Far from the Madding Crowd blu-ray anmeldelse

 
Far from the Madding Crowd blu-ray anmeldelse

Far from the Madding Crowd blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Far from the Madding Crowd blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 2 timer
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 English
DTS 5,1 Dansk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 3. september 2015
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1  = Blu-ray

Genre: Drama/Romance
Biograf premiere: 23. april 2015

Instruktør: Thomas Vinterberg
Manuskript: Thomas Hardy & David Nicholls
Producere: bl.a. Christine Langan, Andrew MacDonald & Anita Overland
Fotograf: Charlotte Bruus Christensen
Klip: Claire Simpson
Musik: Craig Armstrong
 
Skuespiller:
Carey Mulligan som Batsheba
Matthias Schoenaerts som Gabriel
Juno Temple som Fanny
Tom Sturridge som Francis

Beskrivelse: 
Romantiske kostumedramaer er altid lidt en sjov størrelse, da man aldrig rigtig ved, hvad man skal forvente. Enten går filmene all-in på den tidslige periode, og derved glemmer at tilføre den nødvendige dosis substans og underholdning, eller også rammer de plet i en fin sammensætning af romance, tidslige nuancer og gammeldags manerer. Jeg har kigget nærmere på Far from The Madding Crowd og vil forsøge at give mit bud på, hvorvidt den er skruet rigtigt sammen.
 
Far from the Madding Crowd blu-ray anmeldelse
 
Filmen følger et udsnit af livet i den victorianske tidsalder og fokuserer på den unge, selvstændige kvinde Batsheba (Carey Mulligan). Hun er ikke som de andre kvinder, da hun bryder med kvindens rolle i samfundet og går hovedkulds ind på mandens marked. Det vækker opmærksomheden hos tre forskellige bejlere, som i gennem filmens handling forsøger at finde hendes hjerte.

Hele plottet er bestemt drevet af en tidslig atmosfære, men formår alligevel at integrere noget solidt skuespil ind i sammenhængen – det skyldes et ret godt manuskript, som har formået at gøre Thomas Hardys ord fra romanen af samme navn i 1847 til en levende og livlig fortælling. Dette er den fjerde gang, at romanen bliver filmatiseret og det bærer filmen også præg af – den er ikke klichepræget, men har i stedet finpudset nogle af de vigtigste detaljer og gjort historien endnu mere intens og gribende.

Den danske instruktør Thomas Vinterberg står bag denne film, og det er herligt at se, hvordan de danske teknikker og særegnede evner kommer til live i amerikanske produktioner med nogle af de helt store stjerner. Den smukke Carey Mulligan stjæler selvfølgelig showet med sit både smukke, men også nede på jorden-udseende, som gør hende til en elskværdig karakter. Hendes tre forskellige bejlere gør det også ganske fremragende, og denne trio af forskellige tilgange til kærligheden får filmen til at undgå at træde vande i nogle kedelige, prætentiøse detaljer.

Efter min mening kan en film som denne aldrig helt nå til tops, da jeg personligt ikke er den største fan af disse kostumedramaer. Jeg synes til tider de bliver for karikerede, for prætentiøse og for klichefyldte, hvilket kunne være undgået med en lidt større fokusering på plottet og karakterenes særpræg. Det synes jeg faktisk, at denne film formår at gøre – den er helt klart en af de bedre af slagsen, og formår at sætte nogle ret interessante ting i spil i den tidstypiske levealder i 1800-tallet.

Samlet set er Far from the Madding Crowd en ganske fin lille fortælling, som formår at bringe nogle interessante historier til live fra bøgernes verden, og filmen i sig selv er en af de bedre inden for genren. Jeg bliver aldrig helt fan af denne type film, men blev alt i alt fint overrasket over filmen.
 
Far from the Madding Crowd blu-ray anmeldelse

Billedet rammer plet hele vejen i gennem, og det er også nødvendigt for en film af denne genre. Man skal kunne se alle detaljerne i det tidslige univers, og det kan man også til punkt og prikke. Man kommer helt tæt på levestilen, den manglende teknologi og den meget anderledes tilgang til hverdagen på fornem vis, og billedet i sig selv bliver en skøn lille fortælling. Samlet set en billedside i topklasse.
 
Den lydmæssige side af filmen rammer også ret godt plet, da man får en meget minimalistisk tilgang til lyden, men samtidig med tildelt nogle skønne underlægningstoner. Der er ikke så meget at sige om lydsiden, men den formår at skabe den nødvendige romantiske stemning, hvilket gør, at filmen hænger rigtig godt sammen i den overordnede helhed.
 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet september 2015.  

Tilbage til Blu-ray anmeldelser