på adressen mødes han med en anden superhelt Falcon, der dog ikke er helt tilfreds med Ant-Man. Dette giver lige lidt ekstra underholdning til filmen.

Er Ant-Man så en film der sidder i ens hukommelse lang til efter den er slut?! Nej det gør den egentlig ikke. Selve historien er egentlig ret plat, men det er heller ikke meningen den skal tages vildt seriøs. Man er underholdt i stort set hele filmen, og den har masser af humor med hele vejen. Især Michael Peña spiller birollen helt perfekt, som den lidt skøre ven til Scott Lang og det kommer der nogle ret morsomme scener ud af. Det er en rolle hvor der gøres lidt grin med det hele.
 Ant-Man blu-ray anmeldelse
Billedet står flot og skarpt ved især de helt stille og rolige billeder. Der er fint knald på farverne i filmen. Filmens action scener er derimod filmet meget hurtigt, med forvirrende panoreringer og rigtig mange klip. Da er publikum delt op i to grupper, hvor nogle synes det er fedt det hele køre frem og tilbage, og op og ned med lynets hast. Den anden gruppe bliver irriteret over det og da hører jeg ind under. Synes det ødelægger filmen, og når den ses på et stort lærred kræves der virkelig en projektor der kan fokusere hurtigt, og præcist for det hele ikke bliver sløret. Derfor trækkes karakteren lidt ned.
 
Dialogen er rigtig god og alt bliver leveret rigtig godt. Der er også meget gang i surround kanalerne, især i scenerne hvor Ant-Man er lille, da forstærkes lydende. Subben går også dybt i de vildeste scener i filmen, og det er i det hele taget sådan at man føler sig som midtpunktet i filmen..
 
Endnu en Marvel film er lavet men denne gang er helten i mini format. Dette er tiltrængt efter alle de andre film der nærmest er blevet spyttet ud. Det er en overraskende god film, med masser af humor og action blandet sammen. Det er første superhelte film som Michael Douglas og Paul Rudd har medvirket i. Det klarer de begge til topkarakter!.Det er ikke en film der hænger fast særlig længe, men de knap to timer den varer da er der stor underholdning. 
 
Making of an Ant-Sized: A how to guide
Let's Go to The Macroverse
Deleted scenes
Gag reel

Anmeldelse skrevet november 2015.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser