Toy Story of Terror/ Toy Story that Time Forgot dvd anmeldelse

 
Toy Story of Terror/ Toy Story that Time Forgot dvd anmeldelse.

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup 

Toy Story of Terror/ Toy Story that Time Forgot dvd anmeldelse                   __________________________                            :
 
Region 2
Spilletid: 43 minutter
Lyd: Dolby Digital 5,1 : Dansk, Norsk, Engelsk
Undertekster: Dansk, Norsk, Engelsk. 
Aspect Ration: 1.78:1

Dvd udgivelsesdato: 26. marts 2015
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = dvd

Genre: Animation
 
Beskrivelse: 
Toy Story har altid været en af mine helt store barndomsfavoritter, så derfor anmelder jeg gerne alt, hvad denne animationsfranchise har at byde på. Denne gang kigger jeg nærmere på to forskellige kortfilm på ca. 20 minutter hver, som går i dybden med nogle nye historier med de samme karakterer. 
 
Toy Story of Terror dvd anmeldelse
 
 
Toy Story of Terror

Denne film fokuserer på legetøjsbanden på en road-trip med familien, indtil de pludselig punkterer midt ude i ingenting. Heldigvis ligger der et motel lige i nærheden og inden længe begynder uhyggen at sprede sig. Hvilke skumle hemmeligheder gemmer sig på dette motel, og hvilken mystisk monster trasker rundt og kidnapper legetøj i nattens mørke?

Dette er som man nok har gættet en Halloween-special, og det er en meget interessant vinkel på historien. Den er dog ikke ret uhyggelig i sin historiefortælling, og det kunne man godt savne lidt. Den starter godt ud med en gyserfortælletime, hvorefter man støder på de mystiske beboere på motellet, men uhyggen bliver hurtigt forklaret og glemt. Selvom det er en film for børn, så vil jeg mene, at man godt kunne have skruet lidt op for skræmmefaktoren. Selve plottet lægger sig også tæt op ad handlingsmomenterne i Toy Story 2, så den kommer ikke helt på banen med et nyt og unikt koncept.

Derimod vinder filmen ros for de opfindsomme biroller, som dukker op i løbet af handlingen. Nyt legetøj i alle afskygninger og sjove vinkler på ideen om ’efterladt legetøj’ skaber nogle gode grin og et meget underholdende univers indenfor motellets rammer. Det er uden tvivl fantasiens frie tøjler, som gør denne film til et underholdende stykke animationsfilm, og man fryder sig over at se vores uheldige helte uden for hjemmets ’trygge rammer’.
 Toy Story that Time Forgot dvd anmeldelse
 
 
Toy Story that Time Forgot

Den næste film i rækken er skabt som en lidt mere juleferie-venlig produktion, da den følger dagene efter juleaften. Naboens dreng har fået helt nyt legetøj, og da ejeren af Woody og co. skal på en legedate, bliver vores hovedpersoner inviteret med på en hektisk rejse – en rejse som kun strækker sig til genboens hus, men i legetøjets øjemed ender helt tilbage i en fjern, alternativ fortid.
Denne film går lidt mere dybde
n med symboler og moraler omkring identitet, barnlige sjæle og kontrasten mellem videospil og barnets egen fantasi. Det giver en god dybde i konceptet, mens man samtidig nyder at se de sjove falde-på-halen-øjeblikke hele tiden. Filmen formår at skabe en alternativ verden indenfor samme univers, da den unge nabo har fået et helt nyt sæt legetøj. Denne kontrast mellem forskellige legetøjsprodukter udæsker nogle ganske morsomme konflikter og skarp humor.

Igen er det karaktererne, der er det bærende element, men alligevel er handlingen og udviklingen også meget skarp. Den er dog lidt mere masseproduceret i sin opbygning, da mange af de nye karakterer er meget ensformige og ikke vitterligt originale. Duellen mellem fortidens dinosaurer og så en cowboy og en astronaut er ret grinagtigt, og samlet set er filmen også en sikker vinder hos børn og barnlige sjæle.

Anmeldelse skrevet marts 2015.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Dvd anmeldelser