Pingvinerne fra Madagascar 3D blu-ray anmeldelse

 
Pingvinerne fra Madagascar blu-ray anmeldelse

Pingvinerne fra Madagascar 3D blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Pingvinerne fra Madagascar 3D blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 32 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1 English
DTS 5,1 Dansk
Undertekster: Dansk, Engelsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 30. april 2015
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = Blu-ray + 3D blu-ray

Genre: Animation.
Biograf premiere: 18. december 2014

Instruktør: Eric Darnell og Simon J. Smith
Manuskript: bl.a. Michael Colton, John Aboud og Brent Simons.
Producere: bl.a. Lara Breay, Jennifer Dahlman og Eric Darnell
Visuelle effekter: Bl.a. Yash Agrawal, Sagar Alodiya og Patrick Angell
Klip: Nick Kenway
Musik: Lorne Balfe
 
Skuespiller som ligger stemme til.
Tom McGratch som Skipper
Chris Miller som Kowalski
Christopher Knights som Private
Conrad Vernon som Rico
John Malkovich som Dave

Beskrivelse: 
Dreamworks-selskabet står bag utroligt mange nytænkende animationshistorier og figurer, som af og til når et ganske lovende niveau, der kan måle sig med Disney-produktionerne. Shrek, Kung Fu Panda, Sådan Træner du din Drage og Madagascar er nogle af de mest fremtrædende produktioner på deres produktionsliste, og alle filmene har fået mindst én efterfølger – Shrek er mest omfangsrig med fire film og en spin-off, men Madagascar er så småt på vej i den retning. Jeg har kigget nærmere på den nye Madagascar-spin-off, som følger filmenes pingvinskikkelser på deres eget eventyr.
 
Pingvinerne fra Madagascar 3D blu-ray anmeldelse
 
Vi følger pingvinerne Skipper, Kowalski, Private og Rico i deres spæde start som små, lodne fugle. Vi kommer tæt på deres valg om at bevæge sig længere, end nogen pingvin har oplevet i sit liv og denne hektiske opstart kaster dem ud på et vanvittigt eventyr på godt og ondt – størstedelen af filmen fortsætter dog efter slutningen i Madagascar 3, hvor de fire pingviner kaster sig ud på endnu et listigt plot. Deres planer bliver dog spoleret af en gammel, mystisk fjende, som forsøger at få dem og deres ’pussenussethed’ ned med nakken.

Madagascar-filmene er efter min mening ganske underholdende og overraskende på mange måder – det er måske ikke verdens bedste animationsfilm, men giver alligevel nogle solide øjeblikke på underholdningsfronten. Et af de vigtigste elementer i filmen er bestemt også birollerne i form af pingvinernes spiongruppe, men jeg havde mine tvivl omkring, hvorvidt de ville kunne trække en hel film på egen hånd. Det viste sig heldigvis at være muligt, da denne film faktisk er ganske underholdende, og ikke er nær så meget hæmmet af børnevenlige elementer og søde øjeblikke. Her er der mere fart over feltet og nogle langt skarpere vinkler på den komiske front end tidligere Madagascar-produktioner.

Humoren er velovervejet og langt mere voksenvenlig, hvilket stråler ud gennem den meget gennemtænkte dialogfordeling. De samme stemmer er vendt tilbage til de fire pingvin-hovedroller, og det er selvfølgelig også et must for at bibeholde den autentiske instans – dog er John Malkovich og Benedict Cumberbatch med på holdet, og deres karismatiske stemmer passer perfekt ind i sammenhængen. 3D-effekten er faktisk også ganske lovende i denne produktion, da animationernes udseende giver mulighede for at integrere tilskueren langt mere i universet gennem den tredimensionelle struktur.

Animationerne er som altid helt fantastiske fra DreamWorks, og de meget skarpe klipninger vækker herlige associationer til deres bedst sammenklippede animationsfilm til dato – Kung Fu Panda. Handlingsmæssigt er filmen måske ikke overvældende nytænkende, men behandler det klassiske hævnplot, som præger mange forskellige film i gennem tiden. Det er heldigvis heller ikke så nødvendigt med et gennemtænkt plot i denne sammenhæng, da filmen tydeligvis er blevet produceret til de folk, som blot har lyst til at se mere til pingvinerne. Figurerne har også haft stor succes i fredagens Disney-sjov, og med denne film viser de, at de kan klare skærene selv på det store lærred.

Samlet set er Pingvinerne fra Madagascar en meget underholdende animationsfilm – den er ikke særlig original er overvældende nytænkende, men leverer de nødvendige punchlines gennem dialogernes skarpe kreationer. Pingvinerne er svære ikke at holde af og med et solidt humorspark i solar plexus formår denne film at holde liv i Madagascar-franchisen
 
Pingvinerne fra Madagascar 3D blu-ray anmeldelse

Filmen får uden tvivl sin største opbakning fra billedsiden, som virkelig formår at frembringe ægte animationsmagi. Figurerne fremstår utroligt realistiske i landskabet og dybden i billedet er med til at skabe den helt rigtige oplevelse af handlingens hektiske univers. Den visuelle del sætter handlingen i et helt andet lys og de opfindsomme samt veludførte animationskreationer suger seerens interesse ind i filmen med det samme. Samlet set en billedside i topklasse.
 
Lyden er mindst lige så interessant som billedsiden, da lydmixet er præget af en god blanding af spionlignende underlægningsmusik såvel som sjove toner fra animationsuniverset. Lydredigeringen er gennemarbejdet og uden nogen former for forstyrrelser, mens underlægningsmusikken drøner af sted og skaber den helt rigtige stemning til hver enkelt scene. Stemmerne passer desuden helt perfekt i forhold til de gode og de onde, og lydsiden leverer en fornem kobling af dybe baslyde og glasklar diskant. Samlet set også en lydside i topklasse.
 
Her finder man mest af alt underholdning for den mindste målgruppe med en masse forskellige småklip med falde-på-halen-komik. Derudover kan man komme lidt tættere på produktionen af filmens visuelle side såvel som den handlingsmæssige instans, samt nyde et par musikvideoer fra filmen. Samlet set en nogenlunde underholdende bonussektion, men mest af alt henvendt til børn.
 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet april 2015.  

Tilbage til 3D Blu-ray anmeldelser eller Blu-ray anmeldelser