Terminator Genisys 3D blu-ray anmeldelse

 
Terminator Genisys 3D blu-ray

Terminator Genisys 3D blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Terminator Genisys 3D blu-ray  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 16 minutter
Lyd: Dolby Atmos English (Dolby True HD 7,1)
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 5. november 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = 3D blu-ray / Blu-ray.

Genre: Sci-fi
Biograf premiere: 25. juni 2015.

Instruktør: Alan Taylor
Manuskript: bl.a. Laeta Kalogridis, Patrick Lussier og Gale Anne Hurd.
Producere: bl.a. Bill Carraro, David Ellison og Megan Ellison.
Fotograf: Kramer Morgenthau.
Klip: Roger Barton.
Musik: Lorne Balfe.
 
Skuespiller:
Arnold Schwarzenegger som the Terminator
Emilia Clarke som Sarah Connor
Jai Courtney som Kyle Reese
Jason Clarke som John Connor

Beskrivelse: 
James Cameron lancerede Terminator-konceptet tilbage i 1984, og kom for alvor på banen med en af de mest legendariske sci-fi-fortællinger, filmmarkedet længe har set. Efter toeren udkom i 1991 og havde endnu større succes, var det klart, at franchisen ville fortsætte langt ud i fremtiden. Dog med et lidt haltende 3’er og 4’er har der været stilstand – indtil tidligere i år, hvor Schwarzenegger og co. endelig vendte tilbage.
 
Terminator Genisys 3D blu-ray
 
Handlingen fokuserer på det tidspunkt i Terminator-historien, hvor Kyle Reese skal sendes tilbage og redde Sarah Connor, som det spiller sig ud i filmen fra 1984. Lige inden tidsrejsen bliver John Connor overfaldet af en hidtil ukendt Terminator og Kyle Reese opdager det lige inden sin afgang. Tidsrejsen resulterer i en komplet omskrivning af historien, vi hidtil har kendt til og nu er spillets regler blevet helt anderledes.

Det er en sand fornøjelse at se nogle af de samme historieelementer, som man lovpriste i de to første film – endnu mere fornøjeligt er det at se, hvordan filmen formår at ændre på den klassiske tidslinje og sætte franchisen afsted på en helt ny og omskrevet rejse. Det er en meget smart måde at fortsætte franchisen på, men det har sine fordele og ulemper. Ulempemæssigt mister filmen en smule af sin originale charme og skarpe manuskript, da man pludselig ikke længere skal forholde sig til de ting, som har sket i de første film. Det er lidt en skam, da man ligesom har brug for fortsat at kunne relatere til dem og håbe på, at den onde stime en dag vil blive brudt.

På den gode side får vi en mere komplekst historiefortælling, hvor man virkelig skal holde tungen i munden for at kunne rumme de nye tiltag og den forandrede tidslinje. Da Arnold Schwarzenegger er godt oppe i årene, er man også nødt til at skrive rollen, som den passer til hans nuværende udseende – det har de efter min mening formået på en god måde, ved at lade hans Terminator-karakter ælde som normale mennesker og være på vores tidslinje i længere tid. Det giver en mere personlig vinkel på det, og filmen har også husket den klassiske platkomiske humor, som den monstrøse robotmand kreerer under sin assimilering til den menneskelige verden.

Femmeren er for en kæmpefan som mig en ganske underholdende film, da den ligesom fireren, som overraskende nok fik utrolig meget kritik, formår at bygge et solidt univers op, hvor man ser en selvstændig historie udvikle sig, men samtidig kan trække røde tråde tilbage til datidens film. Effektmæssigt er filmen helt i gennem fantastisk, da den balancerer fornemt gennem futuriske CGI-effekter og klassiske robotbevægelser. De samme robotter fra de to første film har de samme bevægelser og effektgrundlag, mens de mere hektiske kampe med nutidige og moderne fjender formår at blæse seeren omkuld.

Filmen kommer med en 3D-skive og det passer egentlig meget godt sammen med de voldsomme scenarier i filmen – man har heldigvis ikke fokuseret på at skabe elementer, som skal flyve ud i hovedet på tilskueren, men i stedet gået i dybden med at give en mere dynamisk fortælling. Arnold Schwarzenegger er for alvor tilbage på det store lærred, og det klæder ham med alderdommens patina – han formår at puste nyt liv i franchisen igen, da hans tilstedeværelse er nødvendig for at kunne opnå den samme energi.

Samlet set er Teminator 5 ganske underholdende – den fortjener ikke den hårde medfart, som anmelderne har givet den, men den er heller ikke helt oppe på niveau med sine første forgængere. Den er en herlig actionfilm til de kolde vintertimer, og et must-see for Schwarzenegger-fans.
 
Terminator Genisys 3D blu-ray anmeldelse

Billedet rammer rent i gennem med nogle fantastiske landskabsbilleder og tidslige forskelle på datidens samfund og den futuriske slagmark. Der er sat skarp fokus på at finpudse effekterne, og man får en meget fin afbalanceret portion visuelle effekter, som på intet tidspunkt bliver for meget – robotterne er skarpt detaljerede og kvaliteten er knivskarp. Arnold Schwarzeneggers kamp med sin tidligere jeg er ganske fortrinligt og det er et godt eksempel på, hvordan billedsiden har fået en fin lille balance mellem CGI og virkelighed. Samlet set en formidabel billedside.

Lyden følger også trop og formår at komme på banen med nogle dybe, underlæggende baslyde, som booster hele oplevelsen af det futuriske univers. Slagsmålene, robotkampene og de science fiction-prægede elementer kommer til sin ret gennem et hav af velkomponerede lydsekvenser. Der er absolut ingen interferens på lydsiden, og der er en fin balance mellem stemme og lydeksplosioner. Samlet set en solid og velfungerende lydside.
 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet november 2015.  

Tilbage til 3D Blu-ray anmeldelser eller Blu-ray anmeldelser