Nat på museet Gravkammerets hemmelighed blu-ray anmeldelse

 
Nat på museet Gravkammerets hemmelighed blu-ray anmeldelse

Nat på museet Gravkammerets hemmelighed blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Nat på museet Gravkammerets hemmelighed blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 39 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 25. juni 2015
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1  = Blu-ray

Genre: Komedie
Biograf premiere: 5. februar 2014

Instruktør: Shawn Levy
Manuskript: bl.a. David Guion, Michael Handelman og Mark Friedman
Producere: bl.a. Blondel Aidoo, Chris Columbus og Rand Geiger
Fotograf: Guillermo Navarro
Klip: Dean Zimmerman
Musik: Alan Silvestri
 
Skuespiller:
Ben stiller som Larry Daley
Robin Williams som Theodore Roosevelt
Dan Stevens som Lancelot
Owen Wilson som Jedediah Smith
Rebel Wilson som Tilly

Beskrivelse: 
Siden 2006 har den klassiske forståelse for kedelige museer og uinteressante udstillinger fået en vældig make-over i Shawn Levys Night at the Museum. Levy er en instruktør som er ret glad for at bruge visuelle effekter, og det ses tydeligt i hans nu tredje film i rækken af overnaturlige ’museumsfilm’ – jeg har kigget nærmere på den sidste film i trilogien og undersøgt, hvorvidt den kan leve op til sit job.
 
Nat på museet Gravkammerets hemmelighed blu-ray anmeldelse
 
Den tredje film i rækken følger endnu en gang nattevagten Larry (Ben Stiller), som har formået at udnytte nattens magiske vækkelser af museets udstillinger til en ny form for underholdning. Det hele kører på skinner, indtil det berømte tableau, som bringer figurerne til live, så småt mister sin gnist. Larry er nødt til at finde tilbage til de egyptiske rødder, hvilket leder ham til Londons største museum, hvor nye udfordringer og nye venskaber bliver opdaget.

Først og fremmest er filmen væsentligt bedre end toeren, da den byder ind med langt flere nye aspekter i historien. Etteren var den allerbedste, da man som tilskuer for første gang stiftede bekendtskab til både de livlige museumsgenstande og de fine visuelle animationer – toeren gjorde egentlig bare samme trick om igen, blot i andre omgivelser, og det fungerede ikke helt efter hensigten. Den tredje film derimod formår netop at udbygge universet med en mere dybdegående historie tilbage til den egyptiske tid i et forhistorisk aspekt. På den måde opnår man en større indlevelse i konceptet, og føler ikke hele tiden, at man blot træder vande i idéen fra den første film.

Effekterne er ganske udmærket hele vejen i gennem, men der er dog nogle elementer, som virker alt for kunstige – øjeblikke hvor handlingen går lidt for meget amok og glemmer, at filmen også på visse punkter skal se realistisk ud. Selve filmen er nok et godt bud på aftenunderholdningen hos de allermindste, da den spiller meget på små, platte øjeblikke og en masse farverige oplevelser.

Selvom denne tredje film bygger nye, spændende tiltag på historien, så dvæler den dog for meget ved småhistorier og bi-karakterer, der på ingen måde er sjove. Det ses bl.a. ved scenerne med Rebel Wilson, som skaber sig alt for meget i forhold til at dette er en børnefilm – halvdelen af det hun siger, er blot en gang volapyk, som slet ikke passer ind i filmens eventyrlige stil. Desuden er humoren generelt lidt for plat hele vejen i gennem, og ridser blot i overfladen af de originale træk, som etteren bød ind med – Robin Williams har sine lyspunkter i løbet af filmen og Ben Stiller formår også at skære ind til benet af komikken med sin neandertaler-klon. Det er desværre ikke nok til at hive niveauet højt nok op, og selve historien bruger for meget tid på uinteressante aspekter – her kan blandt andet nævnes Larrys diskussioner med sin søn om fremtiden og karrierelivet, hvilket absolut intet har med filmen at gøre.

Hvor filmen derimod formår at brillere, er på den fornemme afslutning på hele historien – det er ikke just blevet bekræftet, at dette er den definitivt sidste film i rækken, men det kunne godt tyde på det. Shawn Levy formår at sætte en fin sløjfe på personernes eventyr med hinanden, og sørger desuden for at et nyt kapitel i livets gang starter – mens der dog stadigvæk er tid til lidt løjer. Samlet set er Night at the Museum 3 ikke den mest underholdende film i rækken, men formår alligevel på visse punkter at bringe humoren på banen og lade de visuelle effekter hive dig ind i eventyruniverset.
 
Nat på museet Gravkammerets hemmelighed blu-ray anmeldelse

Filmen byder ind med en ret så flot filmoplevelse fra start til slut. Der er lagt meget vægt på personernes ansigtstræk og stereotype udseende, hvilket fungerer ret så godt op til et hvis punkt. De visuelle effekter kommer til sin ret i denne fortælling, og man bliver hurtigt fanget af de ret så velovervejede animationer – dog er den skarpe kvalitet med til at få nogle af aspekterne til at se alt for amatøragtige og urealistiske ud, hvilket bryder illusionen i filmen. Der er dog ingen grumsede optagelser eller sammenklumpede misfarvninger i filmen, og hele kvalitetsniveauet på de mindste detaljer er spot-on.
 
Filmen er spækket med solidt lydmateriale, som sætter gang i handlingens eksplosive og ikke mindst farverige temposkift. Den knivskarpe kvalitet i lydredigeringen hæver hele fornøjelsen op på et højere niveau, og de hektiske effekter kommer for det mest til sin ret gennem lydens velovervejede komponeringer. Der er meget fokus på diskant og bas i filmen, hvilket skabet den nødvendige dybde i de hektiske, unaturlige omgivelser – samlet set er lydsiden en af de mest vindende aspekter på denne udgivelse.
 
Her kommer man tæt på komikken bag filmen, hvilket ikke lige er et felt, der efter min smag er noget, man bør bruge sin tid på. Derimod er der nogle interessante klip, som går i dybden med den historiske faktor i filmen, og hvordan man har bragt de forskellige elementer til liv på en spændende måde. Derudover kan man også komme helt tæt på de visuelle effekter, og få et indblik i generelt hele processen – samlet set en ganske overraskende omgang bonusguf.
 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet juni 2015.  

Tilbage til Blu-ray anmeldelser