About Alex blu-ray anmeldelse

 
About Alex blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

About Alex blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone: A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time & 38 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1: Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 15. maj 2015
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Drama
Biograf premiere: Ikke vist i de danske biografer.

Instruktør: Jesse Zwick
Manuskript: Jesse Zwick
Producere: B.la. Pete Brown, Adam Saunders & Edward Zwick.
Fotograf: Andre Lascaris.
Klip: Garret Price
Musik: Joel P. West

Skuespiller:
Nate Parker som Ben
Jason Ritter som Alex
Maggie Grace som Siri
Max Greenfield som Josh
Aubrey Plaza som Sarah
Max Minghella som Isaac

Beskrivelse: 
Ungdomsfilm er bestemt ikke en mangelvare på markedet, og ofte fokuserer disse projekter på turbulente følelser, ungdommens op- og nedture og ikke mindst en masse sammenhold. Kvaliteten varierer dog meget, da vi efterhånden er blevet en smule trætte af de evindelige stereotyper. About Alex forsøger at genetablere den gode ungdomskultur på det store lærred, men formår ikke helt at ramme den på sømmet.
 
About Alex blu-ray anmeldelse 
 
Filmen følger seks venner fra skoletiden, som mødes flere år efter på grund af, at en af dem har forsøgt selvmord. Sammen drager venneflokken op til vennen Alex for at støtte ham i hans sværeste tid. Genforeningen åbner op for gamle følelser og minder, som for alvor kaster vennegruppen ind i en kaosweekend. Har de glemt deres venskab i deres voksenliv, eller er der stadig plads til gamle bekendte fra fortiden?

Filmen går i dybden med kærligheden og stabiliteten i hverdagen, som mange mennesker søger efter. Personerne i handlingen har ikke fundet denne struktur endnu, og selvom filmen illustrerer en masse hektiske problematikker, så formår den også at understrege, at alting skal nok gå i sig selv i sidste ende. Man må bare hænge i og være tålmodig. De seks forskellige venner har hver deres måde at tackle livets modstand på, og det giver nogle meget gode vinkler på problematikken. Dog bliver det af og til lidt en kliché, da de forskellige synspunkter er meget karikerede og lidt for oplagte i forhold til at kunne fungere i handlingen.

Rollebesætningen er præget af nogle meget karismatiske typer på den unge skuespilfront, og deres forskellige attituder og tilgange til erhvervet er både en positiv og negativ ting. Deres forskellighed giver dybde til filmen, men får den også til at fremstå påtaget og unaturlig til tider. Filmen bliver et meget anderledes eksperiment, hvor forskellighed bliver mixet sammen til en sjov potpourri af ungdommelig gejst. Det kan godt blive en for stor mundfuld, og med så mange gode ungdomsfilm i 80’erne og 90’erne har man af og til svært ved at sætte sig ind i den moderne måde at fremstille venskabet på. Den er lidt for pessimistisk eller for almindelig, hvilket man godt kunne have skåret lidt ned på. Handlingens almindelige fremstilling af en katastrofal situation blandet med skuespillernes af og til karikerede udtryk, bliver lidt en mærkværdig sammenblanding, hvor man ikke rigtig ved, hvordan man skal forholde sig til det.

Den kommer dog godt omkring en herlig charme henimod slutningen, hvor følelserne og situationens tabubelagte område for alvor spidser til. Her kommer skuespillerne lidt uden for deres komfortzone og formår at give det skuespil og de følelser, vi har ventet på i størstedelen af filmen. Det er ærgerligt, at de først kommer på dette tidspunkt, men man sætter alligevel pris på, at filmen har formået at skære ind til benet på ét tidspunkt i filmen.

Samlet set er About Alex en film, som forsøger at beskæftige sig med emnet selvmord på en mixet måde. Man skal tage det alvorligt, men er også nødt til at kunne joke med alvoren, så man kan komme frem til en normal hverdag igen. Skuespillet er en blandet fornøjelse, som har sine skiftevis lyspunkter og negative sider løbende. Filmen bliver en nogenlunde interessant historie om ungdommens følelser, som for alvor kommer på prøve i overgangen til voksenlivet.
 
About Alex blu-ray anmeldelse
 
Farverne og kontrasterne i filmen rummer en god dynamik, som med sine gennemtænkte sammensætninger er med til at skabe den rette stemning på den visuelle side. Billedet står meget skarpt hele handlingen i gennem, og personernes karakteristiske udseende samt detaljerne i ansigtet står fornemt på skærmen. Der er sat ekstra meget spot på close-up-billeder hele filmen igennem, og deres velovervejede ansigtsmimik kommer heldigvis til sin ret på denne udgivelse. Samlet set en billedside i den positive ende af skalaen.
 
Lydmixet leverer nogle solide dialogsammensætninger og ikke mindst flotte sammenkoblinger til underlægningsmusikken. Musikken er med til at danne den følelsesmæssige kontekst til filmens op- og nedture, og personerne leverer glasklare dialoger hele filmen igennem. Handlingen er langt fra spækket med lydmæssige redigeringer og høje tonelejder, hvilket ikke giver meget power til selve handlingen. Man kunne godt have brugt nogle lidt mere dramatiske undertoner eller musiske komponeringer til at gøre hele handlingen lidt mere hektisk og knapt så langtrukkent.
 
Her får man det klassiske materiale, som går bag om filmen og fokuserer på karakterer, scenografi og historien bag. Ganske god all-around-underholdning, men ikke noget decideret dybdegående materiale.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet juli 2015.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser