Black Sails sæson 1 dvd anmeldelse

 
Black Sails sæson 1 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Black Sails sæson 1 dvd anmeldelse
 
Tid: 7 timer 32 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 1.78:1

Udgivelsesdato: 19. februar 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 3  = dvd
 
Genre: Eventyr / drama
 
Skuespiller:
Luke Arnold som John Silver
Jessica Parker Kennedy som Max
Zach McGowan som Captain Charles Vane
Toby Stephens som Captain Flint
Hannah New som Eleanor Guthrie

Beskrivelse: 
Siden Pirates of Caribbean-franchisen blev søsat tilbage i 2003, har pirat-konceptet fået nyt liv i filmverdenen. Johnny Depp stjal billedet som den karismatiske Jack Sparrow, og fokusset på pirateri og den meget ustabile levetid i perioden, hvor folk stjæl hinandens laster på de syv have fik for alvor pengene til at rulle ind på kontoen hos selskabet bag. Den nyopståede gnist i piratfortællinger har spredt sig til serieuniverset, hvor den klassiske fortælling om Skatteøen har fået en lidt anderledes vinkel.
 
Black Sails sæson 1 dvd anmeldelse
 
Selve serien fungerer som en form for prequel til Robert Louis Stevensons bogværk Skatteøen, hvor vi følger den ikoniske kaptajn Flint i piraternes gyldne tidsalder i årene 1650 til 1730’erne. Vi hopper om bord på skibet sammen med resten af besætningen og sætter kurs mod en af de mest værdifulde laster på de syv have - Urca de Lima. Med en endnu ukendt John Silver ombord på skibet drager folkene ud for at opspore denne gyldne mulighed for at dominere markedet for alvor.

Det første som springer i øjnene ved denne serie, er uden tvivl de vanvittigt fede effekter, som hiver niveauet tårnhøjt op for alle afsnit. Mange af oplevelserne ser ganske troværdige ud taget i betragtning af, at serier har et noget lavere budget end det store lærred. De store sejlskibe på det vidtrækkende ocean ser ganske realistisk ud og skaber nogle fantastiske, scenografiske oplevelser på den visuelle front. Mange af scenerne er uden tvivl optaget i et lukket studie, men med en skarp visuel redigering formår de at integrere mange virkelighedstro aspekter på handlingen. Dette er absolut en serie, man mest af alt skal se for den visuelle og lydmæssige fornøjelse, da disse to spiller perfekt sammen i et tidsligt indblik i en meget kriminel tid på havet.

Serien giver på det handlingsmæssige niveau et godt indblik i kulturen i datidens samfund såvel som kulturen ombord på et piratskib – her får man et indblik i de boblende følelser, som hele tiden ulmer under overfladen, og hvor svært det egentlig er at holde styr på en besætning uden at bukke under for forræderi, sværdkampe eller mytteri. Derudover hviler serien også på en hvis sammenhæng med konceptet ’periodedrama’, hvor vi gennem kostumer, kulisser og tidsligt korrekte konstruktioner får et indblik i en bestemt kultur. Nu skal det ikke lyde som om, at serien er en kunstnerisk fortælling eller en historietime i fåreklæder, for det er den absolut ikke. Den er en barsk, hårdtslående fortælling med lasten fuld af bandeord, slagsmål og masser af sex. Den forsøger på visse punkter at lave et originalt koncept, som minder meget om HBO’s manglende censur, men skuespillet når ikke helt op på det samme niveau. Konceptet er interessant og velfungerende, men der er nogle små ting i handlingen, som hopper lidt for mekanisk af sted.
 
Black Sails sæson 1 dvd anmeldelse
 
Toby Stephens er fremragende som den brogede kaptain Flint, hvorimod den unge, kæphøje John Silver spillet af Luke Arnold er lidt for klichepræget i sit skuespil – han virker mest af alt til at være med for at lokke kvindelige seere til, men han har nogle gode øjeblikke, når han for alvor krydser klinger med piratverdenen. Serien giver dog et befriende indblik i det faktum, at piratverdenen ikke starter og slutter ved Jack Sparrow – der ligger mere bag konceptet end bare romelskende tendenser og skæve personligheder. Ikke at der er noget galt med Johnny Depps karakter – jeg er kæmpefan! – det er bare rart at se, at der er andre muligheder på piratmarkedet.

Samlet set er første sæson af Black Sails interessant og nytænkende i sin fortælling om pirater, men den krydser ikke klinger med de helt store produktioner. Visuelt og lydmæssigt er den ganske fremragende og handlingen udlægges nærmest lidt som en skattejagt. Jeg blev fanget i sidste ende, men generelt set havde den lidt en sløv start, som lige skal overkommes, før man rigtig kan indleve sig i universet.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic

Anmeldelse skrevet marts 2015.

Tilbage til serie anmeldelser