SPY blu-ray anmeldelse

 
SPY blu-ray anmeldelse

SPY blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

SPY blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone B
Spilletid: 2 timer og 10 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 8. oktober 2015
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1  = Blu-ray

Genre: Komedie / Action
Biograf premiere: 4. juni 2015

Instruktør: Paul Feig
Manuskript: Paul Feig
Producere: B.la. Peter Chernin, Michele Colombo, Howard Ellis, Paul Feig
Fotograf: Robert D. Yeoman
Klip: Mellissa Bretherton, Brent White
Musik: Theodore Shapiro
 
Skuespiller:
Melissa McCarthy som Susan Cooper
Jude Law som Bradley Fine
Raad Rawi som Tihomir Boyanov
Jessica Chaffin som Sharon
Miranda Hart som Nancy B. Artingstall
Sam Richardson som John
Rose Byrne som Rayna Boyanov
Jason Statham som Rick Ford

Beskrivelse: 
Susan Cooper der arbejder som agent hos CIA, sidder bag hendes skrivebord dagen lang.
Hun er både øjne og ører for hendes partner og det hele styres fra hendes computerskærm. Hendes partner Bradley Fine som arbejder ude i felten bliver pludselig slået ihjel af en våbenhandler, da han finder ud af at de vil sælge en atombombe. Susan er hemmelig forelsket i Bradley, så hendes verden bryder sammen da han dør. Derfor vælger Susan at tage opgaven som spion i felten. Elaine Crocker der er chef hos CIA, står med sin sværeste sag da alle hendes hemmelige agenters identitet er blevet afsløret. Der er ikke andet at gøre end at gå med til at sætte Susan på sagen, trods det at hun ingen erfaring har som hemmelig spion.
 
SPY blu-ray anmeldelse
 
Normalt er undertegnede ikke så meget til komedier, men må overgive mig helt og holdent her i Spy. Tog mig selv i, op til flere gange at sidde og grine højlydt. Det sker meget sjældent, men det er så tilpas sjovt og plat på den gode måde. Især Jason Statham som man er vant til at se i film, hvor han ikke trækker på smilebåndet en eneste gang. Det gør han egentlig heller ikke i denne her film, men han gør så meget grin med hans egen karakter, som han spiller i stort set alle de film han laver. Han bliver utrolig morsom i stort set hver en scene han er med i. Hvad han ikke alt har oplevet i hans liv som spion er meget underholdende at se og høre på.

Der er en del kendte skuespillere med i Spy, og selvom det kun er i biroller så lægges der mærke til dem. 50 Cent er en af dem og trods det at det kun er få minutter, så får han lige fyret et par gode replikker af. Jude Law spiller i bedste James Bond stil den meget selvsikre agent. Der er ikke den ting i verdenen han ikke kan, og han har det bedst hvis kvinderne sidder bag skrivebordet. Han spiller rollen som den sjove og arrogante agent helt perfekt.

Så er der jo selvfølgelig hovedpersonen Melissa McCarthy, som faktisk er utrolig morsom og hele måden hun er på og tør spille klodset, gør bare at det hele bliver meget sjovere. Allerede fra starten af, da Melissa McCartny sidder bag hendes computer er hun morsom. Men da hun først udfolder sig som den klodsede overvægtige og yderst veltalende spion, hvor hun nedlægger den ene fjende efter den anden, da kommer hun virkelig til sin ret. I samspil med hendes fjende, hendes chef og kollega som spilles af henholdsvis Rose Byrne, Allison Janney og Miranda Hart da får de publikum til at trække på smilebåndet rigtig mange gange.

Paul Feig er manden der har instrueret Spy, og han spåes til at være manden der får flere kvinder i hovedrollen på film i fremtiden. Eftersom at tæt på 85% af hovedrollerne i film går til mandlige skuespillere, så er det jo rigtig godt at Paul Feig er med til at ændre dette. Med filmene The Heat og nu Spy har han bevist at kvinderne også kan være ekstremt sjove. Her i Spy er han endda gået skridtet videre med flere kvindelige hovedroller i filmen, og mændene som er sat til birollerne.
 
SPY blu-ray anmeldelse

Billedet står skarpt og roligt i stort set alle scener. Der er i de rigtig hurtige scener hvor der panoreres hurtigt, bliver lidt sløret men det er dog meget sjældent det forekommer. Nærbilleder er knivskarpe og selv de mindste rynker i huden kommer til syne. Det er et meget flot billede med rigtig flotte farver og kontraster.
 
Spy er en film hvor der sker overraskende meget i surround kanalerne. I action scenerne er der virkelig gang i side/bag højttalerne og her kommer DTS HD Master Audio 7.1 til sin ret. Dialogen er altid klar og tydelig og subben giver lyd fra sig præcis hvor den skal uden at overdrive. I næsten hver indledning til en ny scene, er underlægningsmusikken med til at det bare giver en fed fornemmelse af filmen og man føler sig godt tilpas som midtpunkt i filmen.
 
Konklusionen
på Spy er at man får James Bond og andre agent film som komedie. Musikken, slåskampene, skyderierne og hele stemningen leder en hen i James Bond universet, bare med det helt store smil på læben. Det er kvinderne der har taget styringen i denne her film og det er bare rigtig godt skruet sammen, for det er tilpas sjovt uden at det bliver alt for plat. Jason Statham og Jude Law er med til at holde filmen oppe på højt niveau da de virkelig gør nar af deres egne karakterer. To timer er nok lige i overkanten for den slags film, men det er trods alt bagateller på så sjov en film. Det bliver spændende at
se hvad Paul Feig kommer med næste gang, men det bliver svært at overgå Spy!
 
- On Lady Nancy's Secret Service-version 1 & 2
- In a Sea of Secret Weapons
- How SPY Was Made
- Classified Alternate Scenes
- Department Heads Commentary
- Gallery

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet oktober 2015.  

Tilbage til Blu-ray anmeldelser